Διαγωνισμός: Το FollowMe και οι εκδόσεις Διόπτρα σου χαρίζουν τα βιβλία του καλοκαιριού!

7 υπέροχα βιβλία για 7 τυχερές! Το καλύτερο καλοκαίρι σου μέσα από ένα βιβλίο... Κέρδισέ το!
Διαγωνισμός: Το FollowMe και οι εκδόσεις Διόπτρα σου χαρίζουν τα βιβλία του καλοκαιριού!



Το #FollowMe και οι εκδόσεις Διόπτρα χαρίζουν 7 βιβλία για το καλοκαίρι σε 7 υπερτυχερές αναγνώστριες!

Ένα καλό βιβλίο άλλωστε αποτελεί την καλύτερη παρέα! Έτσι εμείς στο FollowMe μαζί με τις εκδόσεις Διόπτρα διαλέξαμε 7 βιβλία για να συντροφέψουν 7 τυχερές αναγνώστριες στις φετινές τους διακοπές.

Ποια βιβλία μπορείς να κερδίσεις;

-«Η πρώτη κυρία» της Γιώτας Γιουβέλη

Η ονειρική Ήρια…

η φλογερή Ερατώ…

η λογική Νίκη…

η ατίθαση Μαρίνα…

Τέσσερις γυναίκες μεγαλώνουν με έντονες εμπειρίες όλων των αποχρώσεων απ’ τα καλοκαίρια τους στο παραθαλάσσιο οικογενειακό εξοχικό. Καθεμία φιλοδοξεί να χαράξει τη δική της πορεία. Καθεμία θα ριχτεί σε μια κούρσα μυστικών και μηχανορραφιών. Καθεμία θα γνωρίσει τον θυελλώδη έρωτα. Σάρκα και αισθήσεις παίρνουν φωτιά, οι αντιστάσεις κάμπτονται, και ξανά και ξανά θα προτιμήσουν την κολασμένη ευτυχία από την ξαστεριά.

Μα πάνω απ’ όλα, το πεπρωμένο τους έχει κεντηθεί με κλωστές υφασμένες με πόθο, μίσος και εκδίκηση. Καθώς τα χρόνια περνούν, οι ζωές τους σημαδεύονται από ίντριγκες και ανηλεή ανταγωνισμό, ενώ η κορυφή πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μία από τις τέσσερις θα φτάσει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Όμως, παρά τη σαρωτική επιτυχία της, το μυαλό της πάντα θα επιστρέφει στον άντρα που τη σημάδεψε…

Στο παιχνίδι της εξουσίας δεν αρκεί να κόψεις πρώτος το νήμα. Πραγματικός νικητής γίνεσαι μόνο αν δεν προδώσεις τον εαυτό σου.

-«Μη με λησμόνει» του Κώστα Κρομμύδα

Στο Παρίσι, μια γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν γράφει την τελευταία λέξη σε ένα γράμμα με άγνωστο παραλήπτη…

Στην άκρη των ματιών της έχει περισσέψει ένα δάκρυ για τον μοναδικό άνθρωπο που βρέθηκε να την αγαπήσει. Έναν άνθρωπο που τον «σκότωσαν» γιατί ο έρωτάς τους θεωρήθηκε έγκλημα.

Την ίδια ώρα, η Πέρσα στροβιλίζεται στη σκηνή με κλειστά τα μάτια. Το θυελλώδες χειροκρότημα του κόσμου την τραβάει από την έκσταση και την κάνει να τα ανοίξει. Ένας άγνωστος άντρας στην πρώτη σειρά την κοιτάζει μαγεμένος. Το βλέμμα του κλειδώνει στο δικό της. Ο νεαρός φωτογράφος Κωνσταντίνος αισθάνεται ότι αντικρίζει μια αρχαία θεά. Και η Πέρσα νιώθει ότι μόλις συνάντησε το πεπρωμένο που έψαχνε χρόνια.

Ένας φωτεινός δρόμος ανοίγει. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται περνώντας από τα Γιάννενα, το Γαλαξίδι και την Πάτμο. Ένα μικρό μπλε λουλούδι σε ένα γράμμα κρύβει το μεγάλο μυστικό.

Πόσο μπορεί κανείς το παρελθόν να λησμονήσει…

-«Ο χορός των αιθέρων» της Βάσως Παπάκου

Η Θεσσαλονίκη του ’40 είναι μια πόλη με πολύ φως, αλλά και πολύ σκοτάδι. Παρά τις δυσκολίες της φτώχειας, η Ευανθία θέλει να διεκδικήσει μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή. Γνωρίζεται με μια παρέα νεαρών αεροπόρων που συχνάζουν στην πλατεία Αριστοτέλους και δέχεται να παντρευτεί τον Ευάγγελο, αν και η καρδιά της χτυπάει από την πρώτη στιγμή για το φίλο του, τον Περικλή.

Στην πορεία θα πληρώσει ακριβά την επιλογή της, καθώς η αγάπη γνωρίζει μόνο τη γλώσσα της καρδιάς, και η προσπάθειά της να την κατευθύνει θα πέσει στο κενό. Η ίδια θα μείνει χαμένη και μπερδεμένη μπροστά στα παιχνίδια της μοίρας. Ο Περικλής γίνεται το απωθημένο της Ευανθίας, και ενώ μέρα τη μέρα το πάθος της θεριεύει, σημειώνονται απρόσμενες εξελίξεις, με αποκαλύψεις που συγκλονίζουν και συναρπάζουν.

Ο έρωτας είναι τυφλός και λειτουργεί πέρα από κάθε λογική, μακριά από μονοπάτια βατά και συνηθισμένα. Μέσα από την περιπετειώδη ζωή των αεροπόρων ξετυλίγονται στο βιβλίο αυτό σημαντικές ιστορικές στιγμές της ελληνικής αεροπορίας σε συνδυασμό με τον έντονο ψυχισμό και τα συναισθήματα των ηρώων: την ανδρεία, το σθένος, το θάρρος, το πάθος, μα πάνω απ’ όλα τον έρωτα και την αγάπη που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

-«Σμαράγδι στη Βροχή» της Άννας Γαλανού

Η Νάντια είναι μια όμορφη λαϊκή τραγουδίστρια που εμφανίζεται ξαφνικά και ταράζει τα νερά της νυχτερινής Αθήνας του ’60.

Ο κόσμος τη λατρεύει, την αποθεώνει, όμως κανείς πραγματικά δεν ξέρει τίποτα για το παρελθόν της.

Ποια είναι στ’ αλήθεια;

Πίσω από τη μαγική παρουσία της κρύβεται μια τραγική διαδρομή, μεγάλα μυστικά, ανείπωτες αλήθειες κι ένας μεγάλος έρωτας, ένα πάθος χωρίς προηγούμενο.

Ποια είναι η σχέση της με τη Σμαράγδα, που για χρόνια περιπλανιέται στους δρόμους μιας χαμένης μνήμης κι ενός τραγικού παρελθόντος αναζητώντας την ταυτότητά της;

Τι ρόλο παίζει στη ζωή της η Ελμά, μια από τις πιο διάσημες ρεμπέτισσες του Πειραιά;

Ο Άλκης, ο Ζαννής και ο Μενέλαος είναι οι άντρες που κρατούν όλα τα κλειδιά για να ανοίξουν το παράθυρο της μνήμης και την πόρτα της ζωής της.

Από τον Πειραιά της δεκαετίας του ’40 και του ’50 στη λαϊκή Θεσσαλονίκη και στην αστική Αθήνα του ’60.

Μια τραγική ιστορία και μια διαδρομή γεμάτη ανατροπές, αλλά κι ένας μεγάλος έρωτας που παλεύει για να βγει κερδισμένος μέσα από τη λύτρωση ενός πικρού παρελθόντος.

-«Οι καταρράκτες των ρόδων» της Kimberley Freeman

Ένα λησμονημένο μυστικό, ένας απαγορευμένος έρωτας, ένας τόπος όπου οι ζωές δύο γυναικών θα αλλάξουν για πάντα…

1926: Η Βάιολετ Άρμστρονγκ είναι μία από τους λίγους υπαλλήλους που έχουν απομείνει στο πολυτελές ξενοδοχείο Οι Καταρράκτες των Ρόδων, που εκείνη τη χρονιά θα παραμείνει ανοιχτό και τη χειμερινή περίοδο. Ανάμεσα στους λιγοστούς ενοίκους που θα παρατείνουν την παραμονή τους στο ξενοδοχείο, βρίσκονται ένας πλούσιος κληρονόμος με την αδερφή του και τον αρραβωνιαστικό της. Όταν εγκλωβίζονται από μια χιονοθύελλα, κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για τα γεγονότα που θα επακολουθήσουν. Η μοναδική επιλογή που έχουν τώρα οι ένοικοι είναι να αφήσουν θαμμένα κάτω από το χιόνι όσα δεν τόλμησαν να ομολογήσουν. Κάποτε, όμως, το χιόνι λιώνει, αποκαλύπτοντας την αλήθεια που κρύβεται από κάτω…

2014: Η Λόρεν Μπεκ, που για χρόνια έδινε προτεραιότητα στις ανάγκες του άρρωστου αδερφού της, αφήνει το σπίτι της και πιάνει δουλειά στα Γαλάζια Όρη, σε μια καφετέρια που ανοίγει με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Οι Καταρράκτες των Ρόδων. Εκεί θα γνωρίσει τον Τόμας, έναν Δανό αρχιτέκτονα που επιβλέπει τα έργα, και ένας κεραυνοβόλος έρωτας θα γεννηθεί ανάμεσά τους. Σε μια πτέρυγα του παλιού ξενοδοχείου, η Λόρεν θα ανακαλύψει μια σειρά ερωτικών επιστολών με χρονολογία το 1926, κι έτσι θα φέρει στο φως μια κρυφή θυελλώδη σχέση και ένα τραγικό μυστικό. Οι απαντήσεις που θα βρει στα ερωτικά μυστήρια του παρελθόντος, θα την ωθήσουν να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής της…

Εμπνευσμένη από περιστατικά της ζωής της γιαγιάς της, η Kimberley Freeman πλάθει ένα μυθιστόρημα γεμάτο έρωτα, μυστήριο και προδομένες υποσχέσεις, που, μέσα από αλλεπάλληλες ανατροπές, θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

-«Οι κόρες των αστεριών» της Lucinda Riley

Η Μαία Ντ’ Απλειάζ και οι πέντε αδελφές της συγκεντρώνονται στο πατρικό τους σπίτι, την Ατλαντίδα –ένα πανέμορφο, απομονωμένο κάστρο στις όχθες της λίμνης της Γενεύης– όταν μαθαίνουν ότι ο λατρευτός πατέρας τους, ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος που εκείνες αποκαλούν Πα Σαλτ, έχει πεθάνει.

Η Μαία και οι αδελφές της είχαν όλες υιοθετηθεί από τον Πα Σαλτ, όταν ήταν ακόμα μωρά. Με την ξαφνική είδηση του θανάτου του συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια ωθώντας την καθεμία τους στην αναζήτηση της αληθινής καταγωγής της.

Η Μαία θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μια ετοιμόρροπη έπαυλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου θα αρχίσει να ενώνει τα κομμάτια για να βρει πώς ξεκίνησε η δική της ιστορία…

Πριν από ογδόντα χρόνια, στην Μπελ Επόκ του Ρίο, το 1927, ο πατέρας της Ιζαμπέλα Μπονιφάτσιο φιλοδοξεί να καλοπαντρέψει την κόρη του για να μπει στους κόλπους της αριστοκρατίας. Στο μεταξύ, ο αρχιτέκτονας Έτορ ντα Σίλβα Κόστα έχει αναλάβει το έργο της ανέγερσης ενός αγάλματος, που θα ονομαστεί Χριστός Λυτρωτής, και πολύ σύντομα θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να βρει τον κατάλληλο γλύπτη που μπορεί να υλοποιήσει το όραμά του.

Η Ιζαμπέλα –γεμάτη πάθος και λαχτάρα να γνωρίσει τον κόσμο– πείθει τον πατέρα της να την αφήσει, προτού παντρευτεί, να πάει μαζί με τον Έτορ ντα Σίλβα Κόστα και την οικογένειά του στην Ευρώπη. Εκεί, στο ατελιέ του γλύπτη Πολ Λαντοφσκί και στα συναρπαστικά καφέ του Μονπαρνάς που σφύζουν από ζωή, γνωρίζει έναν φιλόδοξο νεαρό γλύπτη, τον Λοράν Μπρουί, και καταλαβαίνει αμέσως ότι η ζωή της δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

-«Το ρόδο της Τοσκάνης» της Belinda Alexandra

Από τη συγγραφέα του διεθνούς best seller Λευκή Γαρδένια, που επιστρέφει με την πιο λαμπερή απ’ όλες τις ηρωίδες της μέχρι τώρα.

Ένας μυστηριώδης ξένος αφήνει ένα βρέφος στις μοναχές του Σάντο Σπίριτο. Ένα μικρό ασημένιο κλειδί κρυμμένο στα σπάργανα του κοριτσιού είναι το μόνο στοιχείο για την ταυτότητά της.

Η μοναδική οικογένεια που έχει γνωρίσει η Ρόζα είναι οι μοναχές που την ανέθρεψαν. Όταν γίνεται δεκαπέντε ετών, φεύγει από το μοναστήρι και πάει να εργαστεί ως γκουβερνάντα της κόρης ενός μαρκησίου και της αλλόκοτης, τρομακτικής συζύγου του. Το σπίτι τους είναι αριστοκρατικό, αλλά μια κατάρα βαραίνει πάνω του, και η Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία της να μάθει την αλήθεια και στο φόβο της για τον αντίκτυπο που αυτή η αλήθεια θα έχει στην ίδια.

Στο μεταξύ, το παγερό χέρι του φασισμού τυλίγεται γύρω από την Ιταλία. Κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Η Ρόζα θα βρεθεί αντιμέτωπη με απερίγραπτη σκληρότητα. Μοναδικά της όπλα για να επιβιώσει είναι η ευφυΐα της, η αποφασιστικότητά της... και η τόσο ιδιαίτερη ικανότητά της να αγαπά.

Ένα μυθιστόρημα για τη θυσία και την ανταμοιβή, για την ομορφιά και τον κίνδυνο – και για τη λύτρωση, τελικά, με τον τρόπο που μόνο η Belinda Alexandra μπορεί να κατορθώσει.

Μια υπέροχη αφήγηση. Η Belinda Alexandra δημιούργησε με επιτυχία έναν περίτεχνο κόσμο μέσα στον οποίο μπορεί να χαθεί ο αναγνώστης.

Πως θα πάρεις μέρος:

Για να πάρεις μέρος θα πρέπει να σχολιάσεις το post του διαγωνισμού μας στο facebook χρησιμοποιώντας και το hashtag #followmecontest.

Για να δεις το post πάτησε ΕΔΩ.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη (14 Ιουλίου) και οι επτά νικήτριες θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα (inbox) για τις λεπτομέρειες παραλαβής του δώρου τους.

Για να δείτε τους όρους τους διαγωνισμού πατήστε ΕΔΩ.