Πώς θα τελείωνε το Pretty Woman, αν ήταν πρωταγωνιστής ο Al Pacino;

Η original ιστορία της Vivian και του Edward δεν ήταν τόσο παραμυθένια...
Πώς θα τελείωνε το Pretty Woman, αν ήταν πρωταγωνιστής ο Al Pacino;



Ήξερες ότι πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε η  ταινία «Pretty Woman»; Τα ξένα media πάντως, είναι συγκινημένα με αυτή την επέτειο και για να λέμε την αλήθεια το ίδιο και εμείς. Άλλωστε, μέχρι και σήμερα κάτι μας πιάνει κάθε φορά που ακούμε το παρακάτω τραγούδι- θρύλο. 

Το θέμα είναι ότι μπορεί να πέρασαν τόσα χρόνια, όμως εμείς τώρα μάθαμε ότι το original τέλος και cast ήταν λίγο διαφορετικά. 
Όπως αποκάλυψε ο σεναριογράφος JF Lawton στο Vanity Fair, η αρχική ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο θα τέλειωνε η ιστορία της Vivian και του Edward δεν ήταν τόσο παραμυθένια αλλά περισσότερο «σκοτεινή και τολμηρή». 

«Ήμουν ένας σεναριογράφος που προσπαθούσε να βρει δουλειά. Ήμουν άνεργος, δούλευα στο post-production και προσπαθούσα να πουλήσω τα έργα μου. Έγραφα για σενάρια για ninja και κωμωδίες και κανένας δεν μου έδινε προσοχή. Ξαφνικά σκέφτηκα ότι ίσως θα πρέπει να κάνω κάτι πιο σοβαρό και δραματικό» είπε χαρακτηριστικά στο Vanity Fair.  Συγκεκριμένα, τον απασχολούσε η υπόθεση γύρω από τη Wall Street. Άκουγε για τους οικονομολόγους που κατέστρεφαν ολόκληρες εταιρίες και σκέφτηκε ότι ίσως θα είχε ενδιαφέρον ένας άνθρωπος από αυτό το χώρο να συναντήσει μία γυναίκα που θα είναι άμεσα επηρεασμένη από τη δουλειά του. 

Η ρομαντική κομεντί, λοιπόν, που αρχικά έφερε τον τίτλο «3.000» τελείωνε με την Vivian και την Kit να βρίσκονται σε ένα λεωφορείο με προορισμό την Disneyland (και τα έξοδα πληρωμένα από την περιπέτεια της Julia Roberts με τον Richard Gere). Το τελευταίο πλάνο, μάλιστα, ήθελε την Vivian να κοιτάζει έξω με ένα κενό βλέμμα. 

Τι σχέση όμως είχε ο τίτλος «3000»; Στο γεγονός ότι αυτή ήταν η αμοιβή της Vivian. Η σχέση τους θα τελείωνε με τον Edward να διώχνει τη Vivian από το αμάξι του, να της πετάει τα χρήματα και να φεύγει. 

Γιατί, όμως, τελικά δεν είδαμε ποτέ στην οθόνη μας αυτές τις δυσάρεστες σκηνές; Σημαντικό ρόλο έπαιξε το cast και η απίστευτη χημεία των δύο πρωταγωνιστών. 

«Αρχικά, είχε γίνει οντισιόν στον Al Pacino και την Michelle Pfeiffer και αν προχωρούσαμε με αυτούς τους ηθοποιούς η ταινία θα ήταν πολύ διαφορετική. Ίσως ήταν πιο πιστή στο αρχικό σενάριο και δεν είχε happy end. Αλλά η χημεία μεταξύ της Roberts και του Gere ήταν τόσο δυνατή στις οντισιόν και την οθόνη. Ήταν τόσο έντονο που το τέλος δεν μπορούσε να είναι άσχημο» δήλωσε ο διάσημος σεναριογράφος. 

Ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, όμως έπαιξε και ο σκηνοθέτης της ταινίας Garry Marshall, o οποίος διέκρινε στο σενάριο ένα παραμύθι. «Το όραμά μου ήταν να συνδυάσω γνωστά παραμύθια. Η Julia ήταν η Ραπουνζέλ, ο Richard o πρίγκιπας και ο Hector (Elizondo) o οποίος ήταν ο μάνατζερ του ξενοδοχείου ήταν η παραμυθένια νονά» είπε ο Marshall.    

Μετά από όλα αυτά, δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι όμορφες και οι σχέσεις των ηθοποιών που συμμετείχαν σε αυτή την ιστορική επιτυχία. Απόδειξη, το reunion του cast που έγινε στο show «Today», κατά τη διάρκεια του οποίου, μάλιστα η Julia Roberts έδωσε ένα φιλί στο στόμα στον Richard Gere. Και δεν μπορούμε, παρά να κλείσουμε με αυτό. 

Δες ΕΔΩ γιατί δεν άρεσε το τέλος του Gone Girl.