Neil Patrick Harris: Γιατί δεν άρεσε ο φετινός παρουσιαστής των Oscar

Η απογοήτευση για τον μέτριο Harris αποκαλύπτει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα
Neil Patrick Harris: Γιατί δεν άρεσε ο φετινός παρουσιαστής των Oscar



Όσοι είδατε την 87η Τελετή Απονομής Βραβείων της Ακαδημίας έχετε την ίδια αίσθηση. Παρά το γεγονός ότι η τελετή δεν κράτησε τόσο πολύ όσο άλλες χρονιές, ήταν τόσο βαρετή που νιώσατε σαν να διήρκησε 4 ώρες. Ίσως έχει να κάνει με την έλλειψη λάμψης στους υποψήφιους, με μερικές εξαιρέσεις. Αλλά κυρίως οφείλεται στην μέτρια εως και κακή παρουσιάση του Neil Patrick Harris, ο οποίος ήταν μετρημένος, συγκρατημένος, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην διάθεση του ζωντανού κοινού του και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούσε να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τα τεράστια ονόματα του Hollywood, για να τους σατιρίσει. Ας πούμε όπως έκανε πέρσι η Ellen DeGeneres.

Για πολλούς ήρθε σαν έκπληξη, καθώς ως παρουσιαστής των βραβείων Tony και Emmy ήταν αρκετά καλύτερος. Θα συμφωνήσω με τα Tony, καθώς τα πολύ θεατρικά βραβεία, αντέχουν τα μουσικά νούμερα και ήταν εύκολα για τον Harris, καθώς βρισκόταν ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους του. Τα Emmy από την άλλη μεριά ήταν ελάχιστα καλύτερα από τα φετινά Oscar. Τίποτα το τρομερό.

Γι' αυτό και προσωπικά περιμένα ακριβώς αυτά και μη σας πω και χειρότερα από τον Harris για φέτος. Στο παρελθόν η Ακαδημία έχει αποδείξει ότι έχει λόγο να εμπιστεύεται μεγάλους κωμικούς, όπως ο Billy Crystal (το απόλυτο συνώνυμο του παρουσιαστή των βραβείων) και η Whoopi Goldberg, ενώ ακόμα και κωμικοί με λιγότερη λάμψη, αλλά μεγάλη αποδοχή όπως ο Jon Stewart έχουν μείνει στην ιστορία των βραβείων. Και ο Harris είναι ένας αρκετά καλός ηθοποιός, αλλά δεν μπορεί να κάνει stand up comedy (γιατί στην ουσία, αυτό κάνει ένας παρουσιαστής βραβείων).

Οπότε, τώρα τι γίνεται; Υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Ή οι μελλοντικοί παραγωγοί των βραβείων θα αποφασίσουν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, κυρίως λόγω της εμφάνισης του σε άλλα βραβεία και θα τον αφήσουν να βρει τον ρυθμό του, ή θα προτιμήσουν να αναζητήσουν κάποιον άλλο. Η αναζήτηση βέβαια στην δεύτερη περίπτωση δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά μερικά ονόματα μας έρχονται στο μυαλό.

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κανείς είναι να επιστρέψει στην αμέσως προηγούμενη μεγάλη επιτυχία, ονόματι Ellen. Το δύσκολο σ' αυτήν την περίπτωση είναι το μέγεθος του ονόματος της και η δική της διάθεση να το κάνει. Και, το γεγονός ότι όσο καλή κι αν ήταν, δεν ήταν το ίδιο αποδεκτή σε μεγαλύτερης ηλικίας τηλεθεατές.

Η δεύτερη (και πιο πιθανή) επιλογή είναι να αναζητήσουν επιτυχημένους παρουσιαστές από άλλα βραβεία. Ας πούμε τις Χρυσές Σφαίρες. Οι οποίες ανέβηκαν πολύ σε τηλεθέαση με το δίδυμο των Tina Fey και Amy Poehler, οι οποίες απέδειξαν ότι είναι πολύ καλύτερο να είσαι με την φίλη σου στην σκηνή. Το πρόβλημα εδώ είναι το κατά πόσο το θέλουν οι ίδιες και αν θέλουν να ρισκάρουν να χαλάσουν την πολύ καλή τους εικόνα, καθώς άλλο το ύφος και η διάθεση στις Σφαίρες, όπου όλοι κάθονται σε τραπέζια και πίνουν ποτά και άλλη ιστορία τα Oscars.

Από κει κι έπειτα υπάρχουν και μερικές άλλες εμφανείς επιλογές. Ο κύριος Stephen Colbert, ο οποίος βραβεία δεν έχει παρουσιάσει, αλλά είναι ένα από τα μεγαλύτερα κωμικά ταλέντα της δεκαετίας και ετοιμάζεται να αναλάβει το Tonight Show, το οποίο θα τον κάνει τον κωμικό με την μεγαλύτερη τηλεθέαση. Η δεύτερη επιλογή είναι ο μέντορας του και πρώην παρουσιαστής των Oscars, Jon Stewart, ο οποίος μόλις ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το Daily Show και έχει μείνει με αρκετό χρόνο στην διάθεση του. Και η τρίτη περίπτωση κωμικού είναι ο αγαπητός σε όλους πια Jimmy Fallon, που ξέρουμε ότι μπορεί και θέλει να τραγουδάει και να χορεύει, αλλά βρίσκεται σε ανταγωνιστικό κανάλι και καθόλου λογικό δεν μου φαίνεται να δεχτεί το ABC (που προβάλει τα Oscars) να κάνει τέτοια μεγάλη διαφήμιση στην εκππομπή του Fallon (που προβάλλεται από το NBC). 

Οπότε, η απόφαση είναι δύσκολη, αλλά επιλογές υπάρχουν. Και καλά θα κάνουν οι παραγωγοί των βραβείων να το σκεφτούν διπλά την επόμενη φορά που θα επιλέξουν παρουσιαστή, αλλιώς μας βλέπω να ακούμε για ακόμη πιο χαμηλά νούμερα τηλεθέασης από φέτος.