Το Mortdecai είναι ακόμη μια μεγάλη αποτυχία του Johnny Depp

Πως οι προηγούμενες 6 ταινίες του έχουν αποτύχει παταγωδώς στο Box Office
Το Mortdecai είναι ακόμη μια μεγάλη αποτυχία του Johnny Depp



Όχι ότι είμαστε από αυτούς που χαίρονται με τις αποτυχίες των άλλων, αλλά το έλεγαν όλοι: Ο Johnny Depp χωρίς τους Πειρατές της Καραϊβικής δεν είναι και τόσο μεγάλος star. Και η απόδειξη έρχεται από την πορεία των τελευταίων του ταινιών, από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Κάποτε ο κύριος Depp άνοιγε τους Πειρατές με 135 εκ. δολάρια εισπράξεις σ’ ένα σαββατοκύριακο. Τώρα καταφέρνει μετά βίας νας ξεπεράσεις τα 4 εκ. Τόσα έφερε η νέα του ταινία Mortdecai, η οποία έχει ήδη βαπτιστεί ως η χειρότερη ταινία του 2015. Και είναι μόνο Ιανουάριος, δεν έχουμε καν ξεκινήσει καλά καλά.

Προβλέπεται να μην καταφέρει να καλύψει καν το κόστος της ταινίας, που έφτασε τα 60 εκ. και πλέον θα έπρεπε να ανησυχεί πολύ ο ηθοποιός.

Το Rum Diary άνοιξε στα 5 εκ., το Dark Shadows (μια από τις ταινίες που δεν θα έπρεπε καν να αναφέρουν το όνομα του ίδιου και του επί χρόνια συνεργάτη του Tim Burton) τα 29 εκ., το ίδιο και το Lone Ranger, η μεγαλύτερη αποτυχία της Disney τα τελευταία χρόνια. Το 2014 δεν του πήγε πολύ καλύτερα, αφού επέλεξε να γυρίσει ταινία με τον συνεργάτη του Christopher Nolan ελπίζοντας ότι θα έχει την τύχη των ταινιών του τελευταίου, αλλά άνοιξε στα 10 εκ. Και το Into the Woods (που στην πραγματικότητα οφείλει την όποια πορεία του στους υπόλοιπους ηθοποιούς) έφτασε σε 31 εκ. δολάρια.

Το αστείο είναι ότι σε όλες αυτές τις ταινίες (περίπου) ο Depp προσπαθεί να επαναλάβει τον χαρακτήρα που τον έκανε star, τον Jack Sparrow, αλλά αυτό πια δεν πιάνει ούτε στους Πειρατές.  Πραγματικά, πέρα από την εισπρακτική επιτυχία, δεν μπορώ καν να θυμηθώ ποια ήταν η τελευταία του καλή ταινία. 

Μήπως έχει έρθει η στιγμή να επαναπροσδιορίσει τους ρόλους που επιλέγει ή μήπως δεν μπορεί να παίξει τίποτα χωρίς make-up και περίεργα κουρέματα / καπέλα;