Ποιοι ηθοποιοί αρνήθηκαν ρόλους σε ταινίες που αγαπήσαμε

Πως θα ήταν ταινίες που έχετε δει ξανά και ξανά, αν άλλοι ηθοποιοί είχαν πάρει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους
Ποιοι ηθοποιοί αρνήθηκαν ρόλους σε ταινίες που αγαπήσαμε



Συμβαίνει πολύ συχνά στην μουσική βιομηχανία, όταν τραγούδια γράφονται για έναν καλλιτέχνη και τελικά τα ερμηνεύει κάποιος άλλος και ακόμα πιο συχνά στον κινηματογράφο και στις σειρές. Όταν ένας σκηνοθέτης ξεκινάει να δουλεύει μια ταινία με τον διευθυντή casting, έχει πάντα τον ιδανικό πρωταγωνιστή στο μυαλό του. Ή νομίζει ότι έχει. Γιατί πολλές φορές η δεύτερη ή τρίτη επιλογή αποδεικνύεται πολύ καλύτερη.

Τρανό παράδειγμα οι ακόλουθες ταινίες που θα μπορούσαν να είχαν πάρει εντελώς διαφορετικό δρόμο…

Ο Robert De Diro στο Big

Ναι, καλά καταλάβατε. Η ταινία που έφτιαξε τον Tom Hanks θα μπορούσε να είχε τον Robert De Niro πρωταγωνιστή. Οι συντελεστές τον ήθελαν, αλλά οι παραγωγοί τον έκριναν πολύ ακριβό.

 

Η Susan Sarandon στο Rocky

Φανταστείτε τον Sylvester Stalone να φωνάζει «Adrien, Adrien» στο τέλος της πρώτης ταινίας Rocky και να εμφανίζεται μια πολύ πιο ταλαντούχα ηθοποιός από την Talia Shire. Η Sarandon έχασε τον ρόλο γιατί οι παραγωγοί την θεώρησαν πολύ ελκυστική.

Ο Daniel Day-Lewis στο Pulp Ficiton

Οκ, εδώ θα μπορούσα να το δεχτώ άνετα. Σε οποιαδήποτε ταινία θέλει να πάει ο Day- Lewis, θα την βελτιώσει σίγουρα. Ο ηθοποιός ήθελε πολύ τον ρόλο, ο οποίος πήγε τελικά στον John Travolta, ύστερα όμως από πολλές συζητήσεις των συντελεστών.

O Tom Cruise στο Goodfellas

Κλασική περίπτωση μάχης σκηνοθέτη – παραγωγού. Ο τελευταίος ήθελε τον Tom Cruise στο Goodfellas, αφού πίστευε ότι ο Ray Liotta δεν ήταν η καλύτερη περίπτωση για τον ρόλο. Όμως ο Scorsese επέμενε και ο ίδιος ο Liotta πλησιάσε τον παραγωγό σ’ ένα εστιατόριο και κέρδισε τον ρόλο.

Ο Frank Sinatra στο Dirty Harry

Αυτό θα ήταν σχεδόν παράξενο. Αλλά να ξέρετε ότι ο ρόλος πήγε στον Clint Eastwood για έναν πολύ πρακτικό λόγο. Ο Sinatra είχε σχεδόν συμφωνήσει, αλλά παράτησε την ταινία επειδή το βάρος του όπλου ήταν μεγάλο για το χέρι του, το οποίο ήταν τραυματισμένο.

 

O Nicolas Cage στο The Wrestler

Θα μπορούσε λέτε η ταινία που επανέφερε την καριέρα του Mickey Rourke να κάνει το ίδιο και για τον σχεδόν κατεστραμμένο Nicolas Cage; Θα ήθελα να το δω μόνο και μόνο για να ανακαλύψω το καινούριο κούρεμα του Nicolas...

Ο Eminem  στο Wanted

Τώρα, απλά παίζουν μαζί μου. Το χειρότερο δεν ήταν η φήμη ότι ο Eminem θα έπαιζε στο Wanted, αλλά το γεγονός ότι ο δημιουργός του comic ξεκίνησε την φήμη. Ευτυχώς το αρνήθηκαν οι συνεργάτες του Eminem. Φανταστείτε τον δίπλα στην Angelina Jolie; Ανατριχίλα.

Ο Haley Joel Osment στο Harry Potter

Όταν πρωτοξεκίνησαν οι συζητήσεις για την μεταφορά του Harry στον κινηματογράφο, ήταν ο Steven Spielberg εκείνος που ήθελε να αναλάβει τις ταινίες και είχε φανταστεί στον μικρό της Έκτης Αίσθησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ρόλο του μάγου.

H Kate Winslet στο Ημερολόγιο της Bridget Jones

Πολύ λογικό να σκεφτείς αγγλίδα να υποδυθεί την αγγλίδα Bridget. Γι’ αυτό και δεν ήταν μόνο η Kate υποψήφια, αλλά και οι Helena Bonham Carter (πως θα είχε πάει αυτό; ) και Rachel Weisz. Όμως τον ρόλο κέρδισε μια κυρία από το Texas με την μαγική ικανότητα να αδυνατίζει και να παχαίνει όποτε εκείνη θέλει.

Η Nicole Kidman στο The Reader

Η Kate Wisnlet είχε συνδεθεί με την ταινία εξ’ αρχής, όταν όμως χρειάστηκε να πάρει χρόνο για να γυρίσει το Revolutionary Road με τον Leonardo DiCaprio, την θέση της πήρε η Nicole Kidman. Τελικά η Kidman αποχώρησε επειδή έμεινε έγκυος και επέστρεψε η Winslet. Το λες μόνο μοιραίο, αφού η Winslet εκείνη την χρονιά ήταν υποψήφια για Oscar και για τις δυο ταινίες και το κέρδισε με τον ρόλο της στο The Reader.