Γιατί δεν χρειαζόταν η υποψηφιότητα της Meryl Streep στα φετινά Oscars

Ναι, έσπασε κι άλλο ρεκόρ, Αυτή που Δεν Πρέπει να Αμφισβητηθεί Ποτέ, αλλά ήταν ανάγκη;
Γιατί δεν χρειαζόταν η υποψηφιότητα της Meryl Streep στα φετινά Oscars



Ας ξεκινήσω λέγοντας αυτό: για μένα η Meryl Streep είναι απλά (και μ' επιχειρήματα αν θέλετε) η καλύτερη ηθοποιός όλων των εποχών. Έχει παίξει σε κάθε είδους ταινία, ήταν μαγευτική σε κάθε της ρόλο και καταφέρνει ακόμα να είναι αρκετά διακριτική σαν παρουσία και να μην star-ίζει. Υπάρχουν σελίδες στο Facebook και blogs στο Tumblr αφιερωμένες στο πόσο καταπληκτική είναι και η γυναίκα πραγματικά είναι σημείο αναφοράς σε σειρές και ταινίες και εκπομπές και συζητήσεις για το πόσο cool θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας. Αν το έχει πει η Liz Lemon (Tina Fey) στο 30 Rock, δεν υπάρχει περίπτωση να το αμφισβητήσω ποτέ!

Η τελευταία της απόλυτη παρουσία ήταν το show του The Graham Norton, όπου φίλησε τον Mark Ruffalo. Μιλάμε γι' αυτόν τον απόλυτα cool άνθρωπο...

Ωστόσο, οφείλω να παραδεχθώ ότι φέτος δεν χρειαζόταν να κερδίσει υποψηφιότητα για Τα Μυστικά του Δάσους. Οκ, παραδέχομαι ότι δεν ήταν πολύ καλή χρονιά για τις ερμηνείες το 2014 και μοιάζει απολύτως φυσικό να επιλέγεις την φετινή ερμηνεία της Streep για να συμπληρώσει την πεντάδα, γιατί ποιος θα σου πει ότι είναι υποδεέστερη των υπολοίπων υποψήφιων; Σωστά; Αλλά, ίσως, ίσως αυτές οι υποψηφιότητες κάνουν κακό και στην ίδια και στις υπόλοιπες ηθοποιούς. Για παράδειγμα το Interstellar, το οποίο ξεχάστηκε στις ουσιαστικές κατηγορίες των Oscars, θα μπορούσε άνετα να δει την Jessica Chastain - η οποία ήταν καταπληκτική και στο A Most Violent Year - να παίρνει την θέση της Streep. Σ' ένα από τα δυο, θα ήμασταν ικανοποιημένοι με όποια ταινία και αν την έστελνε στα Oscars. 

Από την άλλη, δεν είναι μόνο ότι η παρουσία της Streep αφαιρεί την δυνατότητα από άλλες ηθοποιούς να πάρουν την θέση της, αλλά νομίζω ότι έχει γίνει και λίγο εύκολη λύση. Ναι, είναι καταπληκτική σε ό,τι και να παίξει. Ήταν καταπληκτική και στο Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ, αλλά δεν την είδαμε υποψήφια γι' αυτό. Γιατί; Επειδή τότε υπάρχαν πολύ καλύτερες ταινίες και ερμηνείες και επειδή ακόμα η Ακαδημία δεν είχε καταλάβει την εντολή "Να Μην Ξεχάσεις Ποτέ Την Meryl Από Τις Υποψηφιότητες".  Και τα Μυστικά Του Δάσους; Δεν ήταν ούτε τόσο καλή ταινία, ούτε η Meryl ήταν το καλύτερο σημείο της. Για πολλούς, η κυρία που σώζει και κρατάει την ταινία είναι η Emily Blunt.

Μην με παρεξηγήσετε. Είμαι η πρώτη που περιμένω να δω σε τι αριθμό έχου φτάσει οι υποψηφιότητες της (19 αν ρωτάτε), αλλά και η πρώτη που τσαντίζεται για τις μόλις 3 νίκες της.  Η γυναίκα έπρεπε να έχει πάρει βραβείο για το Doubt, και - συγγνώμη που θα το πω, αλλά - για το Osage County και πιθανόν για το Ο Διάβολος Φοράει Prada. Αλλά όσο κερδίζει υποψηφιότητες για ταινίες όπως το Julie & Julia και Τα Μυστικά Του Δάσους, δεν θα κερδίζει τα βραβεία που της αξίζουν, επειδή τα μέλη της Ακαδημίας θα σκέφτονται "μωρέ η Meryl, και του χρόνου εδώ θα είναι".