Οι star του Hollywood που ψάχνουν απεγνωσμένα στα βιβλία την επόμενη επιτυχία τους

Κάθε βιβλίο και ένας μεγάλος ρόλος!
Οι star του Hollywood που ψάχνουν απεγνωσμένα στα βιβλία την επόμενη επιτυχία τους



Προφανώς αν είσαι περισσότερο αναγνώστρια απ' ό,τι θεατής, τότε θα ανήκεις σ' εκείνους που θεωρούν ότι η βιομηχανία βιβλίου δεν χρειάζεται σωτηρία, αλλά πέρα από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει απόλυτα, θα λάβει την βοήθεια του Hollywood θέλει δεν θέλει. Γιατί αν κάτι βοηθάει πολύ στις πωλήσεις των βιβλίων, αυτό είναι μια επιτυχημένη ταινία βασισμένη σε βιβλίο. Όχι μια καλή μεταφορά του βιβλίου απαραίτητα, απλά μια επιτυχημένη. Τα μεγαλύτερα παραδείγματα των τελευταίων χρόνων εννοείται πως είναι το Hunger Games, το Game of Thrones και το Twilight, αλλά είναι και άλλα βιβλία, τα οποία λίγοι είχαν παρατηρήσει πριν τις ταινίες, που κερδίζουν στις πωλήσεις. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. 

Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι από τους ανθρώπους του Hollywood, που συνεχώς προσπαθούν να μεταφέρουν κάποιο βιβλίο σε ταινία και σε μεγάλο βαθμό, αυτούς πρέπει να ευχαριστούν οι εκδοτικοί οίκοι. 

Jennifer Lawrence

Δεν είναι μόνο το Hunger Games, αν και αυτό έφερε στα βιβλιοπωλεία και στα Amazon του κόσμου, πολλούς ανθρώπους που ρωτούσαν: τι να διαβάσω αν μ' άρεσε το Hunger Games; Η πιο τέλεια προσωπικότητα του Hollywood (μετά την Meryl Streep, πάντα μετά την Meryl Streep) έχει βαλθεί να γυρίζει μόνο ταινίες βασισμένες σε βιβλία. Οι επόμενες ταινίες της βασίζονται στο The Glass Castle της Jeannette Walls, το Burial Rites της Hannah Kent και το East of Eden του John Steinbeck. 

David Fincher

Δηλαδή, έχει κάνει και τίποτα άλλο ο σκηνοθέτης; Τα Fight Club, Zodiac, Το Κορίτσι με το Τατουάζ και Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε, όλα βασίζονται σε βιβλίο. Βέβαια οι μεταφορές του διχάζουν τον κόσμο, αφού άλλοι λένε ότι είναι πολύ καλύτερες από τα βιβλία και άλλοι λένε ότι κάνει ό,τι του κατέβει. Η επόμενη ταινία του Strangers on a Train βασίζεται σε βιβλίο της συγγραφέα του Ταλαντούχου Κύριου Ρίπλεϊ, Patricia Highsmith. 

Ange Lee

Οκ, αυτός κι αν κάνει τα πάντα βασισμένος σ' ένα βιβλίο. Λογική Κι Ευαισθησία, Τίγρης και Δράκος, Brokeback Mountain, Η Ζωή του Πι. Και μάλιστα τα κάνει καταπληκτικά. Το Λογική κι Ευαισθησία ήταν η καλύτερη μεταφορά μυθιστορήματος της Jane Austen και το Η Ζωή του Πι, που έσκασε στα βραβεία, ήταν το βιβλίο που κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να μεταφερθεί με τόσο όμορφο τρόπο στον κινηματογράφο. Και ναι, η επόμενη ταινία του βασίζεται κι αυτή σε βιβλίο, το Billy Lynn's Long Halftime Walk του Ben Fountain, για έναν έφηβο επιζώντα του πολέμου στο Ιράκ.

Dan Weiss & David Benioff

Είναι οι κύριοι που μετέφεραν τα μυθιστορήματα του George R.R. Martin, A Song of Ice and Fire σε σειρά. Αν την ξέρετε, Game of Thrones λέγεται. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Reese Withespoon

Μόνο το 2014, έπαιξε στα Wild και Inherent Vice και φρόντισε ως παραγωγός να πραγματοποιηθεί το Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε. Και ήταν μια πραγματικά καλή χρονιά για την Reese, αφού ύστερα από χρόνια απουσίας έκανε κάτι που να ταιριάζει στο ταλέντο της και κέρδισε πολλές υποψηφιότητες για την ερμηνεία της στο Wild. Που τις βρίσκει όλες αυτές τις ιδέες; Δεν ξέρω αν την πιστεύω ή όχι, πάντως η ίδια ισχυρίζεται ότι διαβάζει 4 βιβλία την εβδομάδα. Πόσο ελεύθερο χρόνο έχει πια;