Όλα όσα είδαμε στην Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2015

Ξυπνήσαμε στις 3 τα ξημερώματα και είδαμε την 1η μεγάλη τελετή βραβείων του Hollywood για την χρονιά.
Όλα όσα είδαμε στην Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2015



Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος μονόλογος των Tina Fey και Amy Poehler, αλλά ήταν ο τελευταίος. Οι δυο ηθοποιοί παρουσίασαν τις Χρυσές Σφαίρες για τελευταία χρονιά και φρόντισαν να αναφερθούν σε όλα εκείνα τα θέματα που μας απασχόλησαν το 2015. Στο The Interview και το χακάρισμα της ταινίας, που μας ανάγκασε να την δούμε, αν και ήταν άθλια, στον γάμο του George Clooney, που είνει expert στο να μας ξαφνιάζει, στο σκάνδαλο του Bill Cosby και φυσικά στον Joaquin Phoenix, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στα βραβεία γιατί τα θεωρεί υπερβολικά, αλλά τελικά ήταν εκεί.

Βέβαια, μετά την έναρξη, ελάχιστα τις είδαμε. Γιατί τόσο λίγο;

Το καλύτερο τους;

Για την εμμονή του Hollywood με τις πολύ λεπτές γυναίκες

«Η Jennifer Aniston είναι εδώ, υποψήφια για την ταινία Cake. Και θα πρέπει να εξηγήσουμε σε όλους όσοι βρίσκονται εδώ, όλους τους ανθρώπους του Hollywood...To Cake είναι ένα γλυκό που τρώνε οι άνθρωποι».

Τα καλύτερα

O Benedict Cumberbatch  και η Jennifer Anniston μπορεί και να ήταν το καλύτερο ζευγάρι παρουσιαστών κι ας γνωρίστηκαν επί σκηνής.

Wow!  Ανέβασαν τον «Kim Yong Un» στην σκηνή! Ή τουλάχιστον μια ηθοποιό που τον υποδυόταν και είχε να πει μια γνώμη για την σχέση της Piper και της Alex στο Orange is the New Black.

Οκ, το παίρνω πίσω. Το καλύτερο ντουέτο παρουσιαστών μακράν η Kristen Wiig  και ο Bill Hader που αποφάσισαν να αλλάξουν τις ατάκες από γνωστές ταινίες. Από δω και πέρα, να ξέρετε ότι το «go home» του E.T. θα το λέμε, «kids, I really, I got to get back to my planet».

Φαίνεται ότι η Lily Tomlin προέβλεψε 30 χρόνια πριν ότι θα βλέπαμε σειρές στο Netflix, το οποίο σημαίνει ότι ήξερε τι θα γίνει με το Internet.

Όταν ο Kevin Spacey κέρδισε βραβείο για την ερμηνεία του στο House of Cards και μας υποσχέθηκε ότι είναι απλά η αρχή της εκδίκησης του, δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος. Και το απέδειξε με την ατάκα “I can’t fucking believe I got one».
 
Να σας πω κάτι. Αν είσαι ο Harrison Ford ανεβαίνεις στην σκηνή και δεν λες τίποτα παρά τους υποψήφιους. Μιλάμε για «ενθουσιασμό». Όχι αστεία.
 
Στο τέλος όλα έγιναν πιο γρήγορα. Για άλλη μια χρονιά η τελετή τράβηξε αρκετά, κι έτσι όσοι ανέβαιναν να παρουσιάσουν βραβεία, απλά ανακοίνωναν τους νικητές. Το οποίο είναι κρίμα, ειδικά στην περίπτωση του Robert Downey Jr.

Best moment ever!

Δεν το είδατε ποτέ μπροστά από τις κάμερες, αλλά ο Benedict Cumberbatch έκανε photobomb στην Meryl Streep. Η οποία φωτογραφιζόταν με την «Kim Yong Un». (Και με φωτογράφο τον Michael Keaton)

Τα βραβεία που μας έκαναν εντύπωση

Προφανώς ο Β’ Γυναικείος Ρόλος σε Σειρά που πήγε στην Frogatt του Downton Abbey και όχι στην καταπληκτική Alison Janney του Mom, και δεν μας έχουν συνηθίσει οι Σφαίρες να μην βραβεύουν τις κωμωδίες.

Από τις καλύτερες νέες σειρές της χρονιάς, το Jane the Virgin είδε την πρωταγωνίστρια του, Gina Rodriguez να βραβεύεται και να γίνεται η πρώτη ηθοποιός σειράς του CW που βραβεύεται στις Χρυσές Σφαίρες. Το άξιζε, όσο λίγοι.

Για άλλη μια χρονιά η Jessica Lange δεν κέρδισε βραβείο για το American Horror Story, που προφανώς δεν έκανε εντύπωση μόνο σ’ εμάς, αφού η κάμερα έδειχνε συνεχώς εκείνη, όταν η Maggie Gylenhaal ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο της.

Αν σε μια κατηγορία έχεις υποψήφιες την Viola Davis για το How To Get Away With Murder, την Julianna Margulies  για το The Good Wife και την Claire Danes για το Homeland , πως γίνεται να δίνεις το βραβείο στο The Affair;

Η πιο δύσκολη κατηγορία μάλλον ήταν ο Γυναικείος Ρόλος σε Δραματική Ταινία, ανάμεσα σε  Witherspoon, Jones, Aniston, Pike και Moore. Όποια και να κέρδιζε μάλλον θα λέγαμε ότι το άξιζε, αλλά η Julianne Moore στο Still Alice, όπου υποδυόταν μια γυναίκα που πάσχει από Alzheimer’s, το άξιζε παραπάνω.

Ο George Clooney

Γιατί κάθε φορά που εμφανίζεται κάπου ο George δικαιούται τη δική του παράγραφο. Φέτος παρέλαβε το βραβείο Cecil B. DeMille για την καριέρα του και για άλλη μια χρονιά αυτό που μου φάνηκε πιο συγκινητικό είναι ότι του το παρέδωσε η Julianna Margulies. Γιατί ανεξάρτητα από το ποια παντρεύτηκε, η πραγματική του αγάπη θα είναι από το E.R. Ασχέτως αν δεν την κάλεσε στον γάμο του.

Και ως κλασικός Clooney, που ξέρει πως να εντυπωσιάζει το κοινό, αναφέρθηκε σε όλα. Στο χακάρισμα, στην περίεργη φύση των βραβείων, όπου μέχρι την τελετή όλοι συγχαίρουν τους υποψήφιους και μετά, αφού το 80% από αυτούς έχει χάσει, δεν τους κοιτάνε καν στα μάτια. Αλλά αναφέρθηκε και στον γάμο του και φρόντισε να μας δείξει πόσο τυχερός νιώθει που γνώρισε τον έρωτα της ζωής του και τέλος στα γεγονότα της Γαλλίας και τις πορείες ανά τον κόσμο. Τυπικός George Clooney.