Coming soon: Όλες οι ταινίες του 2015 που ανυπομονούμε να δούμε

Το 2015 αναμένεται να είναι μια από τις κινηματογραφικές χρονιές που θα θυμόμαστε για πάντα.
Coming soon: Όλες οι ταινίες του 2015 που ανυπομονούμε να δούμε



 

Όχι μόνο επειδή επιστρέφει το Star Wars, αλλά επειδή θα δούμε πολλές γνωστές ιστορίες ειπωμένες από καινούριες και διαφορετικές σκοπιές. Αυτές είναι οι ταινίες που συζητάμε ήδη και μετράμε τις ημέρες για να τις παρακολουθήσουμε στις αίθουσες.

Fifty Shades of Grey (Φεβρουάριος)

Είναι η ταινία που περιμένουν όλες οι γυναίκες, εδώ κι ένα χρόνο, από τότε που ανακοίνωσε την ημερομηνία προβολής της στους κινηματογράφους (έρχεται στις 13 Φεβρουαρίου) και ξεκίνησε την καμπάνια προώθησης της. Το 50 Αποχρώσεις του Γκρι βασίζεται φυσικά στο ομώνυμο μυθιστόρημα που έχει αποκτήσει τις χειρότερες κριτικές, αλλά τις μεγαλύτερες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο Jamie Dornan είναι ο Christian Grey που όλες οι αναγνώστριες του βιβλίου φαντάζονταν και υποδύεται τον εκατομμυριούχο με τις σαδομαζοχιστικές προτιμήσεις που θα βάλει στόχο την αθώα κοπέλα, που έρχεται να του πάρει συνέντευξη.

Περιμένουμε η ταινία να έχει την ίδια μοίρα με το βιβλίο, δηλαδή αρνητικές κριτικές και πολλά εισιτήρια.        

Furious 7 (Απρίλιος )

Το πρώτο trailer του Furious 7 παρουσιάζει τους ήρωες να πέφτουν με τα αυτοκίνητα τους από αεροπλάνο και τον Paul Walker να τρέχει πάνω σ’ ένα λεωφορείο που πέφτει στον γκρεμό για να φτάσει στο αυτοκίνητο της Michelle Rodriguez, αλλά δεν είναι οι αντυπωσιακές σκηνές που κάνουν το Furious 7 μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2015. Είναι ο θάνατος του Paul Walker, ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα, που οδήγησε στην καθυστέρηση της παραγωγής και την ανησυχία πολλών για το πως θα διαχειριστούν σεναριακά τον θάνατο του, αφού τα γυρίσματα δεν είχαν ολοκληρωθεί. Για τις ανάγκες της ταινίας οι αδερφοί του Walker βόηθησαν στις σκηνές του και κάπως έτσι οι Furious 7 θα φτάσουν στις αίθουσες τον Απρίλιο. 

Avengers: Age of Ultron (Μάιος)

Η πρώτη ταινία ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του 2013, αφού ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε τους Iron Man, Thor, Hulk και  Captain America μαζί. Το Avengers: Age of Ultron όμως, που έρχεται τον Μάιο, έχει δημιουργήσει μεγάλη προσμονή στους fans, αφού προβλέπεται να θέσει τις βάσεις για την μεγάλη διαμάχη του Iron Man και του Captain America που θα οδηγήσει σε Εμφύλιο Πόλεμο των υπερηρώων. Πέρα όμως από τα σεναριακά της ταινίας, αποτελεί και την υπόσχεση ότι ο Robert Downey Jr. θα φορέσει την στολή του Iron Man  για τρεις ακόμη φορές. 

Tomorrowland (Μάιος)

Το Tomorrowland είναι η ταινία του 2015  για την οποία γνωρίζουμε τα λιγότερα και έχει φροντήσει η Disney γι’ αυτό, αφού για αρκετό χρονικό διάστημα δεν ανακοίνωνε ούτε τον τίτλο της.  Η ταινία επιστημονικής φαντασίας έρχεται από τον δημιουργό του Lost, Damon Lindelof, μοιράζεται τον τίτλο της με το όνομα του φουτουριστικού θεματικού πάρκου στην Disneyland και έχει τον μεγαλύτερο σταρ του Hollywood ως πρωταγωνιστή. Ο George Clooney  ταξιδεύει παρέα με ένα νεαρό κορίτσι σε ένα μαγικό μέρος, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Και όχι, δεν αναφέρεται στο Μαγεμένο Δάσος της Χιονάτης. 

Jurassic World (Ιούνιος)

Για τον Steven Spielberg το Τζουράσικ Παρκ ήταν η ταινία που κανείς δεν ήθελε να τον δει να γυρίζει, αφού μια τόσο εμπορική ιστορία θα τον εμπόδιζε από τον δρόμο του προς τα Όσκαρ. Για τον ίδιο όμως και όλους τους υπόλοιπους ήταν μακράν η ωραιότερη ιστορία των ταινιών της δεκαετίας του 90. 22 χρόνια μετά ο Spielberg αφήνει κάποιον άλλο να πει την συνέχεια της ιστορίας του και για πολλούς το Jurassic World είναι η υπόσχεση για το καλύτερο sequel του franchise, με πολλές, αλλά πάρα πολλές αναφορές στην πρώτη ταινία. Πρωταγωνιστεί ο Chris Pratt του Οι Φύλακες του Γαλαξία. 

Terminator: Genisys (Ιούλιος)

Άλλη μια ταινία που καλείται να συνεχίσει την κληρονομιά ενός γνωστού franchise, αλλά σε αντίθεση με άλλες ταινίες το Terminator: Genisys έχει καταφέρει να τσαντίσει τους θαυμαστές από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό γιατί αποφάσισε να αλλάξει την ιστορία. Κυριολεκτικά.

Ο Τζον Κόνορ, ο άνθρωπος του μέλλοντος που θα ηγεθεί της επανάστασης απέναντι στις μηχανές, στέλνει έναν στρατιώτη του στο παρεθλθόν να προστατεύσει την μητέρα του. Όμως το παρελθόν αυτό έχει αλλάξει και η Σάρα Κόνορ μεγάλωσε υπό την προστασία ενός Εξολοθρευτή.

Μπορεί τελικά να είναι ενδιαφέρον. Αυτό που ξέρουμε με σιγουριά όμως είναι ότι ο Arlond Swangenegerεπιτρέφει στον ρόλο που τον καθιέρωσε και ότι η  Emilia Clark Κλαρκ, η Daenerys του Game of Thrones ήταν μάλλον η ιδανική επιλογή για τον ρόλο της Σάρα Κόνορ. 

Pan (Ιούλιος)

Έχουμε δει αρκετές εκδοχές της ταινιών με τον Πίτερ Παν, αλλά δεν έχουμε ακούσει την ιστορία του αιώνιου παιδιού, όπως θα την δούμε στο Pan. Καταρχάς θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο κακός της ιστορίας είναι ο Κάπταιν Χουκ. Στην συγκεκριμένη ταινία ο πειρατής που θέλει να πιάσει τον Πίτερ είναι ο Μαυρογέννης και τον υποδύεται ο Hugh Jackman, ο οποίος μεταμορφώνεται για τον ρόλο. Ο δε Κάπταιν Χουκ περιγράφεται γοητευτικός σαν τον Ιντιάνα Τζόουνς. Μην εκπλήσσεστε. Είναι η νέα τάση στο Hollywood, το οποίο ήδη με την Maleficent αποφάσισε να αλλάξει όλα τα παραμύθια που γνωρίσαμε από την Disney. 

Spectre (Νοέμβριος)

Ο τίτλος και το cast της 24ης ταινίας James Bond αποκαλύφθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες και η μεγάλη έκπληξη είναι η απουσία της Penelope Cruz, για την οποία εδώ και μήνες ακούγαμε ότι θα είναι το νέο κορίτσι του Bond. Αντ’ αυτής, η Monica Belucci θα υποδυθεί το μεγαλύτερο Bond girl, ενώ το Spectre, όπως είναι ο τίτλος της ταινίας θα σημάνει μια νεά αρχή στο franchise. To Spectre είναι η πιο γνωστή παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση στην ιστορία του James Bond και έχει κάνει την εμφάνιση της σε αρκετές ταινίες του franchise. όπως τα Dr. No, Thunderball, From Russia With Love και Diamonds are Forever. Και φυσικά ο Ντάνιελ Κρεγκ επανέρχεται ως Bond, James Bond, αφού επισήμως με το Skyfall έγινε ο πιο επιτυχημένος εισπρακτικά πράκτορα 007. 

Star Wars Episode VII  - The Force Awakens(Δεκέμβριος)

Για το 2015 υπάρχουν οι ταινίες που περιμένουμε πως και πως και υπάρχει το νέο επεισόδιο Star Wars με τον τίτλο The Force Awakens, δηλαδή η Δύναμη Ξυπνάει. Τα Star Wars είναι το μεγαλύτερο franchise στην ιστορία του κινηματογράφου και πολλοί νόμιζαν ότι θα ολοκληρωθεί με τις 6 πρώτες ταινίες, όμως ο George Lucas δεν σκεφτόταν το ίδιο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Marc Hamil πίσω στο 1983, του ηθοποιού που υποδύθηκε τον Λουκ Σκάιγουοκερ στις 3 πρώτες ταινίες, ο δημιουργός των Star Wars ήξερε από τότε ότι θα γυριστεί και έβδομο επεισόδιο.

Τα νέα; Ο σκηνοθέτης του Star Trek και δημιουργός του Lost, J.J. Abrams σκηνοθετεί,  ο Darth Vader δεν εμφανίζεται προς το παρόν πουθενά, αλλά υπάρχει ένας νέος Σιθ που παραμονεύει και οι fans θα βρουν πολλά κοινά σημεία με την πρώτη ταινία, A New Hope. 

Ακόμη δείτε…

Άλλες ταινίες που θα δούμε το 2015 περιλαμβάνουν:

Την ιστορία της Σταχτοπούτας, ειπωμένη όπως αρχικά είχαν πρόθεση οι αδερφοί Γκριμ. Δηλαδή ως μια δυναμική κοπέλα που δεν περιμένει τον πρίγκιπα του παραμυθιού για να κατακτήσει την πραγματική της ευτυχία. Στην νέα ταινία η Κέιτ Μπλανσέτ είναι η κακιά μητριά και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ είναι η νεράιδα. 

 

Την ιστορία του Mad Max, της ταινίας που έκανε τον Mel Gibson γνωστό στον κόσμο και την Αυστραλία το κέντρο του μεταποκαλυπτικού κόσμου, με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy και την Sarlize Theron.

Την νέα ταινία του Quentin Tarantino, The Hateful Eight, για την οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά, παρά μόνο ότι είναι ένα ακόμα γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Channing Tatum αυτήν την φορά και τον Samiuel L. Jackson  να συνεργάζεται ξανά με τον cult σκηνοθέτη.

Την τελευταία ταινία Hunger Games, με τίτλο Mockingjay Μέρος 2ο και την Jennifer Lawrence να ηγείται επιτέλους της επανάστασης εναντίον της Capitol. Πιθανόν , με τις εισπράξεις του πρώτου μέρους να σημειώνουν ακόμα ρεκόρ, το τελευταίο μέρος θα κάνει το franchise ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Και τέλος, την πέμπτη ταινία των Επικίνδυνων Αποστολών με τους Tom Cruise Κρουζ και Jeremy Renner να περιμένουν μέχρι τον Δεκέμβριο για να μας αποκαλύψουν με ποιον τρόπο θα σώσουν αυτήν την φορά τον κόσμο.