Τι θα κάνεις το βράδυ; Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ

Η πιο διασκεδαστική ιστορία των Χριστουγέννων φέτος θα είναι η ταινία Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό των Φαραώ, που μεταφέρει τον φύλακα Ben Stiler στο Βρετανικό Μουσείο.
Τι θα κάνεις το βράδυ; Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ



Έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από τότε που ολοκληρώθηκαν οι περιπέτειες του φύλακα Λάρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με το τέλος της δεύτερης ταινίας. Η μαγεία όμως που ξυπνά τα εκθέματα και βρίσκεται στην Πλάκα ενός Φαραώ έχει αρχίσει να εξασθενεί και αποφασίζει ότι κάτι πρέπει να κάνει για να σώσει τους φίλους του. Έτσι πακετάρει τον Τέντι Ρούσβελτ, τον καουμπόι Τζεντάνια, τον Οκτάβιους και άλα εκθέματα και τους πηγαίνει στο Βρετανικό Μουσείο για να ανακαλύψουν τι συμβαίνει.

Οι ταινίες του Μουσείου βγαίνουν στις αίθουσες πάντα την εβδομάδα των Χριστουγέννων και κάνουν τεράστια επιτυχία, ακριβώς επειδή είναι η απόλυτη οικογενειακή κωμική περιπέτεια. Τώρα γιατί πήρε στους συντελεστές πέντε χρόνια για να βγάλουν τρίτη ταινία, κανείς δεν γνωρίζει, αφού είναι κάτι που όλοι το ήθελαν.

Η στιγμή όμως που ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα ήταν καθοριστική, αφού λίγο μετά πέθανε ο Robin Williams, που ως Τέντι Ρούσβελτ ήταν από τα καλύτερα στοιχεία των ταινιών. Μάλιστα ο σκηνοθέτης Saun Levy έχει δηλώσει ότι αν και ο θάνατος του δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα, επέλεξε να κόψει δυο ατάκες του χαρακτήρα του, γιατί του έμοιαζαν σκοτεινές και σαν να προετοίμαζαν τον θάνατο του ηθοποιού.

Αυτή λοιπόν είναι η τελευταία ταινία του Robin Williams, αλλά είναι και η ταινία όπου ο Ben Stiller είναι πιο συγκρατημένος και ταυτόχρονα ταιριαστός στον ρόλο του. Επιστρέφει και ο Όουεν Ουίλσον ως Οκτάβιος, αλλά έρχεται η Rebel Wilson στον ρόλο της φύλακα του Βρετανικού Μουσείου. Δηλαδή σαν να λέμε: ο Ben Stiller βρήκε την όμοια του.