Hobbit: Η Μάχη των Πέντε Στρατών - Η επική τριλογία φτάνει στο τέλος της

Λίγο πριν κλείσει η χρονιά έρχεται η κατά πολλούς μεγαλύτερη ταινία του 2014, το τέλος της επικής τριλογίας του Peter Jackson, Hobbit: Η Μάχη των Πέντε Στρατών.
 Hobbit: Η Μάχη των Πέντε Στρατών - Η επική τριλογία φτάνει στο τέλος της



Όσοι έχουν δει την προηγούμενη ταινία της τριλογίας, θυμούνται ότι οι νάνοι κατάφεραν να νικήσουν προσωρινά τον δράκο Σμάουγκ ή Νοσφιστή, ο οποίος όμως ελευθερώθηκε και κατευθύνεται προς την Λιμνούπολη. Εκεί έπεσαν οι τίτλοι τέλους της δεύτερης ταινίας και κάπως έτσι ξεκινάει και η Μάχη των Πέντε Στρατών.  Οι άνθρωποι κάτοικοι θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν μια και καλή, όμως δεν είναι αυτός ο μεγαλύτερος κίνδυνος που πλησιάζει. Αντίθετα ο Γκάνταλφ έχει ανακαλύψει πια ότι σκοτεινός Σάουρον επιστρέφει και στέλνει λεγεώνες από Όρκς να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Οι Νάνοι, τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια ακόμη φορά, για να επιβιώσουν.

Για πολλούς, η απόφαση να γυριστούν τρεις ταινίες από ένα βιβλίο 300 σελίδων ήταν το λιγότερο υπερβολική και αναμφισβήτητα συνδεδεμένη με τα εκατομμύρια εισπράξεων που θα έφεραν οι ταινίες στην εταιρία παραγωγής.  Γι’ αυτήν την απόφαση μπορεί να σχολιάζεται για πολλά ακόμα χρόνια ο Jackson, όμως οι θεατές έχουν απολαύσει τις ταινίες και περιμένουν μια μάχη, αντίστοιχη μ’ εκείνη της Επιστροφής του Βασιλιά.  Πάντως ο σκηνοθέτης, την αντιμετώπισε όπως και τον Άρχοντα και γύρισε την τριλογία και πάλι στην Νέα Ζηλανδία, σε διάστημα περίπου ενός χρόνου.

Είναι η ηθοποιός Evangeline Lily, που υποδύεται το ξωτικό Τόριελ, τον μοναδικό χαρακτήρα που επινόησε ο Jackson και δεν υπήρχε στα βιβλία, που εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο, γιατί  οι τρεις ώρες που θα περάσουμε στην αίθουσα θα είναι οι πιο διασκεδαστικές. Επειδή  η ταινία συνδέει το Χόμπιτ με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Όλοι οι ηθοποιοί των προηγούμενων ταινιών επιστρέφουν. Οι νάνοι, ο Morgan Freeman που υποδύεται τον Μπίλμπο και ανάμεσα τους οι αγαπημένοι από τον Άρχοντα, ο Σερ Ian McKellen ως Γκάνταλφ, ο Orlando Bloom ως Λέγκολας και η Cate Blanchett ως Γκαλάντριελ.

Απολαύστε την τελευταία ταινία από τα μυθιστορήματα του Tolkien που θα γυρίσει ο Peter Jackson, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του και να περιμένετε αρκετές εκπλήξεις στην ταινία από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.  Ανάμεσα τους ο Φρόντο και το τραγούδι του Πίπιν.