Πάμε σινεμά και βλέπουμε Από έρωτα

Ο Θοδωρής Αθερίδης μεταφέρει στον κινηματογράφο την δική του θεατρική παράσταση,μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε τρεις ανθρώπους, που θυμίζει λίγο παλιές ελληνικές ταινίες, γεμάτη όμως γέλιο και συγκινήσεις.
Πάμε σινεμά και βλέπουμε Από έρωτα



Δυο μέρες πριν τον γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα, ο πυροσβέστης Αντώνης συναντά ξανά έναν παλιό του έρωτα, την Άννα. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί παλιότερα όταν εκείνος την έσωσε από μια πυρκαγιά και διατηρούσαν σχέση για δυο χρόνια. Από την επαφή τους είναι εμφανές ότι έχουν ακόμα συναισθήματα ο ένας για τον άλλο, αλλά ο Αντώνης δεν ακυρώνει τον γάμο του. Αντιθέτως παντρεμένος πια, καταλήγει να ζει έναν κρυφό έρωτα με την Άννα, η οποία όμως μπαίνει επισήμως και στην ζωή της Νατάσας.

Η δυναμική των τριών χαρακτήρων είναι έντονη και οφείλεται στους τρεις πρωταγωνιστές, τον Θοδωρή Αθερίδη, την Σμαράγδα Καρύδη που υποδύεται την Άννα και την Παναγιώτα Βλαντή, που υποδύεται την σύζυγο του Αντώνη, Νατάσα.

Το πιο δύσκολο φυσικά για τον Αθερίδη ήταν να μεταφέρει το δικό του θεατρικό σε ταινία, και για να το καταφέρει προσέθεσε χαρακτήρες και σκηνές, μετέφερε την αφήγηση σε δυο χρόνους, ώστε ο θεατής να βλέπει αναμνήσεις και το παρόν και επέλεξε να εναλλάσεται ανάμεσα στο γέλιο και την συγκίνηση συνεχώς.

Ο ίδιος μάλιστα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παραγωγή και τα γυρίσματα και έχει δηλώσει ήδη ότι η ταινία αποτυπώνει το όραμα του 100%, με την απόλυτη στήριξη της παραγωγής και γι’ αυτό αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για ό,τι δούμε στις αίθουσες.

Και πως να μην είναι, αφού δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Μέχρι και τις τοποθεσίες τις επέλεξε ο ίδιος, ενώ είχε την δυνατότητα να γυρίσει στην απόλυτη λεπτομέρεια τους ακόμα και σκηνές που βλέπουμε για δευτερόλεπτα. Παράδειγμα η στιγμή που γνωρίζει ο Αντώνης την Άννα, σε μια πυρκαγιά, για την οποία χρησιμοποιήθηκε πραγματική Πυροσβεστική Μονάδα και ο χώρος γέμισε αφρό για να γίνει πιο ρεαλιστική.