Είναι τα Hollywood Film Awards τόσο σημαντικά;

(=όσο μας έκαναν να πιστέψουμε τα διάφορα θέματα στην τηλεόραση;)
Είναι τα Hollywood Film Awards τόσο σημαντικά;



Μπορείτε να το παραδεχτείτε χωρίς καμία ντροπή. Πριν μάθετε ότι ο Johnny Depp εμφανίστηκε στην σκηνή κάποιων βραβείων μεθυσμένος και ότι η Angelina Jolie έμοιαζε πιο αδύνατη από ποτέ (το ίδιο πράγμα που ακούτε εδώ και χρόνια) στα ίδια βραβεία, δεν είχατε ιδέα ότι υπάρχουν τα Hollywood Film Awards. Και καλά κάνατε.

Ο βασικός λόγος ήταν ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν μεταδοθεί τηλεοπτικά, όμως φέτος στην 18η χρονιά τους το CBS αποφάσισε να αποκτήσει το δικό του κινηματογραφικό awards show (τα Oscar προβάλλονται από το ABC και αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα του προγράμματα κάθε χρόνο).

Στην πραγματικότητα τα HFA δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καθιερωμένο publicity event, όπου οι ηθοποιοί έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα ρούχα τους, να βγάλουν φωτογραφίες που θα κυκλοφορήσουν παντού και να πουν ότι ξεκίνησαν την σεζόν των βραβείων. Αν και αυτή επισήμως ξεκινάει τον Ιανουάριο.

Τα βραβεία ήταν αποτυχία για όλους. Η επιτροπή που ψήφισε τους νικητές είναι ανώνυμη και φάνηκε ότι όλοι όσοι δεν έχουν ελπίδα σε σημαντικότερα βραβεία ή όσοι ακούγονται ως φαβορί για τα BAFTA, τις Χρυσές Σφαίρες, τα SAG και τα Oscar βραβεύτηκαν για να μην θεωρηθούν τα HFA εκτός θέματος.

Το ίδιο το show ήταν ένα χάλι, με τεράστιους λόγους από ανθρώπους που κανείς δεν ήθελε να ακούσει, με άπειρα λάθη, και απίστευτα χαμηλή τηλεθέαση. Ίσως γιατί η Παρασκευή είναι λάθος ημέρα για κινηματογραφικά βραβεία.

Κανείς δεν ξέρει αν θα επαναληφθεί το λάθος και του χρόνου. Το σίγουρο είναι ότι τα συγκεκριμένα βραβεία καμία σημασία δεν θα παίξουν στις υπόλοιπες τελετές και κανείς δεν θα υπολογίσει τους νικητές των Oscar με βάση αυτά.

Υπήρχε λόγος που τόσα χρόνια δεν προβάλονταν στην τηλεόραση και κυρίως επειδή όλοι εμφανίζονταν για να σπάσουν πλάκα.