Οι χειρότερες book-to-movie μεταφορές όλων των εποχών!

6 ταινίες που θα ήταν καλύτερο να είχαν μείνει στο χαρτί!
Οι χειρότερες book-to-movie μεταφορές όλων των εποχών!



Φυσικά και γνωρίζεις τον  Harry Potter. Ακόμα και αν δεν έχεις δει τις 7 ταινίες του σίγουρα θα έχεις διαβάσει κάποιο από τα βιβλία της βρετανίδας συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Αν ωστόσο και έχεις διαβάσει τα βιβλία και έχεις δει τις ταινίες τότε εύλογα θα έχεις διαπιστώσει πως η μεταφορά της υπόθεσης από το βιβλίο στην οθόνη ήταν όχι απλά επιτυχής αλλά κάτι ανώτερο! 
Όμως αυτό δεν συνέβη και σε όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχουν δηλαδή κάποιες ταινίες που θα ήταν καλύτερο να είχαν μείνει στο χαρτί! 
Ας δούμε 6 παραδείγματα!

1. As i lay dying
Η ταινία βασίστηκε σε μια από τις πιο διάσημες κλασσικές νουβέλες της αμερικάνικης βιβλιογραφίας. Γραμμένη από τον Γουίλιαμ Φόλκνερ το 1930, αφηγείται την οδύσσεια μιας οικογένειας από το Mississippi, που κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει το αίτημα της Άντι Μπάουντερ(μητέρας) να θαφτεί στην κοντινή πόλη Τζέφερσον.
Ο James Franco  ήταν ο παραγωγός, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής, ο οποίος και δεν κατάφερε να αποτυπώσει πλήρως την ιστορία όπως έγινε.
Συμπέρασμα; Ο Franco δεν είναι Faulkner for sure!

2. The Great Gatsby 
Το "The Great Gatsby" είναι ένα κλασσικό μυθιστόρημα του F. Scott Fitzgerald που γράφτηκε το 1925. 
Ο δημιουργός της ταινίας(σεναριογράφος,παραγωγός,σκηνοθέτης), Μπαζ Λούρμαν έδωσε την δική του οπτική στο έργο που δεν είχε σχέση με την οπτική του συγγραφέα. Και επίσης η ταινία περιείχε σκηνές που δεν υπήρχαν στο βιβλίο.

3. Eat, Pray, love
Η αυτοβιογραφία της Elizabeth Gilbert είναι έξυπνη και μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για τον κάθε άνθρωπο που θέλει να επαναπροσδιορίσει την ζωή του και τον ωθεί να ρισκάρει για να βρει τι είναι αυτό που τελικά θέλει να κάνει.
Η ταινία του Ryan Murphy, με πρωταγωνίστρια την Julia Roberts, σου φαίνεται ατελείωτη. Περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή της Elizabeth Gilbert με αποτέλεσμα να χάσεις την ουσία και το μήνυμα που θέλει να σου μεταδώσει.

4. Twilight
Αν έχεις διαβάσει τα βιβλία της Stephenie Meyer (που έχει πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α) θα έχεις νιώσει εκρηκτικά συναισθήματα και δεν θα τα έχεις διαβάσει μόνο μια φορά. Δυστυχώς παρά την χημεία των πρωταγωνιστών, δεν μπόρεσαν αυτά τα συναισθήματα να αποδοθούν πλήρως και στη μεγάλη οθόνη. 

5. The Da Vinci Code
Το βιβλίο του Dan Brown είχε γίνει best seller. Όλοι έτρεχαν στα βιβλιοπωλεία 
Ωστόσο το ίδιο δεν συνέβη και στην ταινία. Η πλοκή ήταν πολύ αργή και δεν κατάφερε να σου μεταδώσει αυτό το suspence που ένιωθες όταν διάβαζες το βιβλίο. Η ταινία απέσπασε αρνητικές κριτικές.
Σε αντίθεση με το βιβλίο "ILLUMINATI", που ήταν καλύτερη η ταινία από τι το βιβλίο.

6. The time traveler's wife
To μυθιστόρημα του Audrey Niffenegger είναι έξυπνο, μελαγχολικό και σου προκαλεί ποικίλα συναισθήματα.
Η ταινία από την άλλη είναι μελοδραματική και έχει υπερβολικά σκηνοθετικά τρικ. 
Καταντάει κουραστική γιατί επικεντρώνεται πιο πολύ στο πως νιώθει η McAdams (πρωταγωνίστρια) που η μοναδική της αγάπη ταξιδεύει μέσα στο χρόνο και την αφήνει.

10 ταινίες που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι!