Guy Ritchie: Αν θες να ξέρεις από σινεμά, πρέπει να έχεις δει Guy Ritchie

Οι top ταινίες του για να νοικιάσεις asap (με αφορμή την κυκλοφορία του U.N.C.L.E και των γενεθλίων του).
Guy Ritchie: Αν θες να ξέρεις από σινεμά, πρέπει να έχεις δει Guy Ritchie



Αν ήταν μαγαζί, θα ήταν κάποια λονδρέζικη pub, στη μοναδική, περιθωριακή γωνία ενός προαστίου. Εκεί που μαζεύονται άγνωστοι ποιητές, θεατρικοί ηθοποιοί, τεμπέληδες λεφτάδες αφιερωμένοι δήθεν σε κάποια τέχνη, πότες, μικροαπατεώνες, dealers και ξεπεσμένοι ήρωες. Αλλά όλοι τους έξυπνοι, με κυνικό, αυθεντικό black χιούμορ

Είναι όμως σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Είναι ο Guy Ritchie, έχει σήμερα γενέθλια και πριν λίγα χρόνια έστησε ό,τι πιο διασκεδαστικό έχω δει επί οθόνης:  Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Κι ο ξινότερος θεατής να είσαι, που με τις κωμωδίες δεν διακρίνεται στο πρόσωπό σου ούτε μειδίαμα, με αυτή την ταινία θα γελάσεις με την ψυχή σου. 30ντάρης τότε ο Guy Ritchie, κι έχοντας εμπειρία μόνο στη σκηνοθεσία διαφήμισης, ψάχνει για χορηγό, γιατί έχει μια πολύ "σπουδαία ιδέα". Βρίσκει γιατί πείθει και σε 8 μήνες έχει ολοκληρωθεί η πρώτη του ταινία, που κάνει γνωστό πέρα από τα σύνορα της Αγγλίας, τον ζόρικο Jason Statham.

Είναι αυθεντικά αστεία, επιτηδευμένα "μαφιόζικη", όσο πρέπει αλήτικη κι εξαιρετικά "βρετανική". Οι κριτικές δεν θα μπορούσαν παρά να είναι θερμές, το ίδιο και η αποδοχή του κόσμου. Ο Guy Stuart Ritchie, καταφέρνει μέσα σε ένα βράδυ να γίνει το next big thing. 

Η επόμενη ταινία του, Snatch,  με χολιγουντιανό πλέον καστ (βλέπε Brad Pitt, Benicio del Toro, Dennis Farina) γίνεται ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Όλα δείχνουν ότι η καριέρα του μπορεί να έχει μόνο ανοδική πορεία. Και κάπου εκεί (όπως γίνεται συνήθως στη ζωή), έρχονται μια - δύο αποτυχίες, ένα διάλειμμα και κάποια video clip. 

Ακολουθούν τα Swept Away και Revolver (που δεν ενθουσιάζουν κανένα- μάλλον ούτε και τον ίδιο), ένας γάμος με την Madonna (και πρωταγωνίστρια του Swept Away), μερικά video clip για τη σύζυγο, ο Rocco, o πρωτότοκος και ολόιδιος με αυτόν γιος του κι ένα ακόμη παιδί το 2006, ο David από το Malawi.

Ο κύκλος της χαμηλών τόνων οικογενειακής ζωής και της σκηνοθετικής απραγίας κλείνει το 2008. Χωρίζει και την ίδια χρονιά, κάνει το δυναμικό, κινηματογραφικό come back του με το RocknRolla. Ο κόσμος ανακαλεί το όνομα Guy Ritchie και θυμάται τους λόγους για τους οποίους μια δεκαετία πίσω, είχε βάλει τις Δύο Καπνισμένες Κάννες, αφίσα στο δωμάτιό του.

Έπονται δυο ταινίες Sherlock Holmes, μία το 2009 κι ακόμα μία το 2011, με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, μέχρι σήμερα, που στις αίθουσες βγαίνει η νέα του δουλειά, The Man from U.N.C.L.E. Εν τω μεταξύ, έχει προκύψει ένα διαζύγιο με την Μadonna, ένας γάμος με το μοντέλο Jacqui Ainsley και τρία ακόμα παιδιά

Αυτή ήταν η σύντομη (προς το παρόν) ιστορία, του δυσλεξικού, αντιδραστικού, φασαριόζου, ευέξαπτου, αντιδραστικού, αστείου και τόσο βρετανικά εκλεπτισμένου Guy Ritchie. 

Εxtra Info:
-Παράτησε το σχολείο στα 15. Νωρίτερα είχε αποβληθεί λόγω χρήσης ναρκωτικών.

-Έχει μαύρη ζώνη στο judo και καφέ στο Brazilian Jiu-Jitsu.

-Το 2000 τον συνέλαβε η Αστυνομία γιατί επιτέθηκε σε έναν 20χρονο προκαλώντας του σημαντικές σωματικές βλάβες.

-Είναι κολλητός με τον David Beckham.

-Oι ρίζες του κρατούν από τον Βασιλιά Edward, τον Πρώτο.

 

Δώρο, το top 5 των ταινιών του που πρέπει να δεις (γιατί βρετανικό σινεμά χωρίς Guy δεν νοείται)

Lock, Stock and Two Smoking Barrels / 1998

Snatch / 2000

 

RocknRolla / 2008

 

Sherlock Holmes / 2009

 

Sherlock Holmes: A Game of Shadows / 2011

Δες εδώ το trailer της νέας του ταινίας, μαζί με τις υπόλοιπες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της εβδομάδας.