Tim Burton: Ένας σκοτεινός παραμυθάς ετών 57

Αν δεν έχεις δει κάποια ταινία του έχεις χάσει λίγη "μαγεία".
Tim Burton: Ένας σκοτεινός παραμυθάς ετών 57



Στις 25 Αυγούστου 1958 γεννιέται στην πόλη Burbank της California, ο Timothy Walter Burton, ο γνωστότερος σκηνοθέτης σκοτεινών, γοτθικών, μακάβριων και αστεία φρικιαστικών ταινιών. Με μούσο του τον αγαπημένο του φίλο και νονό των παιδιών του, Johnny Depp και την πρώην σύζυγό του,  Helena Bonham Carter, ο αμερικανός σκηνοθέτης μάς έχει χαρίσει σπουδαίες κινηματογραφικές δουλειές. 

Οι αλλόκοσμες και θεατρικές του φιγούρες είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ταινιών του. Όμοιές τους δεν υπάρχουν, όπως και όμοιος με αυτόν σκηνοθέτης δεν υπάρχει, γιατί έχει καταφέρει να δίνει το στίγμα του σε όλα τα έργα του. 

Το 1985 γυρίζει την πρώτη του ταινία με τίτλο "Pee - Wee's Big Adventure", ενώ η συνέχεια είναι πάνω- κάτω γνωστή. «Ο Σκαθαροζούμης», «Ο Ψαλιδοχέρης» και «Ο Εφιάλτης των Χριστουγέννων», αλλά και υπερπαραγωγές όπως ο «Μπάτμαν», «Ο Μπάτμαν Επιστρέφει», «Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη», «Ο Πλανήτης των Πιθήκων», «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», "Dark Shadows", "Frankenweenie" και "Μεγάλα Μάτια" είναι οι σπουδαίες του δουλειές.

Η ταινία του δε, «Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλίτ»  κέρδισε Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία «Καλύτερη Κωμωδία ή Μιούζικαλ», στο φεστιβάλ του 2008, χαρίζοντας παράλληλα και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον "τρελοκουρέα" Johnny Depp.

Ο σπουδαίος Τim σε ένα video λίγων λεπτών.

Δες εδώ το trailer της νέας ταινίας ένός άλλου αγαπημένου σκηνοθέτη, του  Quentin Tarantino. Επιστρέφει με western.