Πάμε θερινό; Οι ταινίες που θα δούμε σήμερα στους κινηματογράφους

Ανάλαφρες επιλογές για ένα χαλαρό καλοκαιρινό βραδάκι.
Πάμε θερινό; Οι ταινίες που θα δούμε σήμερα στους κινηματογράφους



Σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες θα κάνουν την "είσοδό" τους, ευρωπαϊκές κωμωδίες, οικογενειακά δράματα και κομεντί. Ιδού οι επιλογές σου.

Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά;
Γιατί να τη δεις: Ήταν μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του φετινού γαλλικού box office. Κι εσύ με το ευρωπαϊκό χιούμορ γελάς. Θα την αγαπήσεις για τις σπιρτόζικες ατάκες της.

Υπόθεση: "Η Φλοράνς και ο Βενσάν τα έχουν πετύχει όλα. Καταπληκτικές δουλειές, έναν τέλειο γάμο, τρία υπέροχα παιδιά. Και τώρα θέλουν το διαζύγιό τους να έχει ανάλογη επιτυχία. Όταν όμως παίρνουν ταυτόχρονα την προαγωγή που πάντα ονειρεύονταν, για μια καριέρα στο εξωτερικό, η μέχρι τώρα απόλυτα πολιτισμένη σχέση τους μετατρέπεται σε εφιάλτη. Από ‘δω και στο εξής βγαίνουν τα μαχαίρια: οι δύο υποδειγματικοί πρώην κηρύσσουν πόλεμο και θα κάνουν τα πάντα για να ΜΗΝ αποκτήσουν την κηδεμονία των παιδιών.

Του Μαρτέν Μπουρμπουλόν. Από τους σεναριογράφους των "22 Σφαίρες" και "Για Όλα Φταίει τ’ Όνομά σου".

Η Μαφία Σκοτώνει Μόνο το Καλοκαίρι
Γιατί να τη δεις: Κι από τη Γαλλία, πεταγόμαστε Ιταλία, σε μια πολύ αστεία κωμωδία, που αποτέλεσαι τη φετινή ευχάριστη έκπληξη. Κοινώς, θα γελάσεις. 

Υπόθεση: "Μια ιταλική­ ρομαντική φάρσα με ήρωα τον Αρτούρο, ένα νεαρό αγόρι που η πρώτη του λέξη ήταν «μαφία». Η ενηλικίωσή του στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στη Σικελία, με φόντο δηλώσεις του πρωθυπουργού Τζούλιο Αντρεότι και μπόλικες εκκαθαρίσεις της Κόζα Νόστρα, αποτελεί το υλικό μιας διασκεδαστικής όσο και συναισθηματικής κωμωδίας με κοινωνικό μήνυμα. Με τον Πιφ, τον πιο διάσημο κωμικό της ιταλικής τηλεόρασης, να σκηνοθετεί και να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο".

 

Η Πριγκίπισσα το ‘Σκασε
Γιατί να τη δεις: Λίγο δράμα, λίγη Αγγλία, γαλαζοαίματοι και παλάτια.

Υπόθεση: "8 Μαΐου, 1945. Σε όλον τον κόσμο, όλοι γιορτάζουν την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και το Λονδίνο πλημμυρίζει από εορτασμούς και χαρά. Δύο έφηβα κορίτσια παίρνουν την άδεια να βγουν για πρώτη φορά έξω το βράδυ και να γίνουν κι εκείνες μέρος του πάρτι. Βιώνουν μια απίστευτη περιπέτεια, σαν ένα ξέφρενο πρώτο ραντεβού. Και φυσικά επιστρέφουν σπίτι καθυστερημένα. Το σπίτι τους όμως, είναι το παλάτι του Μπάκινγχαμ – τα κορίτσια είναι η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ η Δεύτερη. Αυτή είναι η ιστορία μιας βραδιάς κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν δύο κοινές θνητές".

Του  Τζούλιαν Τζάρολντ, με τον Ρούπερτ Έβερετ και τις Σάρα Γκέιντον και Έμιλι Γουάτσον.

 

Οικογενειακές Ανισορροπίες
Γιατί να τη δεις: Για την εκπληκτική ερμηνεία του "μανιοκαταθλιπτικού"  Μαρκ Ράφαλο. Και γιατί το στόρυ βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Υπόθεση: "Την ώρα που οι περισσότεροι μπαμπάδες βρίσκονται στη δουλειά, ο Καμ Στούαρτ (Μαρκ Ράφαλο) μαζεύει μανιτάρια, ετοιμάζει περίτεχνα γεύματα ή δουλεύει κάποιο από τα πολλά ημιτελή πρότζεκτ του. Η οικογενειακή περιουσία του ίσα που επαρκεί για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη στιγμή που ο ίδιος παλεύει με την μανιοκατάθλιψη. Όταν ο Καμ αναγκάζεται να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, μετά από έναν νευρικό κλονισμό, η σύζυγός του, Μάγκι (Ζόε Σαλντάνα) και οι δύο κόρες του, Αμίλια και Φέιθ, αφήνουν το σπίτι τους στην εξοχή και μετακομίζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Κέμπριτζ, όπου η Μάγκι θα προσπαθήσει μάταια να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά.

Χωρίς χρήματα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η Μάγκι κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Columbia και γίνεται δεκτή. Θεωρώντας ότι αυτή είναι η ευκαιρία που αναζητούσε για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στις κόρες της, η Μάγκι ζητάει από τον Καμ να αναλάβει την φροντίδα των κοριτσιών, μέχρι εκείνη να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη.

Άλλωστε, ο γιατρός συνέστησε μια καθημερινότητα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στα κορίτσια έχει λείψει πολύ ο μπαμπάς τους. Ο Καμ συμφωνεί, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθούν οι οικογενειακές ισορροπίες. Οι δύο ατίθασες κόρες του όμως, δεν πρόκειται να τον διευκολύνουν. 

Καθώς η Μάγκι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ο Καμ αντιλαμβάνεται ότι δεν θα τα βγάλει εύκολα πέρα. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, θα μάθει - αφού πρώτα πάθει - πώς να φροντίζει όχι μόνο τις ατίθασες κόρες του, αλλά και τον εαυτό του. Μετά από χρόνια αγώνων για να βρει τη θέση του σε αυτό τον κόσμο, ίσως τελικά να τα έχει καταφέρει".

Της Μάγια Φορμπς, με τους Μαρκ Ράφαλο, Ζόε Σαλντάνα, Ίμοτζεν Γολοντάρσκι, Άσλεϊ Αουφντερχάιντε, Μπεθ Ντίξον και Κιρ Ντουλέα.

 

Μπερδέματα στο Broadway
Γιατί να τη δεις: Έτσι για την επιστροφη του Οουεν Γουίλσον και της Τζένιφερ Άνιστον.

Υπόθεση: "Ο Aρνολντ, παντρεμένος σκηνοθέτης του Broadway, ερωτεύεται μια πρώην πόρνη και νυν ηθοποιό, την Iζαμπέλα. Ο Aρνολντ εργάζεται σκληρά για να προωθήσει την καριέρα της, την ίδια στιγμή όμως την ερωτεύεται και ο συνεργάτης του, Τζόσουα. Σε όλο αυτό το μπλέξιμο προστίθενται η σύζυγος του Aρνολντ και συμπρωταγωνίστρια της Iσαμπέλα στο θέατρο, καθώς και η μνηστή του Τζόσουα"

Του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, με τους Όυεν Γουίλσον, Τζένιφερ Άνιστον και Ρις Ίφανς.

 

Pixels
Γιατί να τη δεις: Χμμ... Video games εναντίον της Γης.

Υπόθεση: "Τα PAC-MAN™, Donkey Kong™, Galaga™, Centipede®, και Space Invaders™ είναι τα μυστικά όπλα των εξωγήινων που έρχονται για να καταστρέψουν τον πλανήτη μετά από μια παρεξήγηση με τους γήινους. Για να σώσει τον πλανήτη Γη από τους εχθρούς του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιστρατεύει τα παλιά του φιλαράκια, πρωταθλητές στα arcade games των 80s, οι οποίοι καλούνται να ξεσκονίσουν τις ικανότητές τους και να εξολοθρεύσουν τα ηλεκτρονικά φόβητρα".

Του Κρις Κολόμπους, με τους Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Τζέιμς, Τζος Γκαντ και Πίτερ Ντίνκλεϊτζ.