Psarokokalo 2015: Οι ταινίες μικρού μήκους φέτος ταξιδεύουν στην Αντίπαρο και τη Μύκονο

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ του είδους του.
Psarokokalo 2015: Οι ταινίες μικρού μήκους φέτος ταξιδεύουν στην Αντίπαρο και τη Μύκονο



Το Psarokokalo, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, για ένατη χρονιά, θα δείξει για πρώτη φορά στο φιλοθεάμον ελληνικό κοινό, τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου (ενδεικτικά, Καννών, Sundance, Rotterdam και Clermont Ferrant).

Κάθε χρόνο, το εύρος των δραστηριοτήτων του φεστιβάλ επεκτείνεται, οι συμμετοχές από διάφορες χώρες πληθαίνουν και η υποστήριξη από τους κινηματογραφιστές και τους επαγγελματίες είναι ολοένα και μεγαλύτερη. Φέτος, ταινίες από 68 χώρες παγκοσμίως, επιλέχθηκαν για όσους βρεθούν στην Αντίπαρο, τη Μύκονο, την Ύδρα (8-10 Oκτωβρίου) ή την Αθήνα (16-17 Οκτωβρίου). Η πρεμιέρα της 9ης διοργάνωσης, έχει οριστεί την 9η Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο "Ολίαρο", της Αντιπάρου. Το Psarokokalo θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, με επόμενη στάση, τον Σταθμό της Aνώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στη Μύκονο από 29 έως 31 Ιουλίου. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ και πειραματικές, δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό που θα βρεθεί σε αυτά τα νησιά, να ακολουθήσει ένα διαφορετικό τρόπο διασκέδασης, στηρίζοντας την προσπάθεια και το έργο νέων δημιουργών αλλά και έμπειρων κινηματογραφιστών.

Η υψηλή ποιότητα όλων των δράσεων του φεστιβάλ, το καθιστούν πλέον σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους του κινηματογράφου, σε διεθνές επίπεδο. Το Psarokokalo εκτός της απλής προβολής ταινιών μικρού μήκους, διοργανώνει και αφιερώματα ή θεματικές προβολές. Για φέτος έχει αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες από το Ιnternational Film Festival Sardinia, αλλά και στο σύγχρονο Κορεάτικο σινεμά.

Το Psarokokalo, τιμά όμως και τους μικρούς σινεφίλ, καθώς διοργανώνει το Psaroloco Media Literacy/Labs, ένα πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και εφήβους. με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και εφήβων.

Αν αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, βρεθείς στην Αντίπαρο ή τη Μύκονο, ξέρεις τι θα αναζητήσεις για να περάσεις ένα διαφορετικό βράδυ. 

Περισσότερες πληροφορίες επί του προγράμματος προβολής των ταινιών, θα βρεις εδώ.

Κι αν σου αρέσουν εκτός από τις ταινίες μικρού μήκους, τα κινούμενα σχέδια, δες εδώ το trailer ενός εκπληκτικού animation,  που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2016.