Γιώργος Πανόπουλος στο JoinUs: Ένας serial killer θα ήταν Σκορπιός, μια πόρνη Ιχθύς και η Ελλάδα Υδροχόος

Πώς ο πρίγκιπας του ΚΛΙΚ έγινε αστρολόγος.
Γιώργος Πανόπουλος στο JoinUs: Ένας serial killer θα ήταν Σκορπιός, μια πόρνη Ιχθύς και η Ελλάδα Υδροχόος



Τον αστρολόγο και δημοσιογράφο Γιώργο Πανόπουλο φιλοξένησε η εκπομπή JoinUs και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Δες τι είπε…

Για την ιδιότητα που δηλώνει:

Αν είμαι με δημοσιογράφους, λέω ότι είμαι δημοσιογράφος. Αν είμαι με αστρολόγους, λέω ότι είμαι δημοσιογράφος. Κι αν είμαι στο εξωτερικό, πάλι λέω ότι είμαι δημοσιογράφος γιατί αρχίζω και βαριέμαι τις ερωτήσεις όπως «τι σημαίνει να είσαι αστρολόγος» κλπ κλπ.

Για την επιτυχία και τις υπερβολές του ΚΛΙΚ (υπήρξε αρχισυντάκτης στο περιοδικό):

Ο κόσμος δεν ξέρει ότι το ΚΛΙΚ έχει περάσει σε μελέτες, σε έρευνες, σε βιβλία και ότι έχει καταγραφεί σαν ιστορία. Το πρώτο εξώφυλλο ήταν ο Μαξ Χέντρουμ. Πάντως, δεν είχε επιτυχία με το καλημέρα. Έγινε επιτυχία στο 5ο τεύχος, με θέμα το AIDS όπου δίναμε δωρεάν προφυλακτικό. Δημιούργησε τέτοια αναταραχή και έγινε σάλος.
Εκείνη την εποχή έγιναν υπερβολές. Εφόσον υπήρχαν λεφτά, μπορούσαμε να τα χαλάσουμε. Δίναμε 300 μέχρι και 800 χιλιάδες δολάρια για μια φωτογράφιση, για να φέρουμε την Λίντα Ευαγγελίστα από το εξωτερικό ή για να αγοράσουμε φωτογραφίες από το Vanity.

Για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την αστρολογία:

Κάποια  στιγμή έφτασα στο σημείο να είμαι ιεραρχικά μετά τον Κωστόπουλο. Ή θα έπρεπε να τον σκοτώσω ή να φύγω ή να κάνω κάτι άλλο. Στις αρχές του 2000, 2002 αισθάνθηκα ότι το πάρτι τελείωσε και η ιστορία φθίνει. Αισθάνθηκα ότι όλους εκείνους που κοροϊδεύαμε τους βλέπαμε πιο μαλακά και παραιτήθηκα από μία θέση που ήμουν πρίγκιπας χωρίς να έχω plan b. Συνέχισα όμως στο ραδιόφωνο. Δίπλα μου ήταν η Άση Μπήλιου και την ρωτούσα «Τι θα κάνω στη ζωή μου; Τι λένε τα ζώδια;». Μέχρι τότε ασχολούμουν όπως όλοι. Συζήτηση στη συζήτηση η Άση μου είπε «σαν να σε βλέπω να ενδιαφέρεσαι, να σου φέρω ένα βιβλίο;». Και μόλις το διαβάζω πέφτω ανάσκελα. Μετά από 5 χρόνια έγινε πιο σοβαρό. Ουσιαστικά, τη δουλειά την κάνω δέκα χρόνια. Και βλέπω ότι όλοι ενδιαφέρονται. Είτε κάποιος είναι πανεπιστημιακός, είτε άθεος θα έρθει δίπλα και με κάποιον τρόπο θα ρωτήσει. Το ζητούμενο των ανθρώπων είναι τι θα γίνει παρακάτω.

Για τα ζώδια ενός serial killer, μίας πόρνης και της Ελλάδας:

Υπάρχουν πολλές όψεις αλλά μιλώντας ακραία θα λέγαμε ότι ένας serial killer θα ήταν Σκορπιός.  Ένας escort ή μία πόρνη θα μπορούσε να είναι Ιχθύς γιατί δεν έχει διάκριση. Οι Ιχθείς έναν εγκληματία, έναν άγιο, έναν τρομοκράτη, έναν τρελό τους θεωρούν όλους καλούς ανθρώπους.

Η Ελλάδα είναι Υδροχόος με Δίδυμο. Βλέπεις πολύ αέρα, πολλά λόγια και καθόλου πράξη. Στη θεωρία είμαστε καλοί, θα κάνουμε αυτό, εκείνο, είμαστε προχωρημένοι, είμαστε οι καλύτεροι και όταν έρχεται η ώρα της πράξης, κενό.

 

MANIFESTO 20 GIORGOS PANOPOULOS JoinUs S1 from join us on Vimeo.