Θέλεις λαμπερό δέρμα; Η λύση είναι σε αυτές τις 8 μαγικές τροφές

Οι παρακάτω τροφές είναι guarantee ότι θα σε στηρίξουν με φυσικό τρόπο ώστε να αποκτήσεις τη χαμένη σου λάμψη!
Θέλεις λαμπερό δέρμα; Η λύση είναι σε αυτές τις 8 μαγικές τροφές



Γνωρίζεις πως  Ό,τι τρως αντανακλάται στο πρόσωπο και στο δέρμα σου; Είναι γεγονός πως κάποιες τροφές επηρεάζουν με έναν μοναδικό τρόπο το πόσο λαμπερό είναι το πρόσωπό σας. Και αν αναρωτιέσαι ποιες τροφές θα χαρίσουν στην επιδερμίδα σου την χαμένη της λάμψη, ιδού!

Ξηροί καρποί
Χαρίζουν τη λάμψη, που πριν δεν είχε η επιδερμίδα σου. Περιέχουν βιταμίνη Ε ενώ ο φλοιός τους είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που βοηθούν στην αντιγήρανση. 

Σολομός
Τα ψάρια αδιαμφισβήτητα κάνουν πολύ καλό στη υγεία μας. Είναι κύριο συστατικό της Μεσογειακής δίαιτας. Πολλά είδη ψαριών και οστρακοειδών μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα μας, ειδικά τα στρείδια και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός. 
Τα κύρια θρεπτικά στοιχεία που κάνουν τα ψάρια τόσο ευεργετικά για την επιδερμίδα μας είναι ο ψευδάργυρος και ειδικά τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3. 
Ο σολομός χαρίζει ελαστικότητα και έχουμε μια σφριγηλή επιδερμίδα απαλλαγμένη από ρυτίδες.
Αυξάνοντας την λήψη των ωμέγα-3 μειώνεται η ξηρότητα και η φλεγμονή. Η φλεγμονή προκαλεί γρηγορότερη γήρανση του δέρματος, και έρευνες έχουν δείξει ότι χαμηλή λήψη των ωμέγα-3 μπορεί να συνεισφέρουν σε φλεγμονικές δυσλειτουργίες.

Εσπεριδοειδή
Η βιταμίνη C είναι πρωτεύον συστατικό για τη φροντίδα και τη λάμψη της επιδερμίδας μας. Βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που δημιουργεί τη βασική δομή του δέρματος. 
Κατανάλωσε παραπάνω βιταμίνη C από τροφές όπως πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, κεράσια και ντομάτες για να βοηθήσεις στη σύσφιξη του δέρματός σου αποτρέποντας τη δημιουργία ρυτίδων.
Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να καταπολεμήσει τις φλεγμονές, και οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι αυτές που ευθύνονται για τη πρόωρη γήρανση στο πρόσωπο. 

Μήλα
Ένα μήλο την ημέρα έχει χίλια οφέλη! Είναι από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά!
Ένα βασικό tip που πρέπει να έχεις στα υπόψη σου είναι ότι είναι καλύτερο να προτιμάς εκείνα που ευδοκιμούν τη συγκεκριμένη εποχή. Όλα τα είδη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αν και τα κόκκινα μήλα θεωρούνται ότι είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Moύρα
Αυτός ο πολύχρωμος θρεπτικός θησαυρός δεν φημίζεται μόνο για την αρω­ματική του  γεύση. Έχει πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.  Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε θερμίδες, υδατάνθρακες και λίπος. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά τους, κατατάσσονται ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα φρούτα για την υγεία, ενώ κερδίζουν μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις «σούπερ» τροφές. 

Μαύρη σοκολάτα
Περιέχει φλαβονοειδή ή πιο επεξηγηματικά αντιοξειδωτικές ουσίες ικανές να καταπολεμήσουν την γήρανση. Περιέχει βούτυρο – κακάο, το οποίο, αν και μπορεί να μην το γνωρίζεις , έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες για το δέρμα. Περιέχει μαγνήσιο, το οποίο διεγείρει την ανάπτυξη κυττάρων, αλλά και καφεΐνη, η οποία δίνει μια τονωτική “ένεση” στο δέρμα. 

Γιαούρτι
Το γαλακτικό οξύ του, το οποίο παράγεται από τη ζύμωση του γάλακτος και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Επίσης, περιέχει βιταμίνη Α, η οποία είναι γνωστή για τις αναπλαστικές και ανανεωτικές της ιδιότητες 

Ρόδι
Το συγκεκριμένο φρούτο ξεχωρίζει για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Οι σπόροι του ροδιού  προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και αναζωογονούν την επιδερμίδα. Τα έλαια του ροδιού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία μας από την φθορά που προκαλούν οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου. 

Ακολούθα αυτά τα 14 trick για να μπορέσεις να εντάξεις την πρωινή γυμναστική στη ζωή σου!