Είναι οι health coaches οι ψυχαναλυτές της εποχής μας;

Η σύνδεση μυαλό-σώμα είναι πλέον το ζητούμενο για να απολαύσουμε το «ευ ζην».
Είναι οι health coaches οι ψυχαναλυτές της εποχής μας;



Ο ψυχαναλυτής ήταν must πριν κάποια χρόνια. Όλοι (μα όλοι) είχαν τον προσωπικό τους ψυχαναλυτή σε μια προσπάθεια να οδηγηθούν στην ηρεμία και την χαλάρωση. Τα χρόνια πέρασαν, ο κόσμος εξελίχθηκε και  πλέον την θέση των ψυχαναλυτών έχουν πάρει οι health coaches!

Τι ακριβώς κάνει ο health coach;

Είναι ένα επάγγελμα που έχει σαν κυριότερο μέλημα την σύνδεση της ψυχικής με την σωματική υγείας. Εν ολίγοις θα καταρτίσει ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής και ψυχικής ηρεμίας μέσω της άσκησης, δηλαδή με yoga, pilates και οποιαδήποτε άλλη μορφή εκγύμνασης.

«Όπως ο ψυχαναλυτής, έτσι και ο health coach θα δουλέψει μαζί σου σαν ομάδα», δήλωσε η Dr.Shelley Wroth, η οποία είναι καθηγήτρια στο Duke και συνεχίζει «Ο health coach θα επικεντρωθεί σε όλες της παραμέτρους της υγείας και της ευεξίας και θα οργανώσει ένα σχεδιάγραμμα για το που βρίσκεσαι τώρα και που θέλεις να πας».

Ο στόχος

Οι health coaches απέκτησαν μεγάλη δημοφιλία την τελευταία τριετία καθώς συνδυάζουν το σώμα με το πνεύμα. Όλες οι τεχνικές και οι ασκήσεις έχουν σαν στόχο την θετική αλλαγή της συμπεριφοράς, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Φυσικά η αλλαγή δεν είναι κάτι απλό, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά οι επαγγελματίες. Δεν έχει σαν στόχο να εντοπίσει τις κακές σου συνήθειες και απλά να τις περιορίσει. Δημιουργεί ένα πλάνο πάνω στην υγεία σου, την καθημερινότητά σου και τις προσωπικές σου αξίες.

Τι να περιμένεις

Φυσικά και θα σε βοηθήσει πάνω στον τομέα της εγκύμνασης με την πρώτη προπόνηση. Η συνέχεια όμως απαιτεί να εμπιστευτείς τον health coach που επέλεξες μιας και είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις. Επίσης σημαντικό, είναι να είσαι αποφασισμένη από την πρώτη στιγμή να αλλάξεις και εσύ τον εαυτό σου. Αν κάνει την συνειδητοποίηση μέσα σου, τότε τα υπόλοιπα θα έρθουν με την βοήθεια του επαγγελματία.

Υπάρχουν φάρμακα;

Ναι. Όπως τόνισε και η Dr.Wroth: «Τα φάρμακα είναι μέρος της διαδικασίας όταν και εφόσον κριθούν απαραίτητα. Πρέπει να διασφαλίσουμε όλες τις παραμέτρους για την υγεία του ασθενή, τόσο την ψυχική όσο και την σωματική».

Πηγή: charlottesbook.com