Πώς ο διαλογισμός μπορεί να απογειώσει την καριέρα σου

Bonus: 4 meditation gurus που πρέπει να ακολουθήσεις.
Πώς ο διαλογισμός μπορεί να απογειώσει την καριέρα σου



Η εποχή είναι δύσκολη, ο εργασιακός στίβος ολοένα και δυσκολεύει και εσύ τρέχεις να ολοκληρώσεις κάθε project που σου αναθέτουν. Μήπως όμως η λύση είναι απλή; Διαλογισμός, είναι η πνευματική άσκηση που χρειάζεσαι!

Για να καταλάβεις το παγκόσμιο πρόβλημα που υπάρχει στην εργασία, το 85% των ανδρών στις ΗΠΑ και το 66% των γυναικών εργάζονται περισσότερο από 40 ώρες την εβδομάδα, ποσοστά που σημαίνουν πως από το 24ωρο της ημέρας, τουλάχιστον το ¼ της ημέρας και πλέον καταναλώνεται σε email, τηλέφωνα και φυσικά στρες. Πολύ στρες.

Έτσι λοιπόν, το Forbes ζήτησε από την career coach, Αshley Stahl, μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινή πίεση της δουλειάς αλλά και το στρες που συσσωρεύεται ολοένα και περισσότερο.

Η ειδικός λοιπόν τα είπε όλα με μια και μοναδική λέξη: Διαλογισμός.

Ο διαλογισμός αύξησε κατά πολύ την δημοτικότητά του τα τελευταία χρόνια, λόγω των χιλιάδων apps που υπάρχουν πλέον στα κινητά τηλέφωνά μας.  Κάτι το οποίο έχει φυσικά λογική αφενός επειδή ζούμε στην εποχή των smartphones, αφετέρου γιατί κερδίζουμε χρόνο έχοντας τις ασκήσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμες.

Υπάρχουν διάφοροι τύπο διαλογισμού, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να μην εντοπίσεις κάποιον που θα ταιριάζει με την προσωπικότητά σου και την ιδιοσυγκρασία σου.

Οι διασημότερες μορφές διαλογισμού που μπορείς να εφαρμόσεις είτε στο σπίτι, είτε στο γραφείο (ναι, μπορείς να το κάνεις και εν ώρα εργασίας), είναι οι:

  • O mindfulness διαλογισμός: Σε αυτή την version απλά κλείνεις τα μάτια και βάζεις σε μια τάξη τις σκέψεις σου ωστόσο διατηρείς σύνδεση με όσα συμβαίνουν γύρω σου. Το κλειδί είναι οι αναπνοές. Βαθιές αναπνοές και ρυθμικές θα σε χαλαρώσουν μόλις σε λίγα λεπτά!
  • Guided διαλογισμός: Εδώ είναι το σημείο που η τεχνολογία είναι στην διάθεσή σου. Σε όλη την διαδικασία καθοδηγήσε από  εικόνες χαλάρωσης ενώ προσπαθείς να συγκεντρωθείς.
  • Chakra: Για τον chakra διαλογισμό, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κρυστάλλους. Στηρίζεται στην ινδική φιλοσοφία και στόχος είναι να ενεργοποιηθούν μέσω του διαλογισμού διαφορετικά ενεργειακά κέντρα του σώματος.
  • Yoga: Φυσικά είναι η διασημότερη μέθοδος διαλογισμού. Οι στάσεις του σώματος σε συνδυασμό με τις αναπνοές έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Μπορείς φυσικά να κάνεις yoga σπίτι αλλά και στο γυμναστήριο.

BONUS: Αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, έχουμε βρει για σένα 4 meditation gurus στο διαδίκτυο, που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις!

Emily Fletcher, Ziva Meditation

Εύκολα και κατανοητά είναι μια από τις διασημότερες meditation gurus που θα συναντήσεις. Βασικός της στόχος είναι η μείωση του stress και η αύξηση της παραγωγικότητας μέσα απλών ασκήσεων.

Sarah Anne Stewart, Sarah Anne Stewart

Κύρια πρακτική της είναι η ολιστική θεραπεία ενώ επικεντρώνεται στον διαλογισμός για την θετικότητα του σώματος, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει καις το αδυνάτισμα!

Sarah Blondin, Live Awake

Με πάρα πολλά podcast, κύριο μέλημά της είναι να αλλάξεις την προοπτική από την οποία παρακολουθείς τα θέματα της καθημερινότητας. Θα την βρεις και στην insight Timer app, μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές διαλογισμού.

Chandresh Bhardwaj, Break the Norms

Εδώ δεν μιλάμε για μια απλή meditation guru, αλλά για την γυναίκα που ίδρυσε το Break the Norms, έναν μην κερδοσκοπικό οργανισμό με στόχο την προώθηση της πνευματικότητας σε όλο τον πλανήτη!