Νιώθεις αγχωμένη; Ξεκίνα διαλογισμό! (Οδηγίες για αρχάριους!)

Με 5 απλά βήματα!
Νιώθεις αγχωμένη; Ξεκίνα διαλογισμό! (Οδηγίες για αρχάριους!)



Διαλογισμός, yoga, ρέικι. Ίσως και εσύ κάνεις κάτι από αυτά τα τρία. Ίσως απλά τα έχεις ακουστά. Όλα έχουν να κάνουν με το μυαλό. Το πως θα ελέγξεις τις άπειρες σκέψεις σου, πως θα αποβάλλεις το άγχος, πως θα ηρεμήσεις, πως θα μπορείς να κοντρολάρεις τα συναισθήματά σου. Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς να πετύχεις τα παραπάνω.  

Τι πρέπει να κάνεις:
10 λεπτά χρειάζεσαι για να κάνεις την ημέρα σου καλύτερη!

Βάλε ξυπνητήρι ένα τέταρτο νωρίτερα. Με το που ξυπνήσεις κάνε το εξής: Κάθησε στο κρεβάτι σου και κλείσε τα μάτια σου. Βάλε ειδοποίηση στο κινητό σου να χτυπήσει στα δέκα λεπτά. Έως τότε προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τίποτα και να επικεντρωθείς μόνο στην αναπνοή σου. Πως μπαίνει και πως βγαίνει η αναπνοή από τη μύτη. 

Γιατί θέλεις να κάνεις διαλογισμό;
Πρέπει να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Θέλεις να απελευθερωθείς από το στρες; Θέλεις να νιώσεις πιο ήρεμη; Θέλεις να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη; 
Πρέπει να έχεις κάποιο κίνητρο.

Δεν μπορείς να ελέγξεις τις σκέψεις σου; Λογικό!
Όλοι έχουμε άπειρες σκέψεις και δεν γίνεται να τις ελέγξουμε μεμιάς. Το να περιμένεις ότι με το που αρχίσεις διαλογισμό θα καταφέρεις να μην σκεφτείς τίποτα είναι μη ρεαλιστικό. Ο πρώτος σου στόχος αρχικά είναι να παρατηρήσεις τις σκέψεις σου. 

Οι προσδοκίες σου πρέπει να είναι ρεαλιστικές!
Όταν αποφασίζεις να τρέξεις στο μαραθώνιο ξεκινάς σιγά σιγά τρέξιμο. Δεν πας κατευθείαν να τρέξεις όσα χιλιόμετρα θα τρέξεις στον μαραθώνιο. Αυξάνεις τα λεπτά σταδιακά. Έχεις έναν στόχο. Γι΄αυτό μέρα με τη μέρα θα βλέπεις και άλλα αποτελέσματα. Χρειάζεσαι χρόνο. Όταν κάνεις practice προσπάθησε να συγκεντρωθείς. Όταν το μυαλό σου τρέχει σε διάφορες σκέψεις προσπάθησε να το επαναφέρεις και να εστιάσεις στην αναπνοή σου.

Να έχεις υπομονή!
Όλη αυτή η διαδικασία χρειάζεται υπομονή. Κάνε διαλογισμό κάθε μέρα από δέκα λεπτά και μια φορά την εβδομάδα για μία ολόκληρη ώρα. Πρέπει να σου γίνει συνήθεια. Όσο πιο συχνά κάνεις αυτή τη διαδικασία τόσο πιο καλά θα νιώσεις.

Αν δεν έχεις κλείσει ακόμα τα 30 δες και αυτό: Γιατί είμαι πιο happy τώρα που έκλεισα τα 29! (Tι μαθήματα πήρα!)