10 super τροφές που μειώνουν το άγχος

Διάβασε τα οφέλη τους και stay calm!
10 super τροφές που μειώνουν το άγχος



Δεν είναι τυχαίο ότι τη λύση την δίνει πάντα η φύση! Δεν είναι απλά μια ομοιοκαταληξία αλλά μια πραγματικότητα που πρέπει να την πάρεις πιο σοβαρά. 

Όταν μιλάμε για super τροφές που βοηθούν στη καταπολέμηση του άγχους, εννοούμε για τροφές που βρίσκονται στο ψυγείο σου και ενδεχομένως να μην ήξερες τις ευεργετικές ιδιότητες τους. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, αποτελούν πηγή ενέργειας και ταυτόχρονα σου χαρίζουν όσα χρειάζεται ο οργανισμός σου μέσα στην ημέρα.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι 10 super τροφές!

Σπαράγγια
Η κατάθλιψη είναι ένα φαινόμενο που  έχει συνδεθεί με τα χαμηλά επίπεδα του φυλλικού οξέος. 'Ενα λαχανικό που ενισχύει το φυλλικό οξύ που χρειάζεται ο οργανισμός είναι τα σπαράγγια. Ένα μόνο φλιτζάνι καλύπτει τα 2/3 της ημερήσιας θρεπτικής ανάγκης μας και είναι εύκολο να χωρέσει τα σπαράγγια σε σχεδόν κάθε γεύμα. 

Αβοκάντο
Χρειαζόμαστε βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την καλή λειτουργία των νεύρων. Το αίσθημα του άγχους μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια της βιταμίνης Β. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αυτές τις βιταμίνες.
Bonus: Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά και κάλιο, που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις άγχος φάε ένα αβοκάντο!

Blueberries 
Μπορεί το μέγεθός του να είναι μικρό αλλά είναι πολύ θαυματουργό! Μόνο μια χούφτα μπορεί να παρέχει στον οργανισμό μια ισχυρή "ένεση" αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C, που τα καθιστά από τις πιο αντι-στρες τροφές. 

Γάλα
Ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν από το κρεβάτι είναι μια δοκιμασμένη θεραπεία για την αϋπνία . Αυτό είναι επειδή το γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες Β2 και Β12, καθώς και πρωτεΐνες και ασβέστιο. Η λακτόζη έχει μια κατευναστική επίδραση. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενώ το κάλιο στο γάλα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς.

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β2 και Ε. Τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σε περιόδους στρες. 

Πορτοκάλια
Άξια ο χυμός πορτοκαλιού λέγεται ότι είναι μέρος του πρωινού των πρωταθλητών! Η βιταμίνη C είναι μια βιταμίνη που είναι γνωστό ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και την ορμόνη του στρες. Για μια γρήγορη έκρηξη της βιταμίνης C στον οργανισμό σου απλά φάε ένα ολόκληρο πορτοκάλι ή πιες ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι χωρίς προσθήκη ζάχαρης. 

Σολομός
Ο σολομός είναι μία από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Η κατανάλωση του τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τη καρδιάς σου και μειώνει τις ορμόνες του στρες.

Σπανάκι
Το σπανάκι είναι γεμάτο με μαγνήσιο, το μεταλλικό στοιχείο που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων κορτιζόλης και μπορεί να καταπολεμήσει τα συναισθήματα άγχους. Δεν ήταν τυχαία η αγαπημένη τροφή του Ποπάι!

Γαλοπούλα
Η τρυπτοφάνη, μία ουσία που βρίσκεται στη γαλοπούλα, σηματοδοτεί τον εγκέφαλο να απελευθερώσει την αίσθηση-καλής χημικής σεροτονίνης, η οποία προάγει την ηρεμία.

Βρώμη
Η βρώμη είναι πολύ διαδεδομένη! Είναι μια άλλη τροφή που "εκκρίνει" την ορμόνη σεροτονίνη στον οργανισμό και βοηθά στην αποφυγή του άγχους!

Πράσινο τσάι για την δίαιτα, την αρθρίτιδα, την καρδιά και το στρες--->Ήξερες ότι δεν βοηθάει μόνο στο αδυνάτισμα;