Πεινάς ακόμα μετά από ένα υγιεινό γεύμα;

Τι είναι αυτό που φταίει;
Πεινάς ακόμα μετά από ένα υγιεινό γεύμα;



Αποφάσισες να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφικό πλάνο. Εντάξει ας το παραδεχτούμε:Δεν είναι και το πιο εύκολο! Απόλυτα κατανοητό. Από την θεωρία στην πράξη θα διαπιστώσεις το πόσο δύσκολο είναι. Σίγουρα θα πέσεις στην παγίδα να επιλέξεις πιο light εκδοχές από τα αγαπημένα σου φαγητά. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Όλες αυτές οι low fat ή low-cal επιλογές όμως έχουν διαφορετική γεύση από τα κανονικά φαγητά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν τα καταναλώνεις να νιώθεις ότι δεν έχεις χορτάσει. Ακόμα και αν μετά φας ένα μικρό snack, με λίγες θερμίδες, μπορεί να σε ικανοποιήσει αλλά και πάλι δεν θα αισθανθείς χορτάτη. 

Το αποτέλεσμα ήταν να καταναλώσεις περισσότερα τρόφιμα, ναι μεν με λιγότερες θερμίδες, αλλά ήταν σε τέτοια ποσότητα που εν τέλει θα ήταν καλύτερο αν έτρωγες ένα κανονικό γεύμα.
Σε τι συμπέρασμα καταλήγουμε; Ότι όλα είναι θέμα μυαλού και συνήθειας. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι όταν αισθάνεσαι χορτάτη είναι αποτέλεσμα του εγκεφάλου και του στομαχιού.

Σε μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό, αποδείχτηκε  το παραπάνω συμπέρασμα με τον εξής τρόπο: Έλαβαν μέρος  αρκετοί οι οποίοι γεύτηκαν ένα milkshake με βανίλια, το οποίο τους είπαν ότι ήταν με χαμηλές θερμίδες, ενώ στην πραγματικότητα περιείχε 600 kcal, και ένα ρόφημα το οποίο τους είπαν ότι ήταν full fat, ενώ περιείχε μόλις 140 kcal.  Αυτό που διαπιστώθηκε από τους ερευνητές ήταν ότι όσοι ήπιαν το milkshake ένιωσαν ότι δεν είναι χορτάτοι, ενώ αντίθετα όσοι ήπιαν το ρόφημα δεν μπορούσαν καν να το πιουν όλο.

Δες εδώ τα τρία smoothies του χειμώνα, για να ενισχύσεις το πρωινό σου!