Κολοκύθα: Οι λόγοι που πρέπει να την εντάξεις τώρα στην διατροφή σου

Είναι η εποχή της. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.
 Κολοκύθα: Οι λόγοι που πρέπει να την εντάξεις τώρα στην διατροφή σου



Είναι νόστιμη και γλυκιά. Μπορείς να την απολαύσεις μαγειρεμένη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Και εκτός από νόστιμη γεύση, έχει και ευεργετικές ιδιότητες που δεν φανταζόσουν.

Σε βοηθάει να δείχνεις νεότερη. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία έχει αντιγηραντικές ιδιότητες που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων σου.

Χάνεις βάρος.Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι προκαλεί κορεσμό και κατ΄επέκταση μειώνει την αίσθηση της πείνας. Με δυο λόγια, "σε κρατάει".

Ενισχύει την σεξουαλική σου ζωή. Αυτό σημαίνει ότι αν ο σύντροφός σου τρώει το "μαγικό" λαχανικό, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ψευδάργυρο, έχει περισσότερη αντοχή κατά τη διάρκεια της επαφής, ενώ παράλληλα το σπέρμα του είναι αρκετά γονιμότερο. Οι δε σπόροι του, προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη.

Προστατεύει το έντερό σου. Οι σπόροι της κολοκύθας βοηθούν τον οργανισμό σου να "ξεφορτωθεί" τα εντερικά μικρόβια. Στην Αφρική μέχρι και σήμερα θεωρείται το καλύτερο φάρμακο για την ταινία.

Κι αν δεν ξέρεις πως να την μαγειρέψεις, εδώ θα πάρεις μια καλή ιδέα.