Μήπως πίνεις λίγο νερό; 6 απλούστατα tips για περισσότερο νερό και πιο λαμπερό δέρμα

Αναθέρμανε τη σχέση σου με το νερό!
Μήπως πίνεις λίγο νερό; 6 απλούστατα tips για περισσότερο νερό και πιο λαμπερό δέρμα



Το νερό όπως και φυσικά γνωρίζεις έχει άπειρες ευεργετικές ιδιότητες. Είναι πηγή ζωής. Ενυδατώνει το δέρμα και απομακρύνει τις τοξίνες. Όμως,  πολλές φορές από τι φαίνεται το βάζεις σε δεύτερη μοίρα. Αν όμως θέλεις πραγματικά να πετύχεις έναν ποιοτικό τρόπο ζωής θα πρέπει να δώσεις έμφαση και στο πως θα το προσθέσεις στη ζωή σου όσο γίνεται περισσότερο. Δεν φτάνει μόνο η διατροφή και η άσκηση.  Ο οργανισμός σου χρειάζεται 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Είναι κατανοητό πως μπορεί να μην σου αρέσει η γεύση του. Όμως με λίγη φαντασία μπορείς να προσθέσεις μια πολύχρωμη πινελιά και αυτό το αυτό το “άνοστο” ρόφημα να γίνει εύγευστο αρκεί να ακολουθήσεις αυτά τα απλούστατα tips. 

Δώσε γεύση! 
Πρόσθεσε μέσα στο ποτήρι σου λίγες φέτες λεμόνι, αγγούρι, λάιμ ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς. Επίσης ακόμα και ένα φακελάκι τσάι θα μπορέσει να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Προτάσεις
1. Νερό με ράσμπερι και λάιμ
450 γρ. ράσμπερι
2 λάιμ
πάγο
Κόβεις τα λάιμ σε λεπτές φέτες και τα ρίχνεις μαζί με τα ράσμπερι σε μια μεγάλη κανάτα νερού. Με την πίσω πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας, τα πιέζεις ελαφρώς μέχρι να βγάλει λίγο χυμό. Προσθέτεις τον πάγο και το νερό και το αφήνεις μέχρι να πάρει ένα ροζ χρώμα.

2. Νερό με αγγούρι και βότανα
10 λεπτές φέτες αγγούρι 
2 φέτες λεμονιού 
2 κλωναράκια φρέσκια μέντα 
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
Ρίχνεις τις φέτες λεμονιού και αγγουριού σε μια κανάτα νερό. Τρίβεις το δεντρολίβανο και τη μέντα ώστε να απελευθερώσουν τη γεύση και τα ρίχνεις στην κανάτα. Το βάζεις στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Νερό με λεμόνι και μέντα 
4 λεμόνια, κομμένα σε φέτες 
1 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας μέντας 
6-8 φλιτζάνια παγάκια 
Μερικά κλωναράκια φρέσκιας μέντας
Ρίχνεις τις φέτες λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα. Τρίβεις τη μέντα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σου και την προσθέτεις στην κανάτα μαζί με τα λεμόνια και το νερό. Καλύπτεις και το βάζεις στην κατάψυξη  για 1-8 ώρες. Στραγγίζεις το μείγμα λεμονιού-νερού και πετάς τα βότανα.

Νερό με γκρέιπφρουτ 
1 γρέιπφρουτ κομμένο σε φέτες
Πάγο
Ρίχνεις σε μια κανάτα τις φέτες γκρέιπφρουτ και το νερό και το βάζεις στο ψυγείο για μια νύχτα. Το βγάζεις 10 λεπτά πριν το πιεις και προσθέτεις πάγο.

Δεν χρειάζεται να φτάσεις στο υπέρτατο σημείο δίψας για να πιεις νερό. Έχε πάντα δίπλα σου ένα ποτήρι και πιες λίγο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 Βάλε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σου και πιες νερό με το που ξυπνήσεις.  Προσπάθησε να το πιεις πριν από τον καφέ και το τσάι σου.

Κάνε συνήθεια το να έχεις ένα μπουκάλι στην τσάντα σου για να πίνεις  νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου και αν είσαι.

Πριν από το φαγητό μπορείς να πίνεις ένα με δύο ποτήρια νερό. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2010 έδειξε ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών βοηθάει αυτούς που κάνουν δίαιτα να χάσουν πιο εύκολα κιλά.

Αν νιώσεις την ανάγκη να πιεις μια σόδα, χυμό ή άλλο γλυκό ποτό, ξεγέλασε την ανάγκη σου και πιες  ένα ποτήρι νερό.