Ποια είναι τα λάθη που κάνεις στο ντους (και βλάπτεις το δέρμα σου)

6 tips για να τα αποφύγεις!
Ποια είναι τα λάθη που κάνεις στο ντους (και βλάπτεις το δέρμα σου)



Το καθημερινό μπάνιο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την σωστή φροντίδα του δέρματος, αλλά και για την καλή υγιεινή του. Επειδή, όμως, με το μπάνιο αφαιρείται το φυσικό λίπος από το δέρμα , γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ερεθισμό δες τα παρακάτω tips για να προσέξεις!

 

* Να κάνεις μπάνιο μία φορά την ημέρα. Γενικά είναι αρκετό για καλή υγιεινή . Αν όμως έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, γυμνάζεσαι ή ζεις σε πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον, χρειάζεται μπάνιο δύο φορές την ημέρα. Αν, όμως, έχεις πολύ ξηρό δέρμα, ίσως είναι προτιμότερο να κάνεις  μπάνιο μέρα παρά μέρα.

* Να χρησιμοποιείς ελαφρώς ζεστό νερό και να ολοκληρώνεις  σύντομα το μπάνιο σου. Το καυτό νερό και το παρατεταμένο μπάνιο αφαιρούν ακόμα περισσότερο λίπος από το δέρμα. Αν θέλεις να χαλαρώσεις κάνοντας ένα αφρόλουτρο, φρόντισε τουλάχιστον  η διάρκειά του να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

* Να χρησιμοποιείς σαπούνια κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σου. Να προτιμάς τα ήπια σαπούνια, με πρόσθετο λίπος και λάδι.

* Να ξεβγάζεσαι  καλά και να σκουπίζεσαι  απαλά και “ταμποναριστά”, δηλαδή ακουμπώντας την πετσέτα στο δέρμα σου, χωρίς να το τρίβεις, ώστε να διατηρήσεις κάποια υγρασία.

* Προτιμότερο είναι να στεγνώσεις φορώντας μπουρνούζι και να μην χρησιμοποιείς πετσέτα, ώστε να υπάρξει καθόλου τρίψιμο και να διατηρείται υγρασία στο δέρμα.

* Αμέσως μετά το στέγνωμα, να αλείφεις  το δέρμα σου με μία ενυδατική  κρέμα ή λάδι. Τα προϊόντα αυτά συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας του δέρματος. Οι ενυδατικές  κρέμες έχουν αποτελεσματική δράση γιατί “σφραγίζουν” επιφανειακά το δέρμα, ώστε να μην διαφεύγει υγρασία.