Είσαι άφραγκη αλλά θέλεις να τρως υγιεινά; Κανένα πρόβλημα!

Δες ποια είναι τα 7 προϊόντα που μπορείς να βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα χωρίς να ξοδευτείς.
Είσαι άφραγκη αλλά θέλεις να τρως  υγιεινά; Κανένα πρόβλημα!



Το αποφάσισες, θέλεις να ξεκινήσεις μια ισορροπημένη διατροφή με οτιδήποτε θρεπτικό συστατικό υπάρχει εκεί έξω, αλλά τα οικονομικά σου δεν σε βοηθούν καθόλου! Ναι, είναι αλήθεια αν θέλεις να εφοδιαστείς με οτιδήποτε υγιεινό υπάρχει πιθανότητα το πορτοφόλι σου να μην μπορεί να το υποστηρίξει. Όμως μην ανησυχείς καθόλου διότι  υπάρχουν και προϊόντα που είναι ναι μεν πιο οικονομικά αλλά περιέχουν τις  ίδιες θρεπτικές αξίες που χρειάζεσαι, με αυτές που σου προσφέρουν άλλα ακριβότερα.  Σκέψου έξυπνα και εναλλακτικά. Προμηθεύσου με πρώτες ύλες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλη την εβδομάδα και να φτιάξεις συνδυαστικά γεύματα και σνακ, χωρίς να ξεπενταριαστείς!
 
Αυγά
Πόσο κοστίζουν: 0,10 λεπτά/ένα
Το αυγό είναι η πλουσιότερη σε θρεπτικές ουσίες τροφή.  Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, D, E) και ιχνοστοιχεία (σίδηρο και ψευδάργυρο).  Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι ένα και μόνο αυγό έχει την διατροφική αξία δύο (2) ολόκληρων λίτρων γάλακτος (!!!) ή μιάμιση φορά το βάρος του σε κρέας (100 γρ). Εάν συγκρίνεις  τη διαφορά ποσότητας στην πρώτη περίπτωση όπως και κόστους στη δεύτερη, εδώ είναι που θα διαπιστώσεις την οικονομική διάσταση της αξίας τους. Πέραν αυτού, περιέχει πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης πολύ υψηλής ποιότητας, πιο πλήρεις από εκείνες του γάλακτος, πιο θρεπτικές από του κρέατος ή του ψαριού και πιο εύκολα αφομοιώσιμες από τον ανθρώπινο οργανισμό. 
 
Κονσέρβα ψαριού
Πόσο κοστίζει: 5,38 ευρώ (2Χ160 γρ. + 1 δώρο)
Ο τόνος σε κονσέρβα αποτελεί  μια εύκολη και φτηνή λύση για να φας ψάρι. Ωστόσο δες μερικά tips για τη σωστή επιλογή
*Διάλεξε πάντα την κονσέρβα σε νερό και όχι σε λάδι. Ο τόνος σε λάδι που στραγγίζεται περιέχει λιγότερα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τον τόνο σε νερό.
*Πρόσεξε τα συστατικά. Πολλές μάρκες περιέχουν εκτός από αλάτι, νερό και τόνο και διάφορα άλλα καρυκεύματα, δεν τα χρειάζεσαι.
*Απόφυγε να αγοράζεις τονοσαλάτες η τόνο με πρόσθετα συστατικά, μπορεί να περιέχουν περισσότερο αλάτι, περισσότερο λάδι, λιγότερο τόνο και είναι και πιο ακριβός.
 
Μην περιορίζεσαι μόνο στο τόνο. Η κονσέρβα σολομού που επίσης είναι μια οικονομική λύση περιέχει πολλή μικρή ποσότητα υδραργύρου αλλά τη διπλάσια ποσότητα Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Ιδιαίτερα υψηλές πηγές των Ωμέγα-3 με χαμηλά επίπεδα υδραργύρου είναι και οι σαρδέλες και οι αντσούγιες. 
 
Αβοκάντο
Πόσο κοστίζει:  2,46 € / Κιλό 
Δε φαντάζεσαι πόσα θρεπτικά στοιχεία κρύβονται σε αυτό το λιπαρό φρούτο! Περιέχει πληθώρα και ποικιλία καροτενοειδών, που είναι και το στοιχείο που το καθιστά ένα από τα σημαντικότερα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, ενώ το ίδιο το φρούτο αυξάνει τη συνολική απορρόφηση των καροτενοειδών στον οργανισμό, όπως είναι το λυκοπένιο και το βήτα καροτένιο.
Επιπλέον, οι έρευνες έχουν δείξει πως η μεγαλύτερη συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στο αβοκάντο, βρίσκονται στο πρασινωπό κομμάτι της σάρκας του φρούτου, κάτω ακριβώς από τη φλούδα του. Σημαντικός είναι λοιπόν ο τρόπος που θα καθαρίσεις το αβοκάντο ώστε να μη χάσεις ίχνος από το θρεπτικό του φορτίο.
 
Γιαούρτι
Πόσο κοστίζει: Κυμαίνεται από 1,98ευρώ μέχρι 2,58 ευρώ/ένα
Το γιαούρτι αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του σώματος. 
Τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που περιέχει είναι:
Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας: Αποτελούν πολύ σημαντικά «δομικά» συστατικά και είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη των ιστών και κυρίως των μυών και διάφορων βιολογικών οργάνων.
Βιταμίνη Α: Απαραίτητη για την διάπλαση των ιστών και τη μορφοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, την όραση, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή.
Βιταμίνη D: Συμβάλει στην ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος και ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου.
Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β: Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος, στην γρήγορη ανάπτυξη των παιδιών και αποτελούν συνένζυμα πολλών λειτουργιών και βιοχημικών διεργασιών.
Ασβέστιο: Πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την δημιουργία και υγιή ανάπτυξη οστών και δοντιών και συμβάλλει στην αποτροπή της οστεοπόρωσης.
 
Πράσινα μήλα
Πόσο κοστίζουν:  1,24 € / Κιλό 
Αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C και K, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως η κερκετίνη και οι κατεχίνες (βρίσκονται στο φλοιό).  
Επίσης είναι ένα τέλειο αντιγηραντικό συστατικό. Τα αντιοξειδωτικά και οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτό κρατούν το δέρμα ελαστικό και νεανικό. 
 
Κόκκινα φασόλια – κονσέρβα
Πόσο κοστιζει: 1,50€  τα 800 γρ.
Τα κόκκινα φασόλια που συνήθως τα βρίσκουμε σε κονσέρβες είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ενώ έχουν και ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο. Μπορείς κάλλιστα να τα συνδυάσεις με τόστ γιατί προσφέρει καλή ισορροπία σε αμινοξέα.
 
Βρώμη
Πόσο κοστίζει: 0,28 ευρώ/kg
Το συγκεκριμένο δημητριακό βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), των οποίων η ευεργετική δράση προστατεύει το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα. Μια μερίδα των 40 γρ. νιφάδων βρώμης, αρκεί για να καλύψει το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες!
 
Υγεία, ευεξία και καλλίγραμμη σιλουέτα κακά τα ψέματα το πετυχαίνεις με συνδυασμό διατροφής και γυμναστικής. Αν όμως δε θέλεις να ξοδευτείς ούτε εκεί, μπορείς να αποφύγεις  και το γυμναστήριο. Όταν ο καιρός είναι καλός μπορείς να περπατάς, να κολυμπάς, να τρέχεις και να κάνεις διάφορες άλλες δραστηριότητες . Μέχρι και aerobic μπορείς να κάνεις σπίτι! Το μόνο που χρειάζεται είναι μουσική και πάνω απ' όλα διάθεση για χορό.