Συμμάχησε με τη φύση και δεν θα χάσεις! Γιατροσόφια που χρειάζεται να ξέρεις

Γιατροσόφια κατευθείαν από τη φύση για πονοκεφάλο, μυικό πόνο, ουρολοίμωξη, πονόλαιμο και πόνο περιόδου.
Συμμάχησε με τη φύση και δεν θα χάσεις! Γιατροσόφια που χρειάζεται να ξέρεις



Φυσικές εναλλακτικές λύσεις πέφτουν στο τραπέζι έτσι ώστε να ανακουφιστείς από οτιδήποτε σε ταλαιπωρεί και παράλληλα να αποφύγεις τις τυχόν παρενέργειες από φαρμακευτικά σκευάσματα που δεν στα έχουν καν συνταγογραφήσει.

 

Για τον πονοκέφαλο:

Περιόρισε το κρασί

Μπορεί το κρασί να αποτελεί μία μικρή απόλαυση, αλλά είναι πολύ πιθανό δε να μην έχεις τις αντίστοιχες αντοχές γι΄αυτό. Σε γερμανική έρευνα το 25% του δείγματος ανέφερε ήπιας μορφής πονοκέφαλο μετά την κατανάλωση του κρασιού, ενώ τα συμπεράσματα δείχνουν πως οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν κάποιου είδους αλλεργία στο κρασί με συμπτώματα, όπως ο πονοκέφαλος και ο κνησμός.

Καλύτερα να μιλάς παρά να μασάς...γι'αυτό περιόρισε τις τσίχλες!

Ισραηλινοί ερευνητές συνέδεσαν το μάσημα της τσίχλας με τους χρόνιους πονοκεφάλους σε έφηβους, αφού σε 30 νέους που υπέφεραν από πονοκεφάλους, συστάθηκε να κόψουν τις τσίχλες και σε 19 από αυτούς εξαφανίστηκαν τελείως τα συμπτώματα. Αυτό που πιθανότατα συμβαίνει, είναι ότι το μάσημα στρεσάρει τους μύες του σαγονιού, η καταπόνηση των οποίων είναι ικανή συνθήκη να προκληθεί πονοκέφαλος.

Δοκίμασε τζίντζερ

Φυσικό αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες θεωρείται η πιπερόριζα καθώς ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ημικρανίες και μυϊκούς πόνους. Μπορείς κάλλιστα να το προσθέσεις στη μαγειρική, σε χυμούς ή να το πιεις και σαν αφέψημα όπου και θα διαπιστώσεις τις θαυματουργές του ιδιότητες.

Πιες άφοβα καφέ

Μια κούπα καφέ είναι ικανή να σε ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο, διότι η καφεΐνη προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων που διαστέλλονται, συν του ότι θα βρίσκεσαι σε εγρήγορση!

Ωστόσο, κατανάλωσε καφέ με μέτρο γιατί η υπερβολική κατανάλωση, μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα, όπως και η πλήρης αποχή αν έπινες μέχρι τώρα πολύ καφέ.

Tip: Αυτό που πρέπει να θυμάσαι όμως είναι πως ο καφές ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους, μόνο όταν ο οργανισμός σου δεν έχει συνηθίσει την καφεΐνη.

 

Για τους πόνους στα γόνατα:

Βάλε πάγο

Τα γόνατα πονάνε, όταν έχουν κάποιο είδος φλεγμονής και σε αυτή την περίπτωση ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίσετε τον πόνο είναι ο πάγος. Μια παγοκύστη ή μια σακούλα... αρακά, καλαμπόκι ή ότι τελοσπάντων βρεις στην κατάψυξή σου, για 15 λεπτά ανά μία ώρα, θα περιορίσει σημαντικά το πρήξιμο και τη φλεγμονή.

Για σένα νοιάσου και γυμνάσου

Μια φλεγμονή στα γόνατα δεν θα σε σταματήσει από την καθιερωμένη σου γυμναστική. Πρέπει να χτίσεις τους μύες σου για να δυναμώσεις το γόνατό σου. Έχε μόνο υπόψη σου, να αποφύγεις διακαώς ασκήσεις που επιβαρύνουν το γόνατο, όπως είναι το τρέξιμο και οι ασκήσεις αντίστασης σε μηχανήματα του γυμναστηρίου.

Εναλλακτικά βέβαια, μπορείς να συμβουλευτείς το φυσιοθεραπευτή ή τον γυμναστή σου για το πως θα μπορέσεις να βοηθήσεις και όχι να επιβαρύνεις την κατάσταση του γονάτου σου..

Χάσε βάρος

Για κάθε κιλό που χάνεις ξαλαφρώνεις τα γόνατά σου πέντε φορές περισσότερο. Τα γόνατα είναι από τα σημεία του σώματος που καταπονούνται περισσότερο από το επιπλέον βάρος, γι΄αυτό και η απώλεια βάρους θα φανεί από την πρώτη κιόλας στιγμή στη λειτουργία και τις αντοχές, που θα έχουν τα γόνατά σας.

Για τον πόνο του αυχένα:

Κάθισε σωστά

Το να καμπουριάζεις όλη μέρα στο γραφείο είναι κάτι που σίγουρα δεν κάνει καθόλου καλό στον αυχένα σου. Γι' αυτό συναρμολόγησε όλα τα σύνεργα του γραφείου, έτσι ώστε η στάση του σώματος σου να είναι σωστή.

Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις μια καλή καρέκλα που θα στηρίζει την πλάτη σου, η οθόνη του υπολογιστή να είναι στο ύψος των ματιών σου, όταν είσαι σε όρθια στάση στο γραφείο και μην ξεχνάς να σηκώνεσαι ανά 1-2 ώρες για μια μικρή βόλτα στο... απέναντι γραφείο.

Στάσου σωστά

Έλεχξε τη στάση σου μπροστά από έναν ολόσωμο καθρέφτη και κοιτάζοντας το προφίλ σου προσπάθησε να ευθυγραμμήσεις τα αυτιά σου με τους ώμους, τους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους σου. Σίγουρα θα παρατηρήσεις πόσο καλύτερα νιώθεις όταν στέκεσαι σωστά και προσπάθησε σιγά-σιγά να σου γίνει και συνήθεια.

Τεντώσου

Κάνε κύκλους με το κεφάλι σου κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια από την αντίθετη φορά. Είναι πολύ πιθανό να «ακούσεις»  τον ταλαιπωρημένο σου αυχένα, αλλά όσο περισσότερο κάνεις αυτές τις διατάσεις, τόσο θα περιορίζονται και αυτοί οι ανατριχιαστικοί ήχοι.

Κάνε κοιλιακούς

Κακά τα ψέματα το βάρος που ανέχεται ο λαιμός σου από την παραφορτωμένη τσάντα είναι σίγουρα αβάσταχτο κάποιες φορές. Για να μειώσεις, λοιπόν, το βάρος αλλά και να καταφέρεις να ενισχύσεις την προβληματική κατάσταση, φρόντισε να στηρίζεις το σώμα σου με καλά γυμνασμένους κοιλιακούς. Προσπάθησε να έχεις πάντα ενεργοποιημένους τους μύες της κοιλιάς, σε ευθυγράμμιση πάνω από τα πόδια σου και τις ωμοπλάτες, πάντα, πίσω και κάτω.

Για την ουρολοίμωξη:

Το μύρτιλλο είναι η λύση

Τα βατόμουρα και συγκεκριμένα τα μύρτιλλα (blueberries) είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, των οποίων η δράση επεκτείνεται από την αντιμετώπιση της απώλειας της μνήμης, μέχρι και την ουρολοίμωξη. Πρόσθεσε μισή κούπα στη διατροφή σου σε καθημερινή βάση και θα απολαύσεις σημαντικά οφέλη στην υγεία και την άμυνα του οργανισμού σου.

..ή μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα κάνει το περιβάλλον της ουροδόχου κύστης πιο αλκαλικό, εμποδίζοντας έτσι τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν. Με τα πρώτα συμπτώματα της ουρολοίμωξης, πιες ένα διάλυμα με ¼ του κουταλιού του γλυκού σόδα σε μια κούπα νερό, μια φορά κάθε μέρα, μέχρι να επισκεφτείς το γιατρό σου και σου χορηγήσει τα σωστά αντιβιοτικά, βάσει της καλλιέργειας.

Για τον πονόλαιμο:

Κάνε γαργάρες με σκόρδο

Για την ανακούφιση από τον πονόλαιμο φτιάξε διάλυμα με 6 σκελίδες σκόρδο (αφού τις έχεις συνθλίψει) σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και κάνε γαργάρες με αυτό για 3 συνεχόμενες ημέρες. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του χυμού του σκόρδου θα αντιμετωπίσουν τα βακτήρια, που προκαλούν τον πονόλαιμο, ενώ το ζεστό νερό θα ανακουφίσει τη φλεγμονή.

«Πιες» το σκόρδο

Ανέμειξε λίγο γαρυφαλέλαιο, με ¼ του κουταλιού τζίντζερ σε σκόνη και 1/8 του κουταλιού κανέλα. Ρίξε το μείγμα σε 2 κούπες βραστό νερό και για κάθε κούπα πρόσθεσε 2 κουταλάκια μέλι. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες των συστατικών του μείγματος θα σε ανακουφίσουν άμεσα. Πιες το μείγμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για τους πόνους της περιόδου:

Άλειψε με λάδι

Ανέμειξε 6 σταγόνες αιθέριο λάδι λεβάντας, 3 σταγόνες λάδι τριαντάφυλλου, 3 σταγόνες λάδι φασκόμηλου και 4 σταγόνες αμυγδαλέλαιο και στη συνέχεια τρίψε με το μείγμα την “πονεμένη” κοιλιά σου, για περίπου 15 λεπτά και σε καθημερινή βάση. Απλοϊκό και αποτελεσματικό!

Απέβαλλε το άγχος

Όσο περισσότερο άγχος βιώνει μια γυναίκα στην καθημερινότητά της, έχει διπλάσιες πιθανότητες να έχει δυσμηνόρροια. Το στρες ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό, για τη διατάραξη της ισορροπίας των ορμονών, με αποτέλεσμα τα προβλήματα και τις κράμπες στον εμμηνορυσιακό κύκλο.