Τι δηλώνει το σπέρμα του άντρα και πως συνδέεται με τα προβλήματα υγείας

Η υπογονιμότητα στον άντρα οφείλεται στην αρτηριακή πίεση αλλά και σε διάφορες ορμονικές διαταραχές σύμφωνα με τελευταία μελέτη.
Τι δηλώνει το σπέρμα του άντρα και πως συνδέεται με τα προβλήματα υγείας



Μήπως έχει κακή ποιότητα σπέρματος; Κι αν ναι τι μπορεί αυτό να σημαίνει και πως επηρεάζει την υγεία σου; Αυτό το ερώτημα σίγουρα υπάρχει στο μυαλό πολλών ανδρών. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι συνεχείς υποχρεώσεις και το άγχος έχουν οδηγήσει πολλά ζευγάρια σε προβλήματα γονιμότητας. Σε ότι φορά τον άνδρα, η υγεία του συνδέεται με την ποιότητα του σπέρματός του σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Τα προβλήματα στειρότητας σηματοδοτούν άλλου είδους προβλήματα υγείας όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι ορμονικές διαταραχές. Βλέπετε πρόβλημα με τις ορμόνες τους δεν έχουν μόνο οι γυναίκες.

Μελέτη δείχνει πως το 15 τοις εκατό των ζευγαριών έχουν προβλήματα γονιμότητας, τα μισά εκ των οποίων λόγω κακής ποιότητας σπέρματος που σύμφωνα με την ίδια μελέτη οφείλεται στην υψηλή αρτηριακή πίεση αλλά και σε δερματικές ή ορμονικές διαταραχές .Άνδρες από την ηλικία των 30 που ανήκουν στην κατηγορία των υπογόνιμων πεθαίνουν νωρίτερα κυρίως από καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς.

Ο καθηγητής Michael Eisenberg του Stanford University School of Medicine δήλωσε, “Το 15 τοις εκατό όλων των ζευγαριών έχουν προβλήματα γονιμότητας και στις μισές περιπτώσεις λόγω αδυναμίας του σπέρματος του άνδρα. Η υπογονιμότητα είναι μια προειδοποίηση και θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή γιατί μπορεί να επηρεάσει τη συνολική υγεία” Η νέα αυτή μελέτη εξέτασε ιατρικά αρχεία από 9.387 άνδρες ηλικίας 30 έως 50 ετών μεταξύ 1994 και 2011 για να προσδιορίσει την αιτία της υπογονιμότητά τους. Οι ερευνητές αξιολογούν τα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένου του όγκου, της συγκέντρωσης και την κινητικότητα η οποία είναι η ικανότητα του σπέρματος να κινηθεί αυθόρμητα και ενεργά ενώ καταναλώνει ενέργεια.

Στις μισές περιπτώσεις το πρόβλημα ήταν καθαρά θέμα υπογονιμότητας, στις υπόλοιπες όμως την υπογονιμότητα την προκαλούσε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, κυρίως του κυκλοφορικού συστήματος. “ Η έρευνα αυτή έχει τεράστιο ενδιαφέρον για εμάς καθώς μπορούμε πλέον να κατανοήσουμε πολλά περισσότερα για την υπογονιμότητα που αφορά τους άνδρες. Η υγεία του άνδρα συσχετίζεται έντονα με την ποιότητα του σπέρματός του. Μια επίσκεψη σε μια κλινική γονιμότητας θα τους δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουν την υγεία τους” εξηγεί ο καθηγητής Eisenberg.