Ξεχνάς συχνά; Έξυπνα και απλά tricks για να βελτιώσεις τη μνήμη σου

Χωρίς χάπια και sudoku.
Ξεχνάς συχνά; Έξυπνα και απλά tricks για να βελτιώσεις τη μνήμη σου



Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που εκφράσεις του τύπου "λυπάμαι αλλά μου διαφεύγει", "αχ ξεχάστηκα", "δεν θυμάμαι", κλπ, έρχονται μετά το "καλά είμαι,εσύ", τότε αυτό το άρθρο σε αφορά.

Δεν θα σου προτείνουμε να παίξεις sudoku, ούτε να πάρεις ειδικές βιταμίνες ή χάπια. Οι λύσεις στο ελαφρώς ξεχασιάρικο μυαλό σου, είναι πιο απλές από όσο φαντάζεσαι.

Γυμνάσου
Αν κάνεις ήδη γυμναστική, να ξέρεις ότι είσαι σε καλό δρόμο και για τη μνήμη σου. Έρευνες στη Βρετανία έδειξαν ότι η αερόβια άσκηση ενισχύει το μέγεθος του ιπποκαμπου, της περιοχής εκείνης του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μνήμη και τη μάθηση.

Σπάσε τη ρουτίνα
Ο συγγραφέας Paulo Coelho, έγραψε κάποια στιγμή στο Twitter του "Αν πιστεύετε ότι η περιπέτεια είναι επικίνδυνη, δοκιμάστε τη ρουτίνα. Είναι απλώς θανατηφόρα". Κοινώς αυτό που μας προτρέπει είναι να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες. Γιατί οι νέες εμπειρίες, βοηθούν τον εγκέφαλο να διατηρεί περισσότερη πληροφορία. 

Το να σπάσεις τη ρουτίνα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Άλλαξε τη διαδρομή που ακολουθείς κάθε μέρα για τη δουλειά σου, διάβασε ένα άρθρο που δεν θα διάβαζες, πες καλημέρα σε έναν άγνωστο που (συνήθως) δεν θα έλεγες.

Κοινωνικοποιήσου
Άσε στην άκρη τους μαραθώνιους σειρών. Πάρε την παρέα σου και βγες έξω. Η κατάθλιψη και το άγχος οδηγούν σε σταδιακή απώλεια μνήμης. Άρα, έξω από το σπίτι και απόλαυσε την παρέα των φίλων σου, γέλα, αντάλλαξε απόψεις, φλέρταρε και φρέσκαρε παράλληλα τη μνήμη σου.

Προκάλεσε το μυαλό σου
Να μάθει, να θυμηθεί, να συνδυάσει. Scramble, Quizdom, Τrivial. Φυσικά και δεν χρειάζεσαι παρέα. Τα application τι τα έχουμε;

Πιες καφέ
Η καφεϊνη, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, ενισχύει την μακροχρόνια (και όχι τόσο την βραχυχρόνια) μνήμη. Η κατανάλωση με μέτρο (1-2 κούπες ημερησίως) θα σε προστατεύσουν από "απώλειες".

Διαλογισμός
Ο εύκολος  και προσβάσιμος δρόμος είναι μέσω της yoga. Ο πιο δύσκολος είναι να το κάνεις μόνη στο σπίτι, κλείνοντας τα μάτια σου και αφαιρώντας όλες τις περιττές σκέψεις. Κάνοντας ένα διάλειμμα από την "υπερλειτουργία" του εγκεφάλου σου.

Πρόσεχε το κρασί
Ναι κάνει καλό σε πολλά, το κόκκινο δε, λένε ότι είναι βάλσαμο για την καρδιά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τη μνήμη. Έρευνες έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν δυο ποτήρια την ημέρα, εμφάνιζαν προβλήματα με τη μνήμη και τη συγκέντρωσή τους, μέχρι και έξι χρόνια νωρίτερα, σε σχέση με αυτούς που δεν έπιναν καθημερινά.

Δες εδώ τις τροφές που καταναλώνουν όσοι τρώνε υγιεινά και τρέχα γρήγορα super market.