Ταλαιπωρημένο δέρμα: Όλα τα λάθη που κάνεις

Ήρθε η ώρα να τα διορθώσεις.
Ταλαιπωρημένο δέρμα: Όλα τα λάθη που κάνεις



Προσπαθείς να κρατάς το δέρμα σου λείο και απαλό, το ενυδατώνεις συστηματικά αλλά μήπως δεν του κάνεις καλό; Αυτά είναι να έξι πράγματα που σου μοιάζουν ακίνδυνα, αλλά τελικά δημιουργούν ζημιά στο δέρμα σου.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς περιέχουν μη φυσικά συστατικά
Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, τότε αναζήτησε φυσικά προϊόντα του εμπορίου. Όπως  λάδι καρύδας ή φυτικές κρέμες και μάσκες (πάρε ιδέα για homemade μάσκα 3 υλικών, εδώ).
 
Κάνεις απολέπιση συχνά
Όταν το δέρμα σου σπάει και κοκκινίζει ή ξεραίνεται είναι δείγμα πως κάνεις πολύ συχνά απολέπιση. Μην ανησυχείς, ωστόσο! Περιόρισε την σε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Χρησιμοποιείς λάθος το make up 
Πολλές γυναίκες τρίβουν το make up στο δέρμα τους ή χρησιμοποιούν πολλές στρώσεις. Αυτό είναι λάθος γιατί είναι δύσκολη η αφαίρεσή του. Τοποθέτησέ το με απαλές κινήσεις και φρόντισε κατά την αγορά του, να ζητήσεις ένα ελαφρύ.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς είναι όξινα
Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείς δεν έχουν ουδέτερο Ph.

Το toner σου διαθέτει οινόπνευμα
Το οινόπνευμα αφαρεί την υγρασία από το δέρμα σου, καταστρέφοντας τη φυσική του λάμψη και αφήνοντας αρκετά νεκρά κύτταρα, με αποτέλεσμα την αύξηση της λιπαρότητας. 

Λάθος επιλογή αντιηλιακού
Πρέπει να επιλέγεις πάντα με δείκτη πάνω από 30 και ζήτα από το φαρμακοποιό σου να σου πει πιο είναι το κατάλληλο για την επιδερμίδα σου. Δεν είναι όλα για όλους.

Διάβασε εδώ ποιες είναι οι κρέμες ματιών που θα δείχνουν το βλέμμα σου πάντα ξεκούραστο.