Πήγαινε για έναν περίπατο! Το έχεις ανάγκη

Είναι το καλύτερο φάρμακο από όλες τις απόψεις!
Πήγαινε για έναν περίπατο! Το έχεις ανάγκη



Eκατοντάδες μελέτες κατά καιρούς έχουν αποδείξει πόσο ευεργετικό είναι το περπάτημα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Ιπποκράτης (πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής) θεωρούσε ότι το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο! 

Τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας εξαρτώνται από τρία στοιχεία: την ένταση, τη διάρκεια και τη συχνότητα της άσκησης.

Επειδή το περπάτημα είναι πιο ήπια άσκηση από το τρέξιμο θα πρέπει να περπατάς για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ή πιο συχνά ή και τα δύο για καλύτερα αποτελέσματα.
Το ιδανικό είναι να κάνεις μια μέτριας έντασης άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά για πέντε ημέρες κάθε εβδομάδα ή έντονη αεροβική άσκηση ( όπως το τρέξιμο) για τουλάχιστον 20 λεπτά, τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα. 

Το περπάτημα κάνει καλό στην καρδιά! Μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης , το κίνδυνο για διαβήτη, τα επίπεδα χοληστερίνης. Επίσης είναι θεραπευτική σε πνευματικό επίπεδο. Σε χαλαρώνει, σου κάνει καλό αν πάσχεις από κατάθλιψη. Προστατεύει από την άνοια, την παχυσαρκία ακόμα  και από την στυτική δυσλειτουργία .

Κάνε το περπάτημα μέρος της καθημερινής ζωής σου. Περπάτα όπου μπορείς. Αν έχεις να πας κάπου κοντά απόφυγε τα μέσα μεταφοράς και πήγαινε με τα πόδια.  Αν δεν βρίσκεις για παράδειγμα να παρκάρεις κοντά στον προορισμό σου πάρκαρε πιο μακρυά και περπάτα.
Επίλεξε να πας για έναν περίπατο το μεσημέρι αντί να πας για καφέ. Και θα αποφορτιστείς από τις έννοιες σου και θα χαλαρώσεις και θα γυμναστείς!
Δεν χρειάζεσαι κάποιον ειδικό εξοπλισμό για να περπατήσεις μόνο αθλητικά παπούτσια που θα σε βολεύουν. Και δεδομένου ότι περπατάς χαλαρά δεν χρειάζεσαι και ειδική ενδυμασία. Απλά το χειμώνα να είσαι με ζεστά ρούχα και το καλοκαίρι με δροσερά. 

Το περπάτημα τα έχει όλα. Είναι μια απλή και φυσική άσκηση. Δεν απαιτεί καμία εκπαίδευση ή δεξιότητα . Μπορεί να είναι μια πολύ μέτρια μορφή άσκησης αλλά μπορεί να μετατραπεί και σε ένα ολυμπιακό άθλημα . Μπορείς να περπατήσεις μόνη σου  ή με φίλους. Μπορείς να περπατήσεις σε έναν διάδρομο ή οπουδήποτε αλλού. Δεν κινδυνεύεις να τραυματιστείς. Είναι μια άσκηση ανέξοδη.  Ο  Κάρολος Ντίκενς είχε δίκιο : “Περπάτα για να είναι υγιής, περπάτα για να είσαι ευτυχισμένος . "

Γιατί ξυπνάς κουρασμένη μετά από ένα πλήρες οκτάωρο ύπνου;