Για ποιες σκέψεις πρέπει να αναθεωρήσεις;

Απεγκλωβίσου από τα στερεότυπα και μην τρελαίνεσαι χωρίς λόγο!
Για ποιες σκέψεις πρέπει να αναθεωρήσεις;



Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, απόψεις, ιδέες, στερεότυπα, πιστεύω, που μπορούν να σε εγκλωβίσουν και να μην σε βοηθήσουν στην εξέλιξη της ζωής σου. Είναι κάποιες ιδέες που σου έχουν εμφυτευτεί καταλάθος από το σχολείο, από την οικογένεια, από φίλους που είναι ικανές να σου θολώσουν το μυαλό και να χάσεις τον έλεγχο (χωρίς λόγο)! Τα πράγματα είναι απλά.

Γιατί να δυσκολεύεις την ζωή σου; Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, με την έννοια ότι έτσι είναι σήμερα αύριο αλλάζει. Έτσι πρέπει να είναι και το σκεπτικό σου. Ότι δεν σου έχει αποφέρει τις σωστές επιλογές στη ζωή σου το αλλάζεις. Μην κολλάς! Για να εξελιχτείς σωστά και να βελτιώσεις πράγματα στην ζωή σου, να μάθεις από τα λάθη σου και να μην ξανακάνεις τα ίδια θα πρέπει να μην είσαι κολλημένη σε παλιές ιδεολογίες και να αναγνωρίζεις τι είναι οπισθοδρομικό σαν άποψη έτσι ώστε να οδεύεις μπροστά.

 Πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου ότι δεν μπορείς να είσαι αγαπητή από όλους. Είναι αδύνατον να τα πας καλά με όλους. Σταμάτα να ασχολείσαι με αυτό και κοίτα να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου γιατί μόνο έτσι θα μπορούν και οι άλλοι να σε αγαπήσουν.

Μην απογοητεύεσαι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις και έχεις προγραμματίσει. Όλα είναι μέσα στην ζωή. Και οι απογοητεύσεις είναι αναμενόμενες και καλοδεχούμενες γιατί μέσα από αυτές μαθαίνεις τον εαυτό σου καλύτερα και όπως και να το κάνεις σκληραγωγείσαι. Γι' αυτό αντιμετώπισε τις δυσκολίες όπως πρέπει χωρίς να τις φοβάσαι και μην τις αποφεύγεις. Ο χρόνος άλλωστε θα σου αποδείξει πως όλα αντιμετωπίζονται και μετά ξεχνιούνται. 

Το να είσαι τελειομανής δεν είναι κακό, ίσα ίσα που σε φέρνει πιο κοντά στους στόχους σου.Το θέμα είναι πόσο υπερβολική είσαι πάνω σε αυτό το κομμάτι και ξεπερνάς τα όρια σου. Πρέπει να έχεις μέτρο και κατανόηση για τον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα τέλεια. Αποδέξου το και προσαρμόσου για να γίνεις δεκτική στο ότι κάνεις λάθη. Μόνο έτσι θα κατανοήσεις γιατί κάνεις λάθη και θα τα διορθώσεις.

 Μην εξαρτάσαι από κανέναν. Κανείς δεν γίνεται να είναι υπεύθυνος για εσένα πιο πολύ από εσένα. 
Δικές σου οι επιλογές, δικά σου και τα λάθη. Δεν γίνεται να έχεις πάντα τον έλεγχο. Η ζωή είναι γεμάτη πιθανότητες και εκδοχές. Γι' αυτό το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απολαύσεις την ζωή όπως σου έρχεται.

Μην αυταπατάσαι ότι μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου. Για κανένα λόγο δεν γίνεται! Εκτός και αν έχεις εντρυφήσει βαθιά στην yoga, έχεις πάει Ινδία και έχεις κάνει διαλογισμό με γκουρού...μόνο τότε!