Εργαζόμενο κορίτσι: Tips για ευκολότερες ημέρες στη δουλειά!

Απέβαλλε το άγχος και γίνε στην δουλειά σου αξεπέραστη!
Εργαζόμενο κορίτσι: Tips για ευκολότερες ημέρες στη δουλειά!



Αδιαμφισβήτητα το άγχος είναι ο Νο 1 παράγοντας που μπορεί να σε κάνει χειρότερη όχι  μόνο στη δουλειά αλλά και στη ζωή σου  γενικότερα. Σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα πιο σύνθετα από τι είναι, να μπερδεύεις τις καταστάσεις και να μην μπορείς εν τέλει να τις αντιμετωπίσεις. Όμως αν σκεφτείς λογικά μπορείς να ελέγξεις το άγχος σου με απλά tips.

Επίκληση στη λογική
1. Καταρχήν, κάνε μια αναδρομή στο παρελθόν σε πράγματα για τα οποία ανησυχούσες, και δες πως εξελίχτηκαν στην πορεία. Είχες άγχος τότε; Αν ναι, άξιζε τον κόπο ή ήσουν υπερβολική γιατί τελικά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους όπως έπρεπε; Να θυμάσαι πως εσύ είτε αγχώνεσαι και χαλάς την ζαχαρένια σου είτε όχι ότι είναι να γίνει θα γίνει. Γι' αυτό μην σκας!

2. Αντί να αναλώνεσαι συνεχώς στο τι πάει στραβά κάτσε και σκέψου όλες τις πιθανές λύσεις για κάθε παράδοξο που μπορεί να σου τύχει.

3. Μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ανώτερό σου και να συζητήσεις μαζί του για το άγχος σου (σε κάποιον ψύχραιμο,φυσικά). Αν σκέφτεσαι παράλογα σίγουρα θα προσπαθήσει να σε συνεφέρει. Ζήτα του να σου ασκήσει κριτική για τη δουλειά σου. Έτσι θα δεις που κάνεις λάθος, για να το διορθώσεις, και που παραλογίζεσαι, έτσι ώστε να χαλαρώσεις.

Τι να κάνεις για να γίνεις αξεπέραστη στη δουλειά σου 

1. Πρέπει να έχεις θετική ενέργεια σε ότι κάνεις. Να είσαι πρόθυμη να κάνεις τα πάντα και να μην ξινίζεις όταν πρέπει να κάνεις τη λεγόμενη λάντζα της δουλειάς. Θα εκτιμηθεί ακόμα και αν έχεις ανέβει επαγγελματικά.

2. Να είσαι ευέλικτη και έτοιμη να συνεισφέρεις με διάφορους τρόπους. Να είσαι ικανή να διαχειριστείς περισσότερους από έναν στόχους. Το να μην μπορείς να αναλάβεις περαιτέρω πράγματα επειδή δεν είναι δουλειά σου είναι σίγουρα κριτήριο για να μην εξελιχτείς επαγγελματικά!

3. Δεν γίνεται να είσαι σε όλα καλή! Σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που σε δυσκολεύουν. Όμως το μυστικό είναι να είσαι τόσο καλή σε αυτά που μπορείς, ώστε αυτά στα οποία δεν είσαι να επισκιάζονται!

4. Να είσαι ανοιχτή στο να μαθαίνεις πράγματα από οποιοσδήποτε. Όλοι μπορούν κάτι να σου μεταδώσουν ακόμα και από την συμπεριφορά τους, τις κινήσεις τους, αυτά που λένε.

5. Και να αποτύχεις δεν πειράζει. Ποιος έφτασε ψηλά χωρίς πρώτα να έχει αποτύχει παρα πολλές φορές; Οπότε σταμάτα να αγχώνεσαι για την αποτυχία και δέξου την σαν επιτυχία. Εφάρμοσε αντίστροφη ψυχολογία!