Κάνε το γραφείο σου ένα μέρος ευεξίας και χαλάρωσης

Πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα υγιεινό περιβάλλον στο χώρο εργασίας σου.
Κάνε το γραφείο σου ένα μέρος ευεξίας και χαλάρωσης



Αν το σκεφτείς ξοδεύεις πάρα πολλές ώρες σχεδιάζοντας τη σωστή προπόνηση, τις κατάλληλες τροφές που θα πρέπει να φας, ακόμα και ποιες δραστηριότητες θα κάνεις το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να βοηθήσεις το σώμα σου να χάσει κιλά. Έχεις όμως αναρωτηθεί πόσες ώρες ξοδεύεις καθημερινά καθισμένη σε μία καρέκλα στη δουλειά; Επειδή είσαι στο γραφείο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις υγιεινές συνήθειες και εκεί. Αν δυσκολεύεσαι, δες παρακάτω πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα υγιεινό περιβάλλον στο χώρο εργασίας σου.

1.  Κάθισε σε μία μπάλα γυμναστικής

Οι ώρες που κάθεσαι στην καρέκλα είναι πολλές με αποτέλεσμα η στάση του σώματος να μην είναι σωστή.  Ένας έξυπνος τρόπος για τη βελτιώσεις είναι να κάθεσαι εναλλάξ σε μία μπάλα του πιλάτες. Αρχικά επειδή ίσως είναι δύσκολο να κάθεσαι σε μία μπάλα όλη μέρα, δοκίμασέ το για μικρά χρονικά διαστήματα. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ Pilates τότε είναι καλύτερο να συμβουλευτείς έναν ειδικό έτσι ώστε να σου δείξει πως να κάθεσαι σωστά και να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

2.  Mini διαλογισμός

Δυστυχώς στρες και γραφείο πάνε πακέτο. Είτε πρόκειται για προθεσμίες που πρέπει να προλάβεις, είτε για συγκρούσεις με τους συναδέλφους σου το άγχος είναι σοβαρός κίνδυνος για την υγεία σου. Ο κόμπος που νιώθεις συχνά στο στομάχι σου μπορεί να φύγει με τρία λεπτά διαλογισμό. Κλείσε τα μάτια, πάρε βαθιές ανάσες και γίνε περισσότερο ζεν!

3. Μην ξεχνάς το νερό

Το κλειδί για να μένεις πάντοτε ενυδατωμένη είναι να πίνεις νερό όσο πιο συχνά μπορείς. Γενικά το νερό συμβάλλει στο να χάνεις υγιεινά το περιττό βάρος. Τοποθέτησε στο γραφείο σου ένα μπουκάλι γεμάτο νερό, πίνε σταδιακά και θα νιώθεις αναζωογονημένη όλη μέρα.

4. Γέμισε το συρτάρι σου με υγιεινά σνακ υψηλά σε πρωτεΐνη

Όταν λέμε σνακ, ξέχασε τα πατατάκια, κράκερς και κάθε τι επεξεργασμένο. Το μόνο που κάνουν αυτές οι τροφές είναι να ικανοποιούν την πείνα σου εκείνη τη στιγμή και μετά να ξαναπεινάς, παίρνοντας φυσικά θερμίδες χωρίς λόγο. Προμηθεύσου ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους και θα νιώσεις χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

5.  Συναδελφικότητα

Όταν έχεις ακόμη ένα άλλο άτομο που σε προσέχει θα είναι ακόμη πιο εύκολο για σένα να μην ξεφεύγεις από τις υγιεινές σου συνήθειες. Βρες ένα συνάδελφο και μοιραστείτε τις ιδέες ακόμη και στη διατροφή!

6.  Γεμάτη τσαγιέρα

Τα αναψυκτικά και ο πολύς καφές μόνο καλό δεν κάνουν παρά μόνο να σε γεμίσουν με νεύρα.  Γέμισε την τσαγιέρα σου από το πρωί έως το βράδυ με ένα γευστικό τσάι βοτάνων ( η μέντα είναι πολύ γευστική) έτσι ώστε να σου αποσπάσει την προσοχή από κάθε τι που περιέχει ανθρακικό και καφεΐνη.

* extra bonus : Μία τσαγιέρα πάνω στο γραφείο σου θα δώσει χρώμα και θα δείχνει πολύ χαριτωμένη.

7. Γέμισε το ψυγείο με υγιεινά σνακ

Συχνά, εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος που έχεις η εύκολη λύση είναι παραγγείλεις. Άσε τα burgers και τις τηγανιτές πατάτες και γέμισε το ψυγείο με φρέσκα λαχανικά, χούμους, αλλαντικά όπως γαλοπούλα ή ζαμπόν, γιαούρτι και κρύες σούπες. Έτσι και δεν θα αγχώνεσαι για το τι θα φας και θα ξέρεις ότι τρως υγιεινά.

8. Αγόρασε ένα φυτό

Είναι γεγονός : Ένα γραφείο με περισσότερο πράσινο είναι πιο χαρούμενο. Ένα μικρό γλαστράκι σε κάθε γραφείο θα δώσει φρεσκάδα και δημιουργικότητα στο χώρο.