Εναλλακτικές γιορτές: Περνάμε ωραία χωρίς ρεβεγιόν και glitter

Καλή διάθεση να υπάρχει και όρεξη για ανατροπές.
Εναλλακτικές γιορτές: Περνάμε ωραία χωρίς ρεβεγιόν και glitter



Λαμπερά πάρτι, gourmet μενού, φανταχτερά φορέματα και ένα άγχος για την ημέρα του ρεβεγιόν. Οι προσδοκίες για να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται την τελευταία ημέρα του χρόνου αυξάνονται συνεχώς και η ιστορία ακούγεται λίγο πολύ γνωστή. Μάλιστα, έχουμε αυξήσει τόσο πολύ τον πήχη της διασκέδασης που θεωρούμε ότι αν δεν ντυθούμε όσο πιο λαμπερά μπορούμε/ φορέσουμε κόκκινο εσώρουχο/ τσουγκρίσουμε με σαμπάνια/ φιληθούμε κάτω από το γκι και ανεβάσουμε όσο περισσότερες ‘χαρούμενες’ φωτογραφίες στα social media κάτι θα έχει πάει στραβά.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Έπρεπε να περάσω μία Πρωτοχρονιά μέσα στα κλάματα για να καταλάβω πόσο λάθος είχα αντιληφθεί το όλο θέμα. Φαινομενικά τα είχα όλα: Καινούριο φόρεμα, μαλλί κομμωτηρίου, και αγόρι για να φιληθώ. Είχα όμως και υπερβολικά υψηλές προσδοκίες για εκείνη την ημέρα, μέχρι που προσγειώθηκα απότομα. Έκτοτε, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν χρειάζομαι κανένα glitter και καμία «συνταγή» για να υποδεχτώ τον καινούριο χρόνο.

Αν η τελευταία ημέρα του χρόνου σε βρίσκει single, εκμεταλλεύσου το. Αντί να κάθεσαι να σκέφτεσαι ότι όλοι οι φίλοι σου έχουν σχέση και εσύ θα περάσεις μόνη σου και αυτή την ημέρα, δες το θετικά: Έχεις γλιτώσει τη γκρίνια με ποιανού τους γονείς θα φάτε και με ποιανού παρέα θα συνεχίσετε μετά. Επίσης, δεν είσαι μόνη σου. Έχεις τη δική σου «οικογένεια» όποια κι αν είναι αυτή.

Το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο χρόνο, χρήμα και κόπο σε μία ημέρα του χρόνου, είναι από μόνο του κάπως αστείο. Αν αφιερώναμε την ίδια ενέργεια για να περνάμε καλά όλο τον χρόνο, νομίζω ότι θα ήμασταν ένα κλικ πιο χαρούμενοι. Βέβαια, είναι και το παιχνίδι του εντυπωσιασμού. Όπως συμβαίνει όμως σε κάθε περίπτωση, έτσι και εδώ, νομίζω ότι αν τα έχεις λίγο καλά με τον εαυτό σου, το τελευταία που σε ενδιαφέρει είναι να πείσεις τους γύρω σου ότι έχεις περάσει καλύτερα από αυτούς.

Το πιθανότερο είναι ότι θα βρεις και άλλους φίλους σου στην ίδια φάση με εσένα. Εκμεταλλευτείτε το! Αν υπάρχει budget, μπορείτε να οργανώσετε ένα ωραίο ταξίδι και να κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Σκέψου να αλλάζεις χρόνο σε ένα ορεινό χωριό, πίνοντας ζεστό κρασί και φορώντας τα πιο ζεστά και άνετα ρούχα σου! Αν πάλι τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν, μπορείτε να κάνετε το ίδιο ακριβώς στο σπίτι σας. Επιτραπέζια, χαρτιά, άφθονο αλκοόλ και φαγητό θα σας κρατήσουν συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακόμη όμως κι αν θέλεις να περάσεις αυτή την ημέρα μόνη σου, κάντο με στιλ. Ετοίμασε ένα ωραίο δείπνο – ακόμη κι αν είναι κατεψυγμένο μπιφτέκι – σέρβιρε στον εαυτό σου ένα ποτήρι κρασί ή το αγαπημένο σου ποτό και βάλε το κατάλληλο playlist. Υποδέξου τον καινούριο χρόνο με ηρεμία και καλή διάθεση, κάνε μία ευχή, υποσχέσου στον εαυτό σου ότι φέτος θα φέρεις εις πέρας έστω και έναν από τους στόχους σου και κοιμήσου. Θα ξυπνήσεις πιο ξεκούραστη από όλους.

Αν τώρα πέσει και λίγο χρυσόσκονη πάνω σου, ευχαριστήσου το γιατί και η μιζέρια δεν είναι καλό πράγμα. Το θέμα είναι να περνάμε καλά είτε τρώγοντας leftovers στο κρεβάτι με τις πιτζάμες είτε κλέβοντας την παράσταση στο πάρτι της χρονιάς. Καλή διάθεση να υπάρχει και όρεξη για ανατροπές.

Καλή χρονιά!