10 λόγοι για τους οποίους αξίζεις να είσαι ευτυχισμένη το 2015

Η χρονιά που φεύγει ήταν δύσκολη για σένα; Μην απογοητεύεσαι. Βάλε νέους στόχους και φτιάξε τη ζωή σου με τέτοιον τρόπο ώστε να είσαι χαρούμενη.
10 λόγοι για τους οποίους αξίζεις να είσαι ευτυχισμένη το 2015



Η νέα χρονιά πλησιάζει και ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σχετικά με τους στόχους που θέλουμε να θέσουμε και τα όνειρα που θέλουμε να κάνουμε για το 2015. Μη νομίζεις πως είναι νωρίς γιατί αν κάτσεις να σκεφτείς τι έκανες τη χρονιά που μας αφήνει μέσα σε ένα μήνα θα μπορέσεις να επαναπροσδιορίσεις πολλά πράγματα και φυσικά να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι χρειάζονται μια καλύτερη ζωή. Μεγάλος λάθος. Ο καθένας μπορεί να είναι ευτυχισμένος, μπορεί να είναι χαρούμενος και μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον εαυτό του χαμογελάει. Παρακάτω θα διαβάσεις 10 λόγους για τους οποίους αξίζεις να είσαι ευτυχισμένη το 2015.

1. Εχεις αντιμετωπίσει πολλά στη ζωή σου

Ο κάθε άνθρωπος δίνει τον δικό του αγώνα κι αν αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να είσαι ευτυχισμένη το σίγουρο είναι πως θα σκεφτείς πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι το χειρότερο του κόσμου. Κι όμως είσαι λάθος! Όσοι έχουν περάσει από μια δύσκολη στιγμή στη ζωή τους, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να την κουβαλάς παντού μαζί σου. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι σου επιφυλάσσει το νέο έτος, αλλά σίγουρα σου δίνει την ευκαιρία να βελτιώσεις τη ζωή σου. Μην την χάσεις.

2. Είσαι πολύ απασχολημένη

Η ζωή δεν είναι απλή. Προσπαθώντας να ισορροπήσεις τη δουλειά σου με τα προσωπικά σου και την οικογένεια μπορεί να βρεθείς γρήγορα απογοητευμένη. Αξίζει λοιπόν να βρεις στη μέση όλων αυτών την ευτυχία της καθημερινής ζωής. Τη νέα χρονιά βάλε κάποια όρια στον εαυτό σου. Μην του επιτρέπεις να δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ. Τα χρήματα δεν θα πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητά σου. Η υγεία, η οικογένεια και η ψυχική σου γαλήνη έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσένα.

3. Είναι δύσκολο να συνεχίσεις χωρίς κίνητρα

Η δουλειά σε πιέζει και συνήθως σου υπαγορεύει έναν συγκεκριμένο στόχο. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο στόχος πρέπει να είναι κάτι που θα σε κάνει ευτυχισμένη. Είτε πρόκειται να προετοιμαστείς για να τρέξεις στον μαραθώνιο ή για να πάρεις μία αύξηση. Θα πρέπει λοιπόν οι στόχοι που βάζεις να αξίζουν τον κόπο. Απλά φρόντισε να είναι εφικτοί και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Η εμπιστοσύνη σε σένα είναι πολύ σημαντική.

4. Θα κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους.

Ζούμε σε έναν κόσμο, σκληρό, αγενή και δυστυχισμένο. Μη γίνεις ένας από αυτούς. Κράτησε μία θετική στάση και να είσαι ευγενική με όλους, ακόμα και με τους εχθρούς σου. Ένα χαμόγελο στον σερβιτόρο, μια μικρή βοήθεια σε έναν άστεγο ή μια καλή κίνηση βοήθειας σε έναν φίλο είναι πράξεις που θα σου δώσουν χαρά. Μπορεί ένα μικρό πράγμα να κάνει μια μεγάλη διαφορά. Κάντο χωρίς δεύτερη σκέψη.

5. Οταν εκτιμάς τη ζωή, καλά πράγματα θα έρθουν στο δρόμο σου.

Να σκέφτεσαι θετικά για να σου έρχονται θετικά όλα στη ζωή σου. Οταν ζεις τη ζωή σου στο μέγιστο κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς. Ο κύκλος της ζωής θα συνεχιστεί καλύτερα για σένα αν τον ενισχύεις με τη θετική σου σκέψη. Αν λες συνεχώς πως είσαι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος του κόσμου τότε δεν θα γίνεις ποτέ ευτυχισμένη. Θα πρέπει να “ταΐσεις” τη θετική στάση προς τη ζωή και να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις.

6. Χρειάζεσαι ώθηση

Η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα κι αν σε έχει πάρει από κάτω είναι καιρός να βγεις μπροστά. Το νέο έτος μπορείς να είσαι ευτυχισμένη. Ισως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνεις χαρούμενη. Διάβασε ένα βιβλίο ή κάποια εμπνευσμένα αποσπάσματα. Αυτό θα σε βοηθήσει να κρατήσεις το πνεύμα σου δυνατό και να πετύχεις τους στόχους που θα αλλάξουν τη ζωή σου.

7. Θα είσαι πιο παραγωγική και επιτυχημένη

Μελέτες έχουν δείξει πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι λειτουργούν πολύ καλύτερα στην εργασία τους. Είναι και το λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι η στάση σου επηρεάζει και τον τρόπο που σε αντιλαμβάνονται οι γύρω σου. Αν είσαι ευχάριστη και παραγωγικοί τότε οι άνθρωποι που σε παρακολουθούν θα σου προσφέρουν απλόχερα και που ξέρεις ίσως πάρεις και την αύξηση που αναζητάς.

8. Θα ζήσεις περισσότερο

Γνωρίζεις πως η ευτυχία σου δίνει ζωή; Μπορεί να μην είναι ο μοναδικός παράγοντας αλλά έτσι θα μπορέσεις να χαρείς τις απολαύσεις της ζωής. Εκμεταλλεύσου κάθε μέρα, αγάπησε τη ζωή σου και γιατί όχι, μπορεί να φτάσεις να ζήσεις μέχρι τα 80. Μην ξεχνάς βέβαια να τρως υγιεινά για πολλούς λόγους και να γυμνάζεσαι.

9. Θα βοηθήσει τη σχέση σου.

Είτε έχεις σύντροφο είτε όχι θα πρέπει να είσαι ευτυχισμένη. Κανείς δεν θέλει πραγματικά να είναι σε μια σχέση με κάποιον που τα βλέπει όλα μαύρα. Αν βλέπεις τη θετική πλευρά τότε θα βελτιωθεί και η σχέση σου. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στον αγαπημένο σου, όχι με τα βάσανα της ζωής αλλά απολαμβάνοντας κάθε μέρα τα όμορφα πράγματα που σου προσφέρει.

10. Είσαι ζωντανή

Μπορεί να μην έχεις την τέλεια ζωή, αλλά έχεις κάτι που πίστεψέ με πολλοί άνθρωποι έχουν αρνηθεί. Για τον λόγο αυτό και μόνο θα πρέπει να είσαι ευτυχισμένη. Η ζωή είναι ένας λόγος να είμαστε ευγνώμονες. Να είσαι ευγνώμων για το πόσο τυχερή είσαι που απολαμβάνεις αυτό τον όμορφο κόσμο με τις όποιες δυσκολίες. Η ζωή σου προσφέρεται και πρέπει να την ζήσεις!

Τώρα που ξέρεις ότι αξίζεις να είσαι ευτυχισμένη τι μπορείς να κάνεις για να το διασφαλίσεις; Ξεκίνησε με το να χαμογελάς περισσότερο. Πάρε χαρτί και μολύβι και εκφράσου μέσα από το γράψιμο. Σημείωσε τι σε κάνει χαρούμενη και βάλε στόχους με σκοπό να τους πραγματοποιήσεις το 2015. Ένα βήμα τη φορά και η ζωή σου θα γίνει πολύ καλύτερη.