Lammily: Μία Barbie πραγματικών διαστάσεων με κυτταρίτιδα

Ο καλλιτέχνης Nickolay Lamm δημιούργησε μια «κανονική» κούκλα που έχει ακόμα και ραγάδες.
Lammily: Μία Barbie πραγματικών διαστάσεων με κυτταρίτιδα



Ο Nickolay Lamm έχει βαλθεί να διαδώσει το μήνυμα ότι οι «κανονικές» γυναίκες είναι όμορφες. Ως μέρους του project του, ο καλλιτέχνης ξεκίνησε να εξερευνεί πόσο διαστρεβλωμένες από την πραγματικότητα είναι οι κούκλες της μόδας σε σχέση με τις πραγματικές διαστάσεις του ανθρώπινου σώματος. «Αυτό με έκανε να αναρωτηθώ πώς θα ήταν αν οι κούκλες αν απλά συναντούσαν τα standards ενός γυναικείου σώματος» σχολιάζει ο Lamm.
 
Αυτό το ερώτημα οδήγησε τον αμερικανό καλλιτέχνη στο να ξαναδουλέψει πάνω στις αναλογίες της Barbie από την Mattel, προσπαθώντας να τις φέρει πιο κοντά στον μέσο όρο της ‘κλασικής’ γυναίκας. Για την ‘κανονική’ Barbie, ο Lamm πήρε μέτρα από τον σωματότυπο της μέσης 19άχρονης αμερικανίδας, σύμφωνα με το αρχείο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, για να δημιουργήσει το πρώτο τρισδιάστατο μοντέλο. Στη συνέχεια ζωγράφισε τη φιγούρα στο Photoshop, ώστε να δώσει στο καινούριο παιχνίδι κούκλα μία πιο ρεαλιστική εικόνα.

«Αυτές οι εικόνες έγιναν viral και η απάντηση ήταν εντυπωσιακή. Πολλοί ήταν οι γονείς και τα παιδιά που με ρωτούσαν που μπορούν να βρουν παρόμοια παιχνίδια» εξηγεί ο καλλιτέχνης. Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που το project του Lamm συγκέντρωσε 95 χιλιάδες δολάρια σε μία μέρα μέσω του crowd-funding, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του πρώην αντιπροέδρου της Mattel, Roger Ramble, το οποίο σημαίνει ότι η κούκλα Lammily είναι πλέον στην παραγωγή. «Η Lammily προωθεί τα ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, γιατί είναι φτιαγμένη με βάση τις τυπικές αναλογίες του ανθρώπινου σώματος» αναφέρει ο καλλιτέχνης.

Η κούκλα είναι τόσο ρεαλιστική που συνοδεύεται από ένα πακέτο με αυτοκόλλητα, γνωστά και ως τα σημάδια της Lammily, τα οποία μιμούνται την κυτταρίτιδα, τις ραγάδες, τις φακίδες, την ακμή, τα γυαλιά, το προσωρινό τατουάζ, τις γρατσουνιές, τους μώλωπες, τα τσιμπήματα των κουνουπιών και τους λεκέδες. «Η Lammily είναι αστεία, έχει αρθρωτούς αγκώνες, χέρια, γόνατα και πόδια. Η κούκλα προωθεί έναν υγιή τρόπο ζωής, είναι fit και δυνατή. Έχει στιλ και δεν είναι υπερβολικά βαμμένη» συμπληρώνει ο Lamm.

Η Lammily Doll κοστίζει 25 δολάρια, τα Lammie Marks 4 δολάρια και μπορείς να τη βρεις στο www.lammily.com