Τι μετανιώνεις στα τριάντα σου (για να πάρεις τα μέτρα σου από πριν)

Αν και ο καθένας από εμάς θέλει να δοκιμαστεί μόνος του και να κάνει τα δικά του λάθη, είναι πάντα χρήσιμο να ακούς τις εμπειρίες όσων έχουν βρεθεί στη θέση σου.
Τι μετανιώνεις στα τριάντα σου (για να πάρεις τα μέτρα σου από πριν)



Τι καλύτερο από το να παίρνεις συμβουλές από τους μεγαλύτερούς σου σε ηλικία; Αν και ο καθένας από εμάς θέλει να δοκιμαστεί μόνος του και να κάνει τα δικά του λάθη, είναι πάντα χρήσιμο να ακούς τις εμπειρίες όσων έχουν βρεθεί στη θέση σου.

Αυτό ισχύει και για το πώς αλλάζεις όσο μεγαλώνεις, αφού σκέφτεσαι τελείως διαφορετικά σε κάθε δεκαετία της ζωής σου.  Αν τυγχάνει, λοιπόν, να πλησιάζεις τα τριάντα ή απλά να φιλοσοφείς για τα χρόνια που έρχονται, θα σου φανεί χρήσιμο να μάθεις τι έχουν μετανιώσει άνθρωποι που έχουν ήδη πατήσει τα τριάντα.

Τα πρέπει

Στα 30 νιώθεις περισσότερο από ποτέ όλες τις κοινωνικές πιέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις αφήσεις να σε κρατήσουν πίσω. Αντί να ανησυχείς για το πότε θα αποκτήσεις δικό σου σπίτι, θα παντρευτείς, θα κάνεις παιδιά ή θα κάνεις καριέρα, προτίμησε να ζήσεις τη ζωή σου όπως σε ευχαριστεί. Μην νιώθεις άσχημα μόνο και μόνο επειδή η ζωή σου τυγχάνει να μην συμβαδίζει με τους «κανόνες».

Δεν περνάς χρόνο με τους γονείς

Μία κοινή ‘ενοχή’ που νιώθουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν πατήσει τα τριάντα είναι ότι δεν περνούν αρκετό χρόνο με τους γονείς τους όσο είναι αρκετά νέοι. Μερικές απλές απολαύσεις, όπως μία βόλτα, ένα ταξίδι ή ακόμα και μία απλή κουβέντα μπορεί να μην είναι τόσο εύκολες όσο αυτοί μεγαλώνουν.

Βάζεις πρώτα τη δουλειά

Κάτι για να θυμάσαι: Αν βάλεις πρώτα τη δουλειά ενδέχεται να το μετανιώσεις στο μέλλον. Πέρνα χρόνο με τους αγαπημένους σου, γιατί αυτές οι πολύτιμες στιγμές είναι πολύ πιο σημαντικές από τα χρήματα.

Ξοδεύεις ενέργεια στον αρνητισμό

Νόμιζες ότι όλοι αυτοί οι αρνητικοί άνθρωποι θα εξαφανιζόντουσαν ως δια μαγείας μόλις γινόσουν τριάντα. Επειδή όμως αυτό δεν ισχύει, μην σπαταλάς ενέργεια και χρόνο σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Θεωρείς ότι έχεις μεγαλώσει

«Είμαι πολύ μεγάλος για αυτό» είναι μία φράση που ακούς συχνά ανάμεσα σε τριαντάρηδες. Ξέρεις κάτι; Δεν είσαι και σε αυτό θα συμφωνήσουν σίγουρα άνθρωποι που έχουν πατήσει τα 50 και τα 60. Πάρε ένα ρίσκο, ζήσε και απόλαυσε τη ζωή με την ίδια ζωντάνια που το έκανες στα 20. Μην χάσεις ποτέ το παιδί που κρύβεις μέσα σου!

Δεν βάζεις τον εαυτό σου σαν προτεραιότητα

Πιθανότατα να βάζεις πάνω από σένα όλους τους άλλους, αλλά όχι τον ίδιο σου τον εαυτό. Βάζοντας τις ανάγκες σου πιο πάνω θα σε βοηθήσει να γίνεις ένας πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, κάτι που θα σε οδηγήσει σε καλύτερες σχέσεις με τους γύρω σου. Όλοι κερδισμένοι βγαίνουν.

Δεν φροντίζεις το σώμα σου

Είναι κάπως παράδοξο να υποστηρίζεις ότι είσαι πολύ μεγάλη για κάτι κι όμως να διατηρείς τις ανθυγιεινές συνήθειες του νεότερού σου εαυτού. Σίγουρα είναι δύσκολο να απαλλαγείς από αυτές, αλλά δεν φροντίσεις το σώμα σου όσο είναι νωρίς, θα βρεθείς αντιμέτωπος με αρνητικές συνέπειες.

Δεν αποταμιεύεις αρκετά

Αν ξεκινήσεις να αποταμιεύεις από νωρίς, θα έχεις καλύτερα οφέλη όσο μεγαλώνεις. Επίσης, όταν ξέρεις ότι έχεις ένα χρηματικό ποσό στην άκρη νιώθεις περισσότερο ασφάλεια στα βήματα που θέλεις να κάνεις.

Δεν ταξιδεύεις αρκετά

Ο κόσμος απλώνεται μπροστά σου και περιμένει να τον εξερευνήσεις. Σταμάτα, λοιπόν, να είσαι αναβλητικός και να βρίσκεις δικαιολογίες, αφού όσο μεγαλώνεις δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Σε ενδιαφέρει υπερβολικά τι λένε οι άλλοι για σένα

Μην σπαταλήσεις κι άλλο χρόνο με αυτή την άχρηστη συνήθεια. Σταμάτα να χάνεις ενέργεια σκεπτόμενη συνεχώς τι θα πουν οι άλλοι για σένα και για τις επιλογές σου. Αυτοί που νοιάζονται πραγματικά για σένα, θα σε δεχτούν όπως είσαι.