Καθάρισμα ντουλάπας; Ποια ρούχα θα κρατήσεις και ποια όχι

Πάρε μία ανάσα και ξεκίνα το ξεκαθάρισμα!
Καθάρισμα ντουλάπας;  Ποια ρούχα θα κρατήσεις και ποια όχι



Ήρθε η περίοδος του ξεκαθαρίσματος των ρούχων της ντουλάπας σου και όσο και να θέλεις να το αποφύγεις, ο χειμώνας είναι πλέον εδώ και δεν έχεις πλέον καμία δικαιολογία για να το αναβάλεις για ακόμα μία φορά. Το ξέρουμε το ξεκαθάρισμα των ρούχων για το χειμώνα είναι ιδιαίτερα βαρετό και κουραστικό ακόμα και αν μισείς το καλοκαίρι και την ζέστη και νιώθεις ευτυχισμένη μόνο όταν είσαι μπροστά σε τζάκι στο χιονοδρομικό κέντρο.

Δεν χρειάζεται να φρικάρεις άλλο, αφού σου έχουμε τα τέλεια tips για να μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις την ντουλάπα σου, κρατώντας ότι πραγματικά χρειάζεσαι και δωρίζοντας ότι δεν έχεις ανάγκη.

1.Κράτησε κάτι μόνο αν πραγματικά το αγαπάς, αν νιώθεις ότι το βάζεις στην ντουλάπα σου μόνο και μόνο επειδή «ίσως» το χρειαστείς κάποτε τότε σημαίνει ότι δεν το έχεις ανάγκη  και καλύτερα να το δωρίσεις είτε στη μικρή σου αδερφή είτε σε κάποιον άλλο που το χρειάζεται πραγματικά. Δεν υπάρχει άλλωστε καλύτερη ζωή για ένα ρούχο από το να του δίνεις την ευκαιρία να κάνει χαρούμενους πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους.

2. Αν κάτι δεν σου κάνει τέλεια, τότε ίσως ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς. Μην κρατάς ρούχα προσμένοντας ότι θα αδυνατίσεις/ παχύνεις για να σου κάνουν… ας πούμε την αλήθεια, ακόμα και αν καταφέρεις να αδυνατίσεις –γει! είσαι η ηρωίδα μας!- δεν θα έχεις όρεξη να το φορέσεις. Δεν υπάρχει χώρος να πιάνει χώρο στην ντουλάπα σου για κάτι που ίσως γίνει.

3.Εάν κάποιο ρούχο σου έχει κάποιο λεκέ ή μικρό σκίσιμο, τότε, όσο συναισθηματικά δεμένη και αν είσαι μαζί του, μάλλον ήρθε η ευκαιρία να το αποχωριστείς και αυτό. Μπορείς να δωρίσεις τέτοιου είδους ρούχα σε σχολές ή οργανώσεις που ασχολούνται με τη ραπτική και χρειάζονται υφάσματα για πρακτική άσκηση. Αυτοί θα ξέρουν ποιο μέρος του ρούχου να χρησιμοποιήσουν, δίνοντας του νέα ζωή.

4.Σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που φόρεσες κάτι, αν το μπλε μάλλινο σου πουλόβερ δείχνει σαν καινούριο και έχει φορεθεί μόλις 3 φορές τα τελευταία 3 χρόνια, τότε ίσως είναι ώρα να το δωρίσεις σε κάποια φίλη σου, στην οποία αρέσει πιο πολύ και θα το φορέσει περισσότερο από ότι εσύ.

Θυμήσου ότι τα ρούχα είναι για να φοράμε, να τα παιδεύουμε, να περνάμε την ζωή μας μαζί τους… αυτή είναι και η δική τους ζωή άλλωστε. Ανανεώνοντας την ντουλάπα σου κάθε έξι μήνες όχι απλά έχεις την ευκαιρία να δωρίσεις τα ρούχα σου σε ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο αλλά κάνεις και μία όμορφη αλλαγή για σένα και ξεφεύγεις από την καθημερινή ρουτίνα.