Kέτσαπ: Ποιες άλλες χρήσεις έχει και δεν το φανταζόσουν

Think out of the κetchup box!
Kέτσαπ: Ποιες άλλες χρήσεις έχει και δεν το φανταζόσουν



Η κέτσαπ είναι ένα συστατικό που πρέπει να καλύπτει τις τηγανιτές σου πατάτες, το burger σου, το hot dog σου, τη μακαρονάδα σου. Μην σου ανοίγει η όρεξη. Η κέτσαπ έχει άλλες 4 χρήσεις που πρέπει να μάθεις αμέσως. Θα σε βοηθήσουν full σε πράγματα που νόμιζες ότι δεν είχες λύση.

#1
Υπόθεση: Κοσμήματα

Κοιτάς την μπιζουτιέρα σου και παρατηρείς πως έχεις καιρό να βάλεις κάτι βραχιόλια, σκουλαρίκια, κολιέ. Έχουν μαυρίσει και δεν σου κάνουν αίσθηση. Μην ανησυχείς όμως γιατί αν έχεις κέτσαπ μπορείς να κάνεις τα κοσμήματά σου να λάμψουν στο πι και φι. 

Τι πρέπει να κάνεις:
Βάλε σε ένα μπολάκι λίγη κέτσαπ. Βάλε μέσα στο μπολάκι το κολιέ, το βραχιόλι σου και βύθισέ το μέσα στην κέτσαπ. Άφησέ το εκεί για δέκα λεπτά. Έπειτα ξέπλυνέ το με νερό και αφαίρεσε τα υπολείμματα με ένα βουρτσάκι. Και είναι έτοιμο!

#2
Yπόθεση: Mαλλιά

Συνήθως τα ξανθά μαλλιά πρασινίζουν. Ειδικότερα το καλοκαίρι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις κέτσαπ. Το περίμενες; Αντί να πας κομμωτήριο βάλε λίγη κέτσαπ σε ένα μπολάκι. Άπλωσε λίγη ποσότητα στα μαλλιά ή στις ανταύγιες και άφησέ την για 5-10 λεπτά. Έπειτα ξέπλυνε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό. 

#3
Υπόθεση: Χτυπήματα

Πες ότι συμβεί το απρόοπτο και χτυπήσεις το πόδι σου ή το χέρι σου. Αν έχεις στην κατάψυξη σου φακελάκι κέτσαπ και το βάλεις πάνω στο χτύπημα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καταπραϋντικό είναι. Περισσότερο και από παγοκύστη. 

#4
Και αφού διόρθωσες τα μαλλιά σου και γυάλισες τα κοσμήματα σου έμεινε ένα μπουκαλάκι άδειο. Το μπουκάλι μπορείς να το καθαρίσεις και να το έχεις για άλλη χρήση. Όπως για παράδειγμα: