Cleaning mistakes: Τι κάνεις λάθος όταν καθαρίζεις το σπίτι σου;

Έχεις τα σύνεργα, χρησιμοποίησέ τα και σωστά!
Cleaning mistakes: Τι κάνεις λάθος όταν καθαρίζεις το σπίτι σου;



Με την καθαριότητα είσαι freak. Tα έχεις όλα. Έχεις καθαριστικά, απορρυπαντικά, σφουγγαράκια. Ωστόσο όμως όσο και αν καθαρίζεις το σπίτι σου πάλι βρώμικο είναι. Τι κάνεις λάθος;
Δες 12 λάθη που πρέπει να μην ξανακάνεις ποτέ ξανά!

#1
Πλυντήριο πιάτων: Μην προσπαθείς να βάλεις πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα όπου βρεις χώρο. Αν βλέπεις να γεμίζει τότε μην το υπερφορτώνεις γιατί δεν θα μπορέσουν να καθαριστούν σωστά.

2#
Mην ξεχνάς να καθαρίζεις τα πόμολα από τις πόρτες και τις ντουλάπες. Επίσης το σημείο που μαζεύεται το νερό στον νεροχύτη σου. Πρέπει να καθαρίζεις εκείνη την περιοχή γύρω γύρω. Αυτά τα σημεία έχουν και τα περισσότερα μικρόβια.

3#
Καφετιέρα: Δεν πλένεις μόνο την κανάτα. Μην αμελείς να πλύνεις όλα τα σημεία της καφετιέρας. 

4#
Ξεσκόνισμα: Μην ψεκάζεις απευθείας την επιφάνεια. Διότι το πιο πιθανό είναι να γεμίσει με σκόνη αμέσως. Ψέκασε το πανί και με αυτό πέρασε όλες τις επιφάνειες.

5#
Τα ξεσκονόπανα πρέπει να τα αλλάζεις όσο πιο συχνά μπορείς. Κάθε φορά που το χρησιμοποιείς θα πρέπει να το πλένεις. Γιατί αλλιώς απλά μεταφέρεις τα μικρόβια.

6#
Όταν αποφασίσεις να καθαρίσεις τα παράθυρά σου, κάνε το εξονυχιστικά.

7#
Σκουπιδοτενεκές: Δεν αρκεί να αλλάζεις τη σακούλα συχνά. Πρέπει να πλένεις και τον κάδο κάθε τόσο με νερό και χλωρίνη.

8#
Μπάνιο: Φυσικά και δεν πρέπει να αμελείς να πλένεις με το σφουγγαράκι σου τους τοίχους. Βάλε χλωρίνη και καθάρισε τα χωρίσματα.

9#
Το πληκτρολόγιο από τον υπολογιστή σου πρέπει να το καθαρίζεις σχεδόν κάθε μέρα.

10#
Τα σφουγγαράκια πρέπει να τα αλλάζεις πολύ συχνά. Αν μαυρίσουν κάνεις επιτόπου αλλαγή. Αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις λίγο ακόμα τότε μπορείς να το μουλιάσεις σε μια λεκάνη με νερό και χλωρίνη για μια ώρα και μετά να το ξεπλύνεις.

11#
Έφτιαξες χυμό στο μπλέντερ σου. Πιες το χυμό σου και μετά πλύνε πολύ καλά το μηχάνημα. Διότι στον κάτω μέρος του μπλέντερ εγκλωβίζονται τα υπολείμματα από τα φρούτα.

12#
Μην πλένεις τα τζάμια όταν έχει πολύ ήλιο. Διότι η σαπουνάδα στεγνώνει πάνω στα τζάμια και δεν προλαβαίνεις να τα καθαρίσεις σωστά και θα κάνεις διπλή δουλειά.

Δες εδώ ένα νέο (και no cost) απορρυπαντικό!