6+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις μπροστά από τον υπολογιστή σου!

Από κοιλιακούς μέχρι stretching!
6+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις μπροστά από τον υπολογιστή σου!



Αν η ημέρα έχει 24 ώρες τουλάχιστον οι μισές, μη σου πω και παραπάνω, τις περνάμε μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, κινητού, τηλεόρασης. Και αν σου φαίνεται υπερβολικό κάτσε μια ημέρα και παρατήρησε τον εαυτό σου!
Αλλά επειδή αποτοξίνωση από τα μέσα δεν μπορούμε έτσι απλά να κάνουμε, σου συνιστάμε κάποιους απλούς τρόπους που καλό θα ήταν να ακολουθήσεις για να αποφύγεις διάφορα προβλήματα. 

#
Βάλε στο κινητό σου υπενθύμιση κάθε μια ώρα. Όποτε χτυπάει εσύ θα πρέπει να σηκώνεσαι από το γραφείο σου και να κάνεις μια βόλτα ή να βγαίνεις έξω από το κτίριο προκειμένου να παίρνεις λίγο αέρα. 

#
Μόλις φτάσεις στη δουλειά:

Τip 1 ~> Απόφυγε να παίρνεις το ασανσέρ και πήγαινε από τις σκάλες.
Tip 2 ~> Bρήκες parking ακριβώς από κάτω; Μπορεί να σου φαίνεται βολικό και τέλειο αλλά πάρκαρε κάπου πιο μακριά έτσι ώστε να περπατήσεις και λίγο.

#
Kάνε ασκήσεις στο γραφείο σου! 

1.Εκεί που κάθεσαι αναπαυτικά στην καρέκλα σου σήκωσε τα πόδια σου και κράτα την αναπνοή σου, σφίξε κοιλιά και περίμενε για 5 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε για 10 φορές. 
2. Βάλε τα χέρια σου στο γραφείο και κράτα αντίσταση κουνώντας την καρέκλα σου δεξιά-αριστερά. 

3. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνε stretching για να ξεπιαστείς!


Go big or go blind!

Computer trick: Αν νομίζεις ότι το κείμενο που διαβάζεις είναι μικρό και δυσκολεύεσαι να το διαβάσεις, τότε μεγέθυνε την οθόνη. Έτσι θα αποφύγεις τους πονοκεφάλους.


-Αν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή κάνε ένα trick. Ανοιγόκλεινε τα μάτια σου αρκετά συχνά. 
-Επίσης μπορείς να κάνεις και το εξής: Kάθε 20 λεπτά εστίασε σε κάποιο άλλο σημείο μακρυά από τον υπολογιστή σου για 20 δευτερόλεπτα. 

#
Εφοδιάσου με ένα μπουκαλάκι νερό από το σπίτι σου. "Ανάγκασε" τον εαυτό σου να πίνει νερό συνέχεια. Αδειάζει-ξαναγεμίζεις!

#
Όταν φύγεις από το γραφείο σου είτε πας σπίτι σου είτε κανονίσεις να κάνεις κάτι άλλο μείνε για λίγο μακρυά από το κινητό σου, από την τηλεόραση και γενικότερα από το οτιδήποτε έχει ακτινοβολία. Πρέπει τα μάτια σου να ξεκουραστούν!

Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις για να ξυπνάς το πρωί πιο λαμπερή από ποτέ!