Καθαριότητα: 6 μέρη του σπιτιού που συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε

Ή είσαι σωστή νοικοκυρά, ή δεν εισαι!
Καθαριότητα: 6 μέρη του σπιτιού που συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε



Κάθε σωστή νοικοκυρά έχει το σπίτι της πάντα καθαρό, γιατί γνωρίζει ότι ένα συγυρισμένο και όμορφο σπίτι συντελεί κατά πολύ στην καλή υγεία και διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα όλης της οικογένειας. Το έχεις σίγουρα παρατήρήσει ότι ξεκουράζεσαι πολύ περισσότερο σε έναν χώρο που είναι καθαρός και συγυρισμένος παρά σε ένα μέρος όπου επικρατεί ακαταστασία. Σήμερα όμως θα σου βάλουμε ένα τεστ, για να δούμε πόσο καλή νοικοκυρά είσαι. Συγκεντρώσαμε τα 7 πράγματα που συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε στο σπίτι. Γιατί δεν αρκεί απλά να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις. Μια πραγματικά καλή νοικοκυρά φροντίζει και την πιο μικρή λεπτομέρεια στο σπίτι της. 

#1 Την πίσω όψη του ψυγείου Έχεις ποτέ κοιτάξει τι συμβαίνει πίσω από το ψυγείο σου; Αν δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που το καθάρισες από πίσω, πάρε μια βαθιά ανάσα μπας και προετοιμαστείς καλύτερα για το θέαμα που θα αντιμετωπίσεις. Είναι ένα σημείο που πρέπει να καθαρίζεις τακτικά, αν θέλεις το σπίτι σου να είναι πεντακάθαρο.

#2 Τα πινέλα που χρησιμοποιείς στο μακιγιάζ Το πινέλο για το ρουζ, ή εκείνο για τις σκιές σου, ακόμα και το σφουγγαράκι που χρησιμοποιείς για να απλώσεις ομοιόμορφα το make-up στο πρόσωπό σου, θέλουν τακτικό καθάρισμα. Το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και χρειάζεται την ανάλογη φροντίδα αν θες να αποφύγεις την οποιαδήποτε μόλυνση ή ερεθισμό. Γι΄αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς και να φροντίζεις τα πινέλα και τα σφουγγαράκια που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου να καθαρίζονται συχνά. Καθάρισέ τα με το σαμπουάν σου, μέχρι το νερό που τα ξεπλένεις και ενώ τα στίβεις, να είναι καθαρό (κάτι που σημαίνει ότι έχει φύγει όλο το προιόν που έχει απορροφηθεί από αυτά) και ύστερα, αν θες, βούτηξέ τα σε λευκό ξίδι, για να σκοτώσει όλα τα μικρόβια που πιθανόν υπάρχουν σε αυτά. Άφησέ τα να στεγνώσουν καλά και μπορείς πια να τα χρησιμοποιήσεις άφοβα.

#3 Κάτω από το κρεβάτι Πόσο συχνά σκουπίζεις το πάτωμα κάτω από τα κρεβάτια του σπιτιού και πόσο συχνά το σφουγγαρίζεις; Τις περισσότερες φορές σκουπίζουμε γύρω - γύρω από τα έπιπλα, γιατί δεν έχουμε το χρόνο ή και το κουράγιο να τα μετακινούμε συνέχεια. Πρέπει όμως να προγραμματίζεις να κάνεις μια γενική καθαριότητα τουλάχιστον 1 με 2 φορές το μήνα και ειδικά στην κρεβατοκάμαρα, γιατί είναι σημαντικό ο αέρας που αναπνέεις τις ώρες που κοιμάσαι να είναι καθαρός και να μην εισπνέεις σκόνη.

#4 Πόσο συχνά καθαρίζεις διεξοδικά τον καναπέ σου; Και όταν λέμε διεξοδικά, εννοούμε να σηκώσεις τα μαξιλάρια και να καθαρίσεις καλά τη σκόνη και τα τρίμματα που βρίσκονται ανάμεσα και κάτω από τα μαξιλάρια. Αυτό είναι άλλο ένα μέρος του σπιτιού που συχνά αμελούμε. Ειδικά αν τρως συχνά στο σαλόνι σου, ξέρεις ότι ανάμεσα και κάτω από τα μαξιλάρια υπάρχουν πολλά τρίμματα τροφών που πρέπει να καθαρίσεις. Αν δε έχεις και παιδιά, τότε μην εκπλαγείς αν εκτός από τρίμματα ανακαλύψεις και παιχνίδια εκεί μέσα, αλλά και άλλους "θησαυρούς".

#5 Τους τοίχους και τους σοβάδες του σπιτιού Μπορεί να το κάνεις μια φορά το χρόνο για να φαίνεται το σπίτι πιο λαμπερό και καθαρό, όμως άν φροντίζεις να τα καθαρίζεις λίγο συχνότερα, τότε αυτή η τόσο κουραστική δουλεά, δεν θα σου φανεί τόσο βαριά την ημέρα που θα αποφασίσεις να την κάνεις. Με ένα βετέξ με λίγο ζεστό νερό και σαπούνι, τρίψε ελαφριά τους τοίχους του σπιτιού σου, ειδικά χαμηλά , όπου ακουμπούν συνέχεια τα παιδιά και θα δεις ότι το σπίτι σου θα λάμψει αμέσως και θα φαίνεται πιο καθαρό.

#6 Οι σίτες του σπιτιού μαζεύουν κι αυτές σκόνη και χρειάζονται καθάρισμα, διαφορετικά η σκόνη αυτή θα περάσει και στον κατά τα άλλα καθαρό χώρο του σπιτιού σου. Καθάρισέ τες με ένα υγρό πανάκι, ή με το λάστιχο που έχεις στη βεράντα σου. Ευκαιρία να πλύνεις και τα πατζούρια σου!

Αυτά είναι τα 30 αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις από το σπίτι σου, τώρα!