15 συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου!

Μην κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος!
15 συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου!



Η αλήθεια είναι πως τα πιο απλά πράγματα είναι και αυτά που έχουν πιο μεγάλη σημασία και μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη (αποδεδειγμένα)! Όμως εσύ έχεις στο μυαλό σου και είσαι πεπεισμένη πως κάνοντας πράγματα υπερβολικά σημαίνει και ότι έτσι μόνο ζεις την ζωή σου και ότι δημιουργείς εμπειρίες που θα σου μείνουν για πάντα!

Αλλά κάνεις λάθος, διότι στην ζωή αυτό που έχει σημασία πάνω από όλα είναι να έχεις αρμονία, ηρεμία και όχι άγχος. Αν πετύχεις αυτό το τρίπτυχο χαρακτηριστικών και συναισθημάτων τότε θα πετύχεις και τα υπόλοιπα!

Δες 15 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις και να κάνεις την ζωή σου πιο απλή και συνάμα πιο happy!

1. Βγάλε φωτογραφίες! Δεν χρειάζεται να είσαι fabulous αρκεί να περνάς καλά! 

2. Βάλε σε τάξη τη ντουλάπα σου αλλά και όλους τους αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σου! Πέτα ότι περιττό έχεις (και είσαι σίγουρη πως δεν θα ξανα έρθει στη μόδα τουλάχιστον στην ερχόμενη πενταετία ~> Είσαι fashion freak, παραδέξου το!) Όσο πιο λίγα έχεις τόσο το καλύτερο! Δεν θα επικρατεί αυτό το χάος στο σπίτι σου!

3. Μην ψωνίζεις non stop! Δεν είναι hobby! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιβαρύνεις τον λογαριασμό σου και να εθιστείς (;). Ναι, φυσικά και γίνεται αυτό. Βρες το νόημα αλλού. Κάνε δημιουργικά πράγματα. Ξεκίνα στα αλήθεια ένα hobby! 

4. Mάθε να μαγειρεύεις! Και αν σου φαίνεται βαρετό ή δεν έχεις χρόνο, τότε μάθε να φτιάχνεις κάποιο φαγητό που σου αρέσει από το αγαπημένο σου εστιατόριο. 

5. Κάνε εποικοδομητικές συζητήσεις με τους φίλους σου. Δεν χρειάζεται να μιλάτε μόνο για party, αγόρια, ρούχα κ.τ.λ.! Υπάρχουν τόσα topics που μπορείτε να αναπτύξετε!

6. Σταμάτα να κρίνεις τους άλλους! Εσύ ξέρεις μόνο τι είναι σωστό για εσένα. Έτσι και οι άλλοι. Δεν μπορείς να ορίσεις εσύ τι είναι σωστό και τι δεν είναι για τον καθένα!

7. Βγάλε από το μυαλό σου ότι η ζωή σου πρέπει να είναι τέλεια. Αν νιώσεις άνετα με το γεγονός ότι η ζωή σου είναι perfectly imperfect, τότε δεν θα χρειαστεί να ξανά νιώσεις άγχος για τίποτα και όλα θα κυλούν ήρεμα!

8. Πίνε άφθονο νερό! Αν σου είναι δύσκολο τότε πάρε ένα μπουκαλάκι και βάλε στόχο να πίνεις συνέχεια, ακόμα και αν δεν διψάς.

9. Προσπάθησε να έχεις ελεύθερο χρόνο για εσένα και να κάνεις πράγματα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε κάνουν να ξελαμπικάρεις από την καθημερινή σου ρουτίνα.

10. Κάνε οδηγό σου τα αρνητικά συναισθήματα. Διότι είναι συναισθήματα και δεν μπορείς πάντα να τα ορίσεις. Προσπάθησε να τα αποκωδικοποιήσεις και να καταλάβεις τι θέλεις να σου πουν. Γιατί νιώθεις έτσι; Τι σου φταίει; Πως μπορείς να το αλλάξεις; Μετέτρεψε μια αρνητική κατάσταση υπέρ σου!

11. Πρέπει να νιώθεις ευγνωμοσύνη για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, που τα έχεις στη ζωή σου και που σε βοηθούν πάντα σε οτιδήποτε σου συμβεί.

12. Βρες την αρμονία σου. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα αποφεύγεις τους αρνητικούς ανθρώπους είτε ότι θα αρχίσεις yoga είτε ότι θα πηγαίνεις για έναν περίπατο κ.τ.λ! Κάνε το οτιδήποτε μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να σε ηρεμήσει!

13. Βάλε λουλούδια στο βάζο σου, άναβε κεράκια το βράδυ, βάλε αρωματικό στο σπίτι σου! Κάνε τον χώρο σου πιο cosy!

14. Αποδέξου πως δεν μπορείς να είσαι παραγωγική 24/7! Κάποιες στιγμές θα είσαι στο peak της έμπνευσης και της δημιουργίας και κάποιες άλλες απλά δεν θα έχεις όρεξη. Δεν είσαι ρομπότ! 

15. Απόκτησε κατοικίδιο! Ακόμα και ένα ψάρι! Ξεχνάς τα δικά σου προβλήματα, αποφορτίζεσαι και δίνεις την αγάπη σου και την φροντίδα σου σε κάποιο πλάσμα που σε χρειάζεται!

Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις το πρώτο δεκάλεπτο που ξεκινάει η ημέρα σου!