10 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι στεναχωρημένη

Καθώς και όταν έχεις νεύρα ή άγχος ...
10 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι στεναχωρημένη



Έχουμε μια συμβουλή να σου δώσουμε, για την επόμενη φορά που θα νιώσεις την ανάγκη να πνίξεις τον πόνο σου, να ξεσπάσεις τα νεύρα σου και να αντιμετωπίσεις το στρες, τρώγοντας εκείνο το κουτί με τα σοκολατάκια: Μην το κάνεις! Νομίζεις ότι με τον τρόπο αυτό παρηγορείσαι και γίνεσαι λίγο καλύτερα. Λάθος! Οι τροφές που συνήθως πέφτουμε με τα μούτρα όταν μας πλημμυρίζουν αρνητικά συναισθήματα, μόνο καλό δεν μας κάνουν. Στην πραγματικότητα, μας κάνουν πολύ χειρότερα! Όχι μόνο τρέφουν ακόμα περισσότερο την ήδη υπάρχουσα κακή διάθεση, αλλά καταστρέφουν και την υγεία σου. Αυτή είναι η λίστα με τις τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι στενοχωρημένη, πιεσμένη, αγχωμένη και όταν έχεις νεύρα:

Πίτσα Άφησε το τηλέφωνο κάτω και μην παραγγείλεις! Πρόσφατες έρευνες έδειξαν, ότι όσο περισσότερη ζάχαρη, λιπαρά και συντηρητικά έχει ένα φαγητό, τόσο περισσότερο από αυτό τρώμε. Το να φας μια πίτσα μόνη σου, μόνο κακό θα σου κάνει. Καθόλου καλύτερα δε θα νιώσεις, ακόμα και όταν το στομάχι σου γεμίσει. Αντίθετα, τα αρνητικά συναισθήματα που είχες, θα είναι ακόμα εκεί και σε αυτά είναι πιθανό να προστεθούν και οι τύψεις που θα νιώσεις, μόλις καταλάβεις τις περιττές θερμιδες που πρόσθεσες στον οργανισμό σου, χωρίς λόγο. Στη λίστα με τα πιο εθιστικά φαγητά, η πίτσα καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Δεν είναι τυχαίο!

Πατατάκια Και μόνο ο θόρυβος που κάνουν όταν τα τρως, είναι εθιστικός και κάθε φορά που είσαι στρεσαρισμένη, καταλήγεις στον καναπέ σου, αγκαλιά με ένα σακουλάκι πατατάκια. Πρέπει να κόψεις αυτή τη συνήθεια. Αν χρειάζεσαι έναν καλό λόγο, διάβασε αυτό: Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Harvard, στην οποία εξετάστηκαν διεξοδικά 120.000 άνθρωποι για 20 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι κάθε 15 πατατάκια που τρως (και δεν ενοούμε σακουλάκια, αλλά τεμάχια) αντιστοιχούν σε 2 κιλά λίπος για τα επόμενα 4 χρόνια. Μάλλον, δεν θα ήθελες να χαλάσει τόσο το σώμα σου...

Μπισκότα Σίγουρα ένα μπισκοτάκι μπορεί να ικανοποιήσει τη λιγούρα σου και την ανάγκη που έχεις για κάτι γλυκό. Το θέμα είναι ότι σπάνια τρως μόνο ένα. Επίσης, μην εκπλαγείς αν η ενέργειά σου μειώνεται κατακόρυφα μετά από την απόλαυση αυτή που σου δίνουν τα μπισκότα. Επίσης, τα συντηρητικά που υπάρχουν στα αυτά για να διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία σου. Επίσης, μπορεί να σου προκαλέσουν μακροπρόθεσμα απώλεια μνήμης, νεύρα, διαβήτη και καρδιακές νόσους. 

Παγωτό Με μέτρο και το παγωτό. Γιατί αν καταναλώσεις μόνη σου μια οικογενειακή συσκευασία, στην επόμενη περίοδό σου θα το μετανιώσεις, λόγω του έντονου πόνου στην κοιλιακή χώρα.

Τηγανιτές πατάτες Υπάρχει κάποιος που δεν λατρεύει τις τηγανιτές πατάτες; Δε νομίζω! Έχεις παρατηρήσει το καφέ χρώμα στις τηγανιτές πατάτες; Αυτό είναι ακρυλαμίδιο, ένα χημικό που υπάρχει σε διάφορες τροφές και που γίνεται φανερό, όταν μαγειρευτούν σε υψηλή θερμοκρασία. Η υπερβολική κατανάλωση, μπορεί να προσκαλέσει καρκίνο, γι’ αυτό συνίσταται να αποφεύγουμε τις τροφές που περιέχουν αυτό το χημικό, όπως για παράδειγμα τις τηγανιτές πατάτες.

Καραμέλες και ζαχαρωτά Όσο δίνεις ζάχαρη στον οργανισμό σου, τόσο περισσότερη ζητάει.

Σοκολάτα Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να ζήσουν χωρίς σοκολάτα. Χρειάζεται και αυτή, αλλά να τρως με μέτρο. Μην την προτιμήσεις όταν είσαι κακοδιάθετη, γιατί θα σου ρίξει ακόμα περισσότερο τη διάθεση.

Cheeseburgers Η τροφή που προκαλεί φλεγμονή στο σώμα και οδηγεί στην κατάθλιψη. ‘Ερευνες έδειξαν ότι από τις γυναίκες που προτιμούν τέτοιου είδους junk food, το 41% είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει συμπτώματα κατάθλιψης.

Αυτές οι τροφές, μόνο καλό δεν σου κάνουν τελικά! Ούτε στη διάθεση, ούτε στην υγεία, ούτε στο σώμα σου. Γι’ αυτό φρόντισε να τις περιορίσεις, για το καλό σου!

Δες εδώ ακόμα περισσότερες συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σου και δεν το ήξερες!