Νεογέννητο γατάκι: Βρήκα ένα γατάκι στον δρόμο και δεν ξέρω τι να κάνω

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να επιβιώσει.
Νεογέννητο γατάκι: Βρήκα ένα γατάκι στον δρόμο και δεν ξέρω τι να κάνω



Η τελευταία βόλτα που κάνω με το σκυλάκι μου είναι το βράδυ κατά τις 12 που δεν έχει πια κίνηση και μπορεί να τρέχει ελεύθερα. Ένα βράδυ όμως άλλαξε η ρουτίνα μας. Έτσι όπως της πέταξα το μπαλάκι άρχισα να ακούω ένα νιαούρισμα. Ψάχνω, ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα. Το άκουγα που ήταν τόσο κοντά αλλά δεν μπορούσα να το βρω.

Τελικά μου λέει ο φίλος μου πως είναι κάτω δίπλα από έναν θάμνο. Έπαθα σοκ! Ήταν ένα γατάκι το πολύ δύο ημερών με κλειστά ακόμα τα μάτια και τον ομφάλιο λώρο. Για κάποιο λόγo το είχε παρατήσει η μητέρα του σκέφτηκα, γιατί ήταν πάρα πολύ βρώμικο. Χωρίς δεύτερη σκέψη το μάζεψα και το πήγα στο σπίτι μου. Σήμερα έχει ανοίξει τα ματάκια του και το έχω ήδη λατρέψει! 

Παρακάτω θα βρεις τη λίστα με αυτά που πρέπει να κάνεις για να σώσεις κι εσύ ένα γατάκι! .

Βρες ένα κουτί, ένα οποιοδήποτε κουτί που να είναι ψηλό ώστε να μην βγαίνει.

Αν δεν έχεις θερμοφόρα γέμισε δύο μπουκάλια νερό. Το γατάκι πρέπει να είναι συνεχώς σε ζεστό μέρος γιατί θα πάθει υποθερμία.

Πάρε μια παλιά ΚΑΘΑΡΗ πετσέτα και ακούμπησέ την πάνω στα μπουκάλια.

Πλύνε το γατάκι με ζεστό νερό χωρίς όμως να έρθει σε επαφή με το πρόσωπο, ειδικά με τα αφτιά και τα μάτια.

Βοήθησέ το να κάνει την ανάγκη του. Βρέξε ένα βαμβάκι με νερό και τρίψε το στα γεννητικά όργανα. Θα δεις πως μετά από λίγο θα κιτρινίσει. Κανονικά το κάνει αυτό η μητέρα του γλείφοντάς το.

Ζέστανε λίγο γάλα. Το αγελαδινό δεν κάνει αλλά αν δεν έχεις κάτι άλλο δεν πειράζει. Αν έχεις κατσικίσιο προτίμησε εκείνο. Πήγαινε όμως το συντομότερο δυνατόν σε κάποιο pet shop να προμηθευτείς γάλα σε σκόνη.

Τάισέ το με ό,τι σε βολεύει καλύτερα. Εγώ δοκίμασα με κουταλάκι αλλά ο καλύτερος τρόπος που βρήκα ήταν με καλαμάκι κομμένο το οποίο το τοποθετούσα στο γάλα, έκλεινα το πάνω μέρος με το δάχτυλο και το άφηνα να χυθεί στο στόμα του γατιού.

Μόλις τελειώσεις όλα αυτά βάλ'το στο κουτί και σκέπασέ το με την πετσέτα για να κοιμηθεί.

Τέλος, μόλις ανοίξουν τα καταστήματα πήγαινέ το στον κτηνίατρο σου για να σου πει ακριβώς πώς θα το μεγαλώσεις από εδώ και πέρα.

Προσοχή. Φρόντισε να το ταΐζεις ανά δύο-τρεις ώρες (ναι, και την νύχτα) και ό,τι χρησιμοποιείς να το έχεις βράσει για αποστείρωση. Επίσης τα χέρια σου πρέπει να τα πλένεις και πριν πιάσεις το γατί και μετά. 

Κι εγώ στην αρχή δεν τα ήξερα όλα αυτά αλλά σήμερα χαίρομαι πάρα πολύ που τα έμαθα εγκαίρως για να σώσω τον γατούλη!