Μιλάς μόνη σου; Μην ανησυχείς, είσαι genius!

To έκανε και ο Einstein! Τυχαίο;
Μιλάς μόνη σου; Μην ανησυχείς, είσαι genius!



Σου τυχαίνει συχνά να μιλάς στον εαυτό σου..όταν περπατάς μόνη σου στο δρόμο, όταν είσαι στο αμάξι, στο γραφείο και οπουδήποτε; Θα σου έχει περάσει σίγουρα από το μυαλό μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μήπως είσαι τρελή ή κάτι τέτοιο! Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας! 

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι συνηθίζουν να μιλάνε μόνοι τους. Θυμήσου τους μονολόγους που υπάρχουν στην ποίηση, στην ιστορία! Ο Albert Einstein μιλούσε μόνος του! Τέλειο παράδειγμα για να νιώσεις καλύτερα; 

Extra λόγοι

1. Το να μιλάς μόνη σου σε βοηθάει όταν ψάχνεις να βρεις κάτι!

Για παράδειγμα ψάχνεις να βρεις μια μπανάνα. Η μπανάνα είναι κίτρινη και έχει αυτό το σχήμα. Όταν λες "ψάχνω τη μπανάνα" αυτομάτως δημιουργείς στο κεφάλι σου την εικόνα της μπανάνας και ενεργοποιείς τον εγκέφαλο σου για να την βρει.

2. Μαθαίνεις από μικρό παιδί να μιλάς μόνη σου!

Τα μωρά μαθαίνουν να μιλάνε μόνα τους. Προσπαθούν να μιμηθούν ότι ακούν. Η ομιλία χρειάζεται πρακτική και αυτό και κάνουν. Πρέπει να ακούμε την φωνή μας για να μάθουμε πως να τη χρησιμοποιούμε. 

3. Σε βοηθάει να οργανώνεις τις σκέψεις σου!

Όταν έχεις ένα πρόβλημα αν αρχίσεις να μιλάς μόνη σου είναι λες και βγάζεις τις σκέψεις σου από το μυαλό σου και τις βάζεις σε μια τάξη. 
Επίσης οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως όταν μιλάς δυνατά στον εαυτό σου μπορείς να πάρεις πιο εύκολα δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις.
Άλλωστε πως λύνεις ένα πρόβλημα; Όταν μιλάς γι΄αυτό. Πόσο μάλλον όταν είναι δικό σου. Γιατί να μην το κάνεις μόνη σου;

4. Σε βοηθάει να πετύχεις τους στόχους σου!

Όταν υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τι θέλεις να πετύχεις κάνεις focus, αναπαράγεις συνέχεια αυτό που επιθυμείς, κάνεις control στα συναισθήματά σου και βλέπεις πιο ξεκάθαρα τα εμπόδια που σου παρουσιάζονται!

Loveable! Όλα όσα κάνουν οι αξιαγάπητοι άνθρωποι